Что заставило бы вас Эммигрировать из Украины?

410 сообщений в этой теме

Опубликовано:

У коренных донетчан родной язык донецкий:) Скоро у них и деньги свои будут:)))[+sign]Наташа и два сыночка: Саня(22.04.97) и Тёма(14.06.04)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Може, співпадіння, а може й ні - я дуже рідко чую фразу "я ненавижу ЭТУ страну" українськоюзато частенько - російською(((((Мова про Україну звичайно....Ну що ж, тоді топік в тему: що вас тут іще тримає?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А насильственными мерами все-равно ничего не сделаешь, если есть спрос на русские книги, то их и печатают .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Почему же насильственные? Предложение тоже рождает спрос .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

про тот ужасный год в Бельгии :)) У меня муж когда мы уже определились с возвращением на родину.На календаре дни зачеркивал :)))аккуратненько и педантично.Возвращались мы из штатов;)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

где насилие? Не вижу. Я русскоязычная (пока еще), деловодство у нас на украинском. Если ввести 2 государственных, как вы себе представляете обмен договорами между Киевскими фирмами и восточными? На каком языке??? Вам сложно читать договор на укр., а мне - очень тяжело составить на русском. Путаница будет. Забудьте.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Всю жизнь:) .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

При чем здесь лень? Мне нечего учить- украинский я прекрасно знаю. Как и еще пару языков, кроме родного русского. .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

от чего их защищать? От того, что покупают охотнее русские книги? Пусть пишут лучше:) А вы были на выставке детской книги? Ни одно украинское издательсво не печатает на русском, это вы выдумали что-то.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Мне не сложно читать на украинском, да и писать тоже. Даже ведение делопроизводства меня не очень волнует:) Я его не веду, в суды не обращаюсь - ради бога, украинский, так украинский. Меня волнует образование. А ведь даже в конституции, которую принимали без всенародного обсуждения, написано - "возможность получать образование на _родном_ языке".
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ну, не только в Дворянском собрании говорили на русском:) Да посчитали вы не точно- в Киеве жили украинцы, евреи и русские. Вы про них как-то забыли:) А они и составляли интеллектуальную и правящую элиту. Причем, не "приезжие русские", а родившиеся в Киеве..
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

які дві мови: російська і російська? .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Первоцвіт, я ж тобі писала, що є такі люди як Етта які тебе не зрозуміють, я про генетичну спорідненість з цією землею.Вона конкретно не відповіла ні на одне запитання, а починає бити себе в груди що в неї російська мова рідна і її насильно заставляють розмволяти навіть дома в туалеті українською мовою:-)а по суті ноль відповідей
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я за вас рада, що ви знаєте але не користуєтеся україніською і вимагаєте узаконити це право для всіх решта(які кажуть я не понимаю-говори на русском)-не вчити державну українську мову.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

який маразм..... російську книжку вилучають. Шановна-не смішіть.Я шукала гарну книжку українською мовою для племінника-не знайшла бо нема-одна фігня дешева привезена з Росії російською мовою.І де ви живете? що у вас ВСІ школи українські?А розмовляти можете хоч китайською-це ваше право.І казати що українська мова-це не мова-просто може сказати людина з низьким інтелектом. Тому що всі наші російськомовні в Україні-ніхто не розмовляє літературною російською мовою, щоб говорити що це мова просвещения як ви сказали.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А также другие коренные русские, родившиеся в Полтаве, Чернигове, Луцке и Черкассах)))) Да что там Киев, вообще вся Украина заселена исключительно родившимися здесь русскими, которых теперь гнобят и па-расейску разговаривать не дают... Ущемляют, мля, элиту)))))Клею клаву.Никто никому ничего не докажет.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Тоді зрозуміло-мене це не хвилює і я не хочу думати як воно буде, коли введуть другу мову державну російську.І також не хвилює скльки НАШИХ грошей при цьому потратять на фігню таку як друк нових бланків і т.д.(типу в нашій державі більше нема на що гроші тратити)...Зато я буду законно розмовляти своєю рідною мовою. Давайте зробимо також польську, румунську, болгарську і всі документи будемо вести на цих мовах. Бо Етта захотіла так, бо її не хвилює, те що її не обходить. СМІШНО ПРОСТО ВАС ЧИТАТИ шановна ЕТТА.Та розмовляйте тією мовою, якою хочете. Але хотіти зробити цю мову другою державною і казати що вас не обходять наслідки трагічні, які можуть статися після цього-це просто блюзнірство.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

