Опубликовано: 15 дек 2003 Для КульБабки від pirs Для мене найбільш важливе в житті це здоровя і благополуччя моїх майбутніх дітей, моїх рідних. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 Оля, извини, что влезла но ты так точно выразила все, что я думала, когда читала все споры в топике про второго ребенка, что хочу сказать тебе огромное спасибо!!!Но, ты не убедишь других, занявших изначально другую позицию, даже такими серьезными аргументами, как неблагополучие и т.п.... Остальное, я тебе на мейл напишу.[+sign]Аня, Есения(31.05.2002) и пузик :-)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 Я нікого не хочу переконувати Я просто хотіла сказати що є різні ситуації в житті, і нема одного категоричного виходу.Треба дивитися на реальну ситуацію, яка б вона складна не була, але треба приймати тверезе рішення. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 нічого в житті не можна передбачити Можна назвати ще більше прикладів, коли з благополучних сімей виходили діти-виродки:(((( І ніхто не знає, що буде з тією дівчинкою, яка торгує на базарі через кілька років: абсолютно можливо, що торгуватиме і далі, а також може трапитись, що знайдуться інші люди, які зможуть допомогти їй піднятися. Я знаю і випадки, коли дитина з багатодітної сім"ї алкогіків виростала достойною людиною самостійно, і випадки, коли дійсно знаходились чужі люди, які допомагали таким дітям, і випадки, коли в інтелігентній сім"ї виростав справжній нелюд - в достатку, любові і увазі. Кожна людина робить свій вибір, і ніхто не має права засуджувати її у виборі - народжувати чи не народжувати дитину. Кожен бачить ситуацію з свого боку і складає свої мотиви.Про крайності теж говорити не треба, коли алкоголіки та їм подібні вагітніють, просто не користуючись контрацепцію. Коли вже говорити про те, що в плануванні дитини треба ДУМАТИ, то думати треба ДО в першу чергу.А щодо прикладів, то моя свекруха завагітніла в 40 років, коли її доньці було 19. Мій чоловік з"явився на світ лише наполяганню батька. Батько помер, коли хлопчик ще навчався в школі:( Всього мїй чоловік в житті досягає сам поступово, і ніколи не звинуватив навіть у думці батьків, що вони йому не змогли надати допомоги. А мама і зараз вважає своїм тяжким гріхом колишню ДУМКУ - вбити ще ненародженого сина. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 Я с Олей согласна на все 100% Согласна с каждым твоим словом. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 Олю, не треба мені нічого перераховувати, я і сперечатися не хочу з тобою, і когось відмовляти робити аборти теж не буду, і вчити когось, як треба жити не хочу, бо сама вчитимусь усе своє життя. А про тих виродків, про яких ти говориш, то, мабуть, слово "аборт" більш умісне для їхнього випадку, а не до дівчинки, маму якої ти перестала поважати.Я написала про те, що ніхто не знає, як воно буде завтра, і що буде з забезпечиними, обездоленими і т.і.Є з цього приводу один досить сумний анекдот.Прийшов один хлопець з армії. Немає ні грошей, ні освіти, ні багатих батьків... нічого. Мати йому каже:"Сходи, сину, до єврея, що живе на хуторі, він чимось допоможе: або грошей позичить, або пораду дасть..." Пішов хлопець. Єврей дає йму табличку і каже:"Повісь оту табличку десь на видному місці і дивись на неї іноді". На тій табличці було написано: ТАК БУДЕ НЕ ЗАВЖДИ! Пройшов час. До єврея приіздить той хлопець - на шикарній машині, хорошу роботу має, в достатку... Віддає він ту табличку єврею і каже :"Дякую тобі дуже...". А єврей відповідає:" Почекай, хлопче, перш ніж віддати, глянь їще раз на табличку..." 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 дек 2003 Ти правильно все кажеш, і про табличку також. Але коли я розповіла історію своєї сестри я хотіла тим сказати, що коли нема змоги нормально поставити одну дитину на ноги, то навіщо заводити ще одну і робити нещасними тих дітей?Я вчора була у лікарні дитячій на Богатирській, 30.Там у мене подруга з малим лежить, родова травма.Дуже схожа ситауція з Тіфані.Так от, надивилася я на тих діток там і сама собі сказала:Боже якщо в майбутньому моя дитина має мати такі муки як ці дітки-то краще хай я буду бездітна. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Олю!!! Я все це почала тобі писати тільки тому, що вважала тебе віруючою людиною.Якщо це не так, то вибачаюся і більш не буду тебе турбувати своїми думками.