О невежестве нынешнего поколения.

147 сообщений в этой теме

Опубликовано:

З історичної точки зору він також пише грамотно :))) Мені подобається...[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

"32-летний" - это констатация факта :) а женские производные от профессий мне лично не нравятся :) я предпочитаю говорить "филолог" а не "филологиня",а сочетание "32-летняя филолог" тож плохо согласуется :) так и пишу о себе в мужском роде - и меня это совершенно не задевает :)[+sign]Всегда ваша - Радость.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вот, кстати, когда писала свою последнюю реплику, как раз и подумала, что надо бы Акунина к исключениям причислить. Но раз он теперь грузин...:))))Конечно же , имелись ввиду всякие там дашковы (хотя она - не худший вариант, хоть лит.ин-т закончила), поляковы, робски и Ко.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ви мене дивуєте:-))))) Я почитала вище ваші пости і стає смішно:-))))Західна Україна складається не з одної Галичини.Є ще Буковина, Поділля, Закарпаття, Волинь. Ці регіони мають свою складну історію, і вони також є частиною історії України. Але ви чомусь її не хочете приймати як Україну, і чому повинні на Зах.Україні Суворова сприймати як частину своєї історії, якщо спільна істоіря почалася з Росією тільки з 1939 року, коли Сталін обєднав всі українські землі????Всього навсього якихось 60 років????Тому як на мене, якщо вчити поглибленно історію України-то треба вчити ВСЮ історію, всіх регіонів, і не бути такою упередженою до Зах.України. Тільки запитання -навіщо це пересічному громадянину України????? Особисто поглибленно історію я знаю свого рідного краю де виросла, Східної України тільки поверхнево і те що вчили в Школі.Запитання-як це впливає на моє "нєвєжество"??????
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну ви загнули:-))))))))) Суворов має відношення до 9 травня???????:-)))))))))))))))А якраз історія Галича-це також та чуточка яку ви б мали знати як громадяднин цієї ДержавиА Суворов-це не історія нашого краю:-)))))Історія нашого краю це князь Володимир, княгиня Ольга, Щек, Кий, Хорив, Либідь і т.д.:-))))))А київський градоначьників 18 століття ви знаєте??? А великих виробників виробництва в Україні і меценатів 18 століття ви знаєте, яким ми завдячуємо архітектурою Києва наприклад????І ще, мама марка намагалася донести до вас, що молодь зараз інша, інтереси у неї інші, і розвиток зовсім інший- і слава Богу, що вони не памятають Рад. Союз. Вони будуть жити іншим життям, своїм а не вашим.Тому мені ваш пост більше нагадую брюжжання старої бабці, яку ніхто неслухає, а їх хочеться командувати. Але сил вже нема та і час її минув.І ще, ви в політику перевели всю дискусію і у виясняння стосунків Схід-Захід.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ги,я бачу на Лікарі трохи земляків більшає. Я з Бережан:-)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

можно вопрос ? Почему " слава Богу, що вони не памятають Рад. Союз" ?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Бо в них своя історія, своє життя, і свої труднощі Моя бабця також би мені сказала -слава Богу що мої внуки війни не застали і не памятають.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Простите, где логика ? Одно дело не знать ужасов (!) войны, другое дело - не знать большОго куска истории (!) своей (!) родины!!!Мудрые люди учатся на истории и ошибках предков...[+sign]Неудачники верят в удачу, люди удачливые верят в себя. (Альфред Даниэль-Брюне)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я можу вас запитати де логіка у ваших словах? Ужас війни- а Суворов це хіба не війна була, чи він герой мирного часу?????І Суворов -це хіба історія моєї Батьківщини??????Для мене моя Батьківщина-це місто де я виросла, де поховані мої предки.Там про Суворова і не чули, бо там були свої війни і свої герої.Про Суворова вчили в школі, це просто шкільна програма, а не історія моєї Батьківщини.Я розділяю ці понняття- історія Батьківщини і історія Російської імперії, Радянського Союзу, Китаю, Америки і т.д.Тому мене дивують такі заклики-не знать большОго куска истории (!) своей (!) родины!!!На чому основане таке звинувачення???? Те що молодь не знає хто такий Суворов???? А Ви впевенні що це історія їх Батьківщини???????Чомусь історію Австро-Угорської імперії ви не сприймаєте як історію своєї Батьківщини, а чому?????Під її владою був великий кусок українських земель.Чи ви їх не сприймаєте як свою Батьківщину????А чому я маю істрорію Російської імперії сприймати як істрорію своєї Батьківщини???Тільки через те що частина земель України була під її владою?????Не бучу логіки.А молодь теперішня виросла в Україні а не в Рад.Союзі, і цілком може не сприймати ту історію, як обовязкову для вивчення., і не зобовязано сприймати всі 15 республік як свою Батьківщину.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Согласна! (-) .[+sign]Оптимист изучает английский язык, пессимист - китайский, а реалист - автомат Калашникова.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

На днях провела эксперимент на брате мужа(18 лет, без высшего образования, в школе отличником не был).Спросила, кто такие Жуков и Суворов и когда жили.Ответил, причем для него это было элементарно, ну как таблица умножения.Очень удивился, когда рассказала, что есть люди, которые не знают этого.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

:))) Может стоит для каждого областного центра написать собственный учебник истории Родины-Украины, чтобы каждый регион учил свою :) историю... Правда здорово будет? :))) По поводу ваших возмущенных знаков вопросов: где я писала, что не признаю историю Австро-Венгрии? Уверяю Вас, вы не правы! :)))))) Ее, как и историю РИ или Крымского ханства, обязательно нужно изучать в той части, которая связана с нынешней Украиной! Зря вы мой вопрос восприняли как обвинение... Никто вас не обижает и не обвиняет! Я уверена, что о войне бабшука сказала именно в контексте УЖАСОВ войны и молилась Богу, чтобы это НЕ повторилось! А чтобы не повторялись ужасные страницы истории, ее нужно изучать и анализировать в полном объеме, а не "удобными" и "милыми сердцу" кусочками. Народ, забывающий свою историю, обречен ее повторить. (с) Народ, не знающий свою историю, как трава на ветру - куда ветер подул, туда и поклонилась. (с)Небольшая справочка к теме топика:А.В. Суворов: В 1776—79 командовал войсками в Крыму и на Кубани, сыграл большую роль в подготовке присоединения Крыма к России. (ага, к Российской империи, но благодаря этому сейчас в состав Украины входит Крым, а то был бы он Турцией). В 1785—87 Суворов последовательно командовал Владимирской, Петербургской и Кременчугской дивизиями. С началом русско-турецкой войны 1787—91 в чине генерал-аншефа (1786) руководил обороной Херсон-Кинбурнского района, 1(12) октября 1787 у Кинбурна его войска уничтожили десант противника, в 1788 участвовал в осаде Очакова; в 1789 одержал крупные победы у Фокшан и при Рымнике. 11(22) декабря 1790 русские войска, которыми командовал Суворов, штурмом овладели сильной турецкой крепостью Измаил. В 1794—1795 командовал войсками в Польше; в 1795—1796 на Украине, имея штаб-квартиру в Тульчине. В этот период он написал «Науку побеждать» — выдающийся памятник русской военной мысли.М.И. Кутузов-Голенищев: Из-за неосторожной шутки в адрес главнокомандующего Дунайской армией генерал-фельдмаршала графа П.А. Румянцева в 1772 переведен в Крымскую армию генерал-аншефа князя В.М. Долгорукова. В бою под Алуштой 23.7.1774 Кутузов, командуя гренадерским батальоном Московского легиона, первым ворвался в укрепленную деревню Шумы, при преследовании бегущего неприятеля тяжело ранен пулей в висок и постепенно потерял способность видеть правым глазом. В 1777-1782 служил в Новороссии под началом генерал-фельдмаршала князя Г.А. Потемкина. В 1777-1784 командовал Луганским пикинерским и Мариупольским легкоконным полками, с 1785 шеф сформированного им Бугского егерского корпуса. С началом русско-турецкой войны 1787-1791 корпус Кутузова нес охрану границы по реке Буг, летом 1788 участвовал в осаде Очакова, во время которой 18 августа вторично ранен в голову. В 1789 командовал отдельным корпусом, с которым участвовал в сражении при Каушанах (13 сентября) и в занятии крепостей Аккерман (если не знаете - нынешний Белгород-Днестровский) и Бендеры. В 1790 при штурме Измаила Кутузов командовал 6-й колонной, лично вел солдат на приступ. Его действия получили высокую оценку Суворова, который еще до взятия крепости назначил Кутузова ее комендантом. Измаильский отряд Кутузова разгромил 4.6.1791 у Бабадага турецкий корпус (около 15 тыс. турецких и около 8 тыс. татарских войск).Г.К. Жуков: С именем маршала Жукова связаны также победы под Корсунь-Шевченковским, освобождение Правобережной Украины... После смерти Сталина Жуков совместно с Никитой Хрущёвым отстранили от власти Лаврентия Берию. Упомянутые люди и события - история Украины!!! Для меня история моей Родины-Украины складывается из истории всех ее регионов: Слобожанщины, Галичины, Центральной Украины, Крыма - всей Украины! И Родиной я считаю Украину, а не отдельную территориальную единицу, где родилась и выросла.[+sign]Неудачники верят в удачу, люди удачливые верят в себя. (Альфред Даниэль-Брюне)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Все правильно пишете я згодна на всі 100%. Але це було б в ідеалі такий варінт:-)))А вас я нічому не звинувачую, в інеті просто важко передати інтонацію дискусії.Я просто під негативним впливом знаходжуся від автора топіку, яка признає історію України, яка звязана тільки з Російською імперією, і так несправедливо і вульгарно відзивається про молодь:-)Для мене нєвєжество-це трошки інше, а не незнання історії і хто такий Кутузов:-)для мене нєвєжество-це якраз відповіді автора топіка на слова мами марка:-)До речі про Батьківщину. Для мене Україна вся Батьківщина тоді , коли я знаходжуся за границею. Коли я постійно знаходжуся в Києві-для мене Батьківщина те місце-де я виросла, і я із задоволенням їду додому на Галичину на свою Батьківщину:-)на свою вулицю, у свій будинок рідний, який мені сниться по ночам. А наприклад в Полтаві я ніколи не була, тому я її вважати за свою Батьківщину не можу, як окремо взяте місце. Вона для мене Батьківщина тільки тоді, коли я в цілому сумую за Україною.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я рада, что мы смотрим в одну сторону :)По поводу определения понятия "Родина" спорить не будем, т.к. спор бесполезен, в нем крайне редко рождается истина. :)[+sign]Неудачники верят в удачу, люди удачливые верят в себя. (Альфред Даниэль-Брюне)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

как приятно было тебя читать, умочка, цем-цем ! (-) .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

це точно:-) Тільки є ще такий момент, якщо я скучаю за своєю Батьківщиною-то скучаю за конкретним місцем:-) Згадала такий момент: коли ми їздили на море машиною в дитинстві з батьками і зустрічали в Одеській обл. машину з тернопільськими номерами-для нас вони були земляки і майже рідні люди, яких ми зустріли в далечі від дому. Пікали один одному, ставали розмовляли.Зараз такого нема на жаль.......А от наші заробітчани в Португалії і т.д. з України- всіх з України сприймають як земляків і один одному допомагають.І там їм всім по барабану чи ти з Галичини чи з Донецька, там всі земляки з України. Принаймі це радує, що вони хоч там обєднуються.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А в чем проявилась ВУЛЬГАРНОСТЬ? И интересно, ВОВ - это история Российской империи? Я до этого момента считала, что СССР.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

неуважність-це теж не дуже приємна риса я писала вашими словами НЕВЕЖЕСТВО.Вульгарність це зовсім інше:-)А молодь.....вона виросла в Україні , а не в СРСР. Для неї що Російська імперія, що СРСР-це не має значення, бо вони тих часів не застали.Ага Суворов та Кутузов це також СРСР?:-)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

По-моему это касается Вас, а не меня. Цитирую .. "так несправедливо і вульгарно відзивається про молодь" А что, учить нужно только то, что застали?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я в цьому випадку скучаю за домівкою, за рідним домом!А от за такою Україною, якою вона зараз є, не завжди й хочеться скучати, от чесно, як на душі!Є така приказка - добре ностальгувати за Україною, живучи в Канаді. Непатріотична приказка, але це є правда життя, на жаль.Дякую за спілкування! :)))[+sign]Неудачники верят в удачу, люди удачливые верят в себя. (Альфред Даниэль-Брюне)[-sign]
0

Поделиться сообщением