Где берёте куриный бульйон?

130 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Секрет насиченого червоного кольору криється в тому, аби не варити буряк без будь-якої кислоти. У мене завжди такий колір, що сама дивуюся, тому що коли попадається фіолетовий буряк, то й борщ виходить майже чорно-фіолетовим. Ставлю сковорідку на вогонь, на неї ложку олії и одразу цибулю. Поки що воно все нагрівається, ріжу моркву і викладаю її зверху на цибулю. Воно трохи утушується до зміни кольору моркви. А поки воно там собі розмірковує, ріжу буряк і готую будь-який томат (свіжі помідори, томатний сік, томатна паста - це не має значення). І коли я викладаю нарізаний буряк на моркву з цибулею, то одразу ж кладу й томат. Якщо випадає паста, то наливаю трохи води, накриваю кришкою та тушкую до приємної хрумкості буряка. Тим часом вариться бульйон або квасоля, потім у нього додаю картоплю і через 5 хвилин нашатковану капусту. З капустою, як є, то кидаю нарізану смужками солодку перчину. Як капуста кілька хвилин покипить, кислоту одразу не можна, та й картопля повинна трохи приваритися, викладаю засмажку-затушку. Прикручую вогник до малесенького, та й стоїть воно так може 15 хвилин, може й 30. Потім туди зелень, часник, можна крихту розтертого старого сала, як є. Вимкнула, накрила кришкою, стоїть 5-15 хвилин і все. Борщ виходить дуже свіжим на смак і навіть надто червоним на колір, майже чорним. Я може б і хотіла б зварити такого світлого, як моя мама готує, але ж не виходить. За цією технологією борщ завжди буде кольору буряка.[+sign]Несмачних пляцеків не існує!Защитную стену нужно построить как можно выше, до небес, и как можно тяжелее. И уронить на ту сторону. (c)Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

:))))))) а
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Як і картоплю пюре ))) (+) Мій чоловік не схвалив цей підхід, однак факти є фактом, що більшість готую пюре з напівфабрикатів
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

багато іноземців для мене не є взірцем кулінарної майстерності а ті, що взірець (моя директор - француженка) - ніколи б кубіки не вжили. [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

отыменно)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Так для инфо, почитайте про бульоны (у меня аж слюнки потекли): 1) белый бульон - http://p-syutkin.livejournal.com/124302.html2) красный бульон - http://p-syutkin.livejournal.com/124496.html
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Так супнаборы ж есть! моя мама называет их "трупики" - продается остов от курицы отдельно, варится на медленном огне с луком, морковкой, перцем-горошком. Пить - на любителя, а для ризотто - вполне! Хотя я еще меньше заморачиваюсь - мы часто крылышки делаем, ну вот я верхние фаланги обрезаю, закидываю в морозилку и потом из них варю такой, технический бульон. Варю большую кастрюлю, часть замораживаю, это вполне допускается.Потому что кубики - это жесть...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Розказую: коли зварився бульон то кинути туди капусту, картоплю та таке всяке + поки те все там вариться тушкуэмо буряк, я тушкую з самого початку, він потім у сковорідці стоїть собі і чекає свого часу.Тоненько соломочкою нарізаю (часом тру), тушу, помішую деколи, коли він стане солодким та втратить неприємний буряковий аромат, то додаю туди трохи томатної пасти, чи томати просто, що є, щоб була рідина головне.Буряк пускає свій колір у ту рідину і ми маємо уже гарну кольорову та смачну заправку, далі перемішую, закриваю та виключаю вогонь.Коли вже у борщі все зварилося, то закладаю заправку кольорову, борщ закипає та я його зразу виключаю. Колір завжди ну дуже насичений, буває червоний, а буває аж фіолетовий - від буряка залежить.Можу зварити на пробу, побачиш, шо можна один крок не робити (це я про оцет та варений окремо буряк)[+sign]==================================================== Величайшее освобождение – стать тем, кто ты есть на самом деле. [email protected][-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

на iherb есть органик кубики, довольно приличные, но лучше всего бульон в банке, как желе, его надо пару ложек, вкус отличныйи опять таки органик [+sign][email protected]_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Stay tuned for the next shot[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

типо такого http://www.iherb.com/Better-Than-Bouillon-Chicken-Base-Reduced-Sodium-8-oz-227-g/31938#p=2&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=chicken&rc=210&sr=null&ic=29 [+sign][email protected]_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Stay tuned for the next shot[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

у мене ще один крок є. Я попри тушкований буряк ще даю запечений і порізаний, він надає борщу фактуру [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а куда в этой схеме вписать лук с морковкой пассерованные? [+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

жесть - это магазинная курица. кубики на ее фоне - еще не самое страшное из зол, ИМХО [+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+1 [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+1 [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

))) один такий взірець (+) Кулінарної майстерності, який дуже смачно готує і теж з Франції, дуже був здивований, коли побачив, що я пюре завжди готую з картоплі)))) казав, що винм вже давно готують з пакетиків, спробувала- не моє, хоча якщо додати туди масла багато її вибити блендером буде смачно, ще й часнику . А мої люблять смак картоплі.Іноді компроміс час-якість має значення. Я спеції весь час купую за кордоном і тримаю дома. І в різото, я розвочу грибних кубік, а не варю бульйон грибних. Я чи ледащо чи пофігіст, ще не вирішила)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а ведь есть еще перлотто:))))) ...[+sign]Мама и маленькая банда:)))[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а еще овсянотто, пшенотто, ячнотто, маннотто и прочие -отто :) при желании любой херне можно дать изысканное итальянское названиеот вроде гречка с грибами, тыщулетней давности блюда.а на самом деле -гречотто :)[+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я не говорила, что они - взирець, а лишь о том, что многие из них (довольно обеспеченные, в том числе) - не видят в кубиках Галлина Бланка ничего страшного для здоровья[+sign]Невозможно нравиться всем подряд. Все подряд не могут обладать безупречным вкусом.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

печенье "маэстро" - а моя мама давно такое печет, только назвается оно "домашнее"(с) Самая обаятельная и привлекательная [+sign]- Да ты фашист и бандеровец!- Да, я знаю, у нас вся синагога такая.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

для здоров*я і я не бачу нічого страшного. Але ж не смачно :) [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вы о постном борще что ли? или зачем буряк тушить? я