Кожен має повне право робити, що йому заманеться. Більшість людей живе зараз без Бога і вирішує на власний розсуд вбити чи залишити життя своїй дитині. То власне життя кожного і власне рішення. І, якщо людина живе за власним розсудом, а не за Словом Божим, то мене не дивує її поведінка і її вчинки, бо то “темна” людина, яка не бачить де Справжнє Світло.Я також можу багато чого сказати, стосовно жахливих ситуацій, які ти привела вище, але навіщо??? Якщо ти вважаєш, то є привід для вбивства, то хай так і буде.Сперечатись про виправданість аборту, про те, що це вбивство і гріх, я НЕ БУДУ, кожен, хто ходить до Церкви (любої) може попитати у тієї людини, котрій він довіряє.Це треба зробити насамперед для особистого розвитку.Я можу впевнено сказати тільки за себе – для мене життя людини (народженої або ненародженої) є святим. Я не можу забрати життя у дитини, яку дав мені Бог.Я більш не хочу повертатись до цієї розмові, бо кожен, як завжди зостається при своїй думці. Але маю велику надію, що мої промови допоможуть хоча б одній людині не зробити помилку... Можливо, найжахливішу помилку у своєму житті... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Я з тобою цілком згідна, але ще більшим гріхом я вважаю обрікати свою дитину на страждання.А якщо дівчину згвалтували і в наслідок цього вона завагітніла?Ти теж будеш казати шо гріх їй робити аборт і шо це вбивство? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 СПасибо, Оля!! Ты сформулировала мои мысли. Полностью тебя поддерживаю. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Дякую, я думаю багато зі мною згідні але бояться шось сказати, бо думають шо зараз на них накинуться із звинуваченнями(це я образно кажу, немаю нікого наувазі). 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 І ще один момент про ВІру та Церкву Ходити до Церкви-ще не означає Вірити.Тому будь-ласка давай не будемо торкатися цієї теми, бо наші погляди можуть не співпасти. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Не хотіла повертатись до цього обговорення, але ти торкнула за живе… Може я дурна, хвора, забита і нерозумна, але, навіть, якщо б завагітніла після зґвалтування, то народила б цю дитину. Бо дитина не винна, що її батько покидьок. А вбивство зостається вбивством у всякому випадку. Кажу тільки за себе і тільки тому, що ти спитала... А що до Церкви цілком з тобою згодна, щоб мати віру в серці - не обов’язково ходити до церкви... Про Церкву ж згадала тільки тому, що мої промови, то мої особисті думки з цього приводу. І людина яка має Віру, хай НЕ слухає мене, хай почитає Слово Боже і зробить свої власні висновки...Ще зовсім не згодна з тим, що брудні діти під кайфом на вулиці – це діти, батьки яких не можуть дати їм освіту, житло, харчі. Це діти з тих родин, де не має порозуміння, де любов є тільки на словах, в незалежності скільки дітей в родині... І це може бути як родина алкашів, так і родина вчителів, наукових співробітників, тощо.І ще, можливо працівники в соцбезі і вважають, що 8-м діточок, то жахливо і забагато, але ймовірно ті діточки щасливі, бо мають люблячих татуся і мамусю. На щастя, НЕ ВСІ вважають, що спочатку достаток, а потім діти. Наприклад я вважаю, що діти, то саме велике багатство і ніякі гроші, квартири, тощо, не замінять дитині люблячих батьків.Ті обкурені покидьки з забезпечених та благополучних родин, які скалічили твою племінницю, напевне отримали від батьків у повному обсязі усі блага цивілізації. Велика ймовірність, що вони єдині синочки у своїх люблячих матусь...І що з того вийшло? Відповім твоїми словами: “Наслідки тих побоїв перерахувати? Чи сама собі уявиш?”І теж приведу приклад.В одній родині народилася дівчинка, в якої не було руки. Тато відмовився забирати дитину додому, тоді його спитали, що б він зробив, коли б його кохана дівчинка втратила ручку у 5 рочків. Татко замислився і забрав дитину, і ще не раз потім дякував тому лікарю... Так і з абортом. Якщо я втрачу чоловіка, квартиру, роботу і все інше, я ніколи не відмовлюся (язик не повертається сказати “абортую”) від своїх дітей. НІКОЛИ. Так в чому різниця. Для мене різниці немає. А для тебе?Це моя особиста думка і я нікому її не нав’язую... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Зато у нас к живым ёлкам отношение одинаковое :)) (-) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 Вибач, що втручаюсь, ці історії всі - просто жахливі, але з досвіду дам тобі пораду, якщо хочеш: людина, яка бажає мати дитину, не має права навіть на думки, які ти висловлюєш зараз. Всі ці жінки, про которих йдеться, зробили свій власний вибір і не треба їх за це судити. Треба всі свої зусилля спрямувати на проблему, яка стоїть перед тобою, те, що ти думаєш про інших з цього приводу, насамперед заважає тобі. Ти можеш бути тисячу разів не згодна зі мною, але маєш право знати.