і багато в нас цих видавництв і книжок українською мовою??? Етта, російській мові нічого не загрожує, доки ви живі.Не переживайте:-)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дивні ви дівчата, для мене головне чи цікава книжка а не те на якій мові вона написана.Якщо цікава я читаю російькою, українською. Мене цікавить сюжет сам.А от дитячі книжки з казками-української книжки нема практично.....
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Неправда. Много людей у нас в городе говорит на украинском. Причем сейчас больше, чем раньше.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Етта живе на місяці всі у них розмовляють російською, всі корінні росіяни, але при цьому всі книжки українською, нема ні одної школи та вузу де б викладали російською мовою тільки українською(незрозуміло тоді як всі розмовляють при цьому російською всі).І всіх насильно(незрозуміло хто і яким чином) заставляє розмовляти українською мовою.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ППКС Люди сами себя ограничивают рамками одного языка. Я, например, русскоязычная. Но на работе использую только украинский. Меня бесит, когда говорят, что чьи-то языковые права ущемлены. Это ложь. Украина исключительно терпимая страна. Людям, на самом деле, никакого труда не составляет говорить на двух и более языках. Кто-то родился в украиноязычной семье, кто-то в русскоязычной, но это не повод не изучать другие языки. Кроме того, нужно знать язык страны, в которой ты живешь. Это НОРМАЛЬНО. Ненормально не знать и не хотеть учить. Считаю это ограниченностью.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

також ППКС ненормально обмежувати себе і своїх дітей. Повонен бути розвиток.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

не заставляє, а примушує, pirs , пишить правильно... Я живу в Києві. Дома говорю українською, на роботі і з друзями російською. Читаю багато і українською, і російською. Пишуть українські письменники дуже непогано, але купляти їхні книжки складно. "Московіаду" в Києві я так і не змогла купити. Ця "двомовність" мене особисто абсолютно не напрягає. Якщо донецькі родичі Первоцвіт є українцями і вона їм просто і невимушено допомагає згадати забуту мову - вона просто молодець і я її за це можу тільки поважати. Що ж стосується ситуації на більш високому "державному" рівні... то, в принципі, я погоджуюсь з дамами, які пишуть, що на сході України багато людей вважають своєю рідною мовою російську. Чи не простіше популізувати українську мову шляхом доступних і нормальних українських книжок, газет, журналів та музики у Донецьку, Луганську і т.п. З іншого боку я ніколи не зрозумію нащо в школі вчити Пушкіна або Єсеніна в перекладах? Я вдячна долі, що я виросла в місті, де нормально співіснують і українська, і російська. Рідною мовою вважаю українську, Батьківщиною - Радянський Союз. Може вам не варто сваритися? Всі праві, всі просто різні... Нехай кожен говорить на тій мові, яка йому ближча, адже головне розуміти один одного...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Не так це просто, як здається. Мовне питання в Україні взагалі дуже не просте...Можливо тому, що з совєтських часів пройшло дуже мало часу...ІМХО, якщо обмежитись лише популізуванням української мови, боюся, що через певний час вона може взагалі втратити статус державної.Вважаю, що на цьому етапі розвитку нашої країни, якщо ми хочемо побудувати сильну державу, потрібні більш рішучі дії. Українська мова повинна мати певну "фору" перед російською.Вкотре приведу приклад Чехії. На початку 20 століття чеська мова була настільки в занепаді, що тільки 20 (!!!) відсотків населення її знали. У переважної частини у вжитку була німецька. Але, напевно, чехи більше поважають себе, якщо змогли відродити рідну мову. Простим популізуванням тут не обійшлося, для цього були використані всі можливі шляхи: чеська мова отримала переваги перед усіма іншими і, як наслідок, на сьогодні вона є рідною для переважної більшості населення Чехії. А от тепер нехай кожен чех сам обирає собі мову, яка йому ближча. [+sign]Наташа и два сыночка: Саня(22.04.97) и Тёма(14.06.04)[-sign]
0

Поделиться сообщением