[+sign][email protected][-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 16 дек 2003 І я підтримую. .[+sign][email protected][-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 17 дек 2003 Олю, ось я ніяк не можу зрозуміти, що Ви хочете довести КульБабці Кожна та кожен з нас може мати власні погляди щодо того, чи можна взагалі робити аборт, чи можна робити його за якихось обставин, або його не можна робити взагалі, але сучасна освічена людина не може не визнати: "Аборт це вбивство". І якщо людина для себе формулює це:"Аборт це вбивство, але це вбивство такої маленької людини, що я вважаю його для себе допустимим" (знову ж таки, не забуваючи про обставини), ТО ЦЕ ВЛАСНА СПРАВА ЦІЄЇ ЛЮДИНИ. І Кульбабка розповідала, що в неї подруга, яка зробила багато абортів, але вона не перестала її поважати, як Ви свою родичку.Давайте жити дружно і нав"язувати свої думки іншим силоміць! 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 18 дек 2003 Давай не будемо спорити про те, чого ми не можемо вирішувати Кожний робить такі вчинки які вважає за потрібне.І це право кожного.Знаєш, колись у селі моєї бабусі ми зайшли під час Великого Посту до місцевого батюшки.Ми його застали за столом, він їв мясо та пив горілочку.Моя бабуся дуже здивувалася і каже:Отче, ви ж вчора нам всім розказували про гріхи і т.д., а самі зараз під час Посту таке їсте.На шо на батюшка відповів: За свої гріхи я буду сам відповідати перед Богом, а ви за свої.Тому не звертайте уваги на мене, а думайте про свої вчинки-до чого вони можуть привести.І він правий, тому про аборт так категорично казати не можна.Кожний сам для себе вирішує шо гріх а що ні.А ще по поводу працівників соцбезу: Сестра сама має трьох дітей, і знає шо це таке..................а по поводу людей які приходять за допомогою в соцбез: якби ти мала пухлину в голові(т-т-т) ти б стільки дітей заводила?Той чоловік як довго він проживе з такою хворобою?На кого він тоді залишить тих дітей?Та мама в селі без освіти, без роботи зможе їх сама поставити на ноги в теперішній час?Знаєш шо їх чекає?після школи зразу на заробітки в Польшу, Іспанію і т.д.на саму чорну роботу за копійки.Ти своїм дітям таке б побажала?Я ні, ніколи в житті.Нехай мене закидають камінням, але я маю здоровий глузд в голові. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 18 дек 2003 Я нічого не доказую. Кульбабка у мене запитала в іншому топіку про мої цінності у житті-я їй відповіла.По поводу моєї родички-я бачу життя її старшої дочки і майбутнє меншої дочки.............................Мені стає погано від того, бо коли стається проблема у моєї родички з грошима, вона дзвонить до мене, а не сама думає як їй своїх дітей забезпечити.А я не резинова, і мій чоловік також.Ми своє життя плануємо згідно наших можливостей, а не з можливостей чужих..................................А моя сестра зі всіх тягне гроші, у своєї мами пенсіонерки(якій я також допомагаю), яка має пенсію 90грн...............................І дзвонить до мене тільки тоді коли їй треба гроші, а з ДН мене наприклад за останні 10 років ні разу не привітала. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 18 дек 2003 І ще про згвалтування............... Поки це не стосується особисто когось, він може казати шо хоче, але я б наприклад не зарікалася шо я б зробила саме так як зараз думаю.Є обставини які перевертають весь світогляд, і ти починаєш думати зовсім по іншому.Тому я звичайно нікому не бажаю опинитися в такому стані(згвалтованою), але і казати такій людині(яка побувала в такому стані) шо це гріх(про аборт) я б не стала.Не мені про це судити.................................................................... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 18 дек 2003 Вибач, Олю! Те, що сказав Батюшка стосовно посту, то дійсно щира правда, бо у Біблії ніхто нікого не вимушує поститися… Моя тобі порада, попитай у того Батюшки, що є аборт і чи є таки випадки, коли народження дитини - це гріх... Може його думка буде для тебе більш вагомою, чим моя...А стосовно, “кожен для себе вирішує, що гріх, а що ні” – мені нема чого тобі сказати, бо я намагаюся жити за Законами Божими і сама не вирішую, що гріх, а що ні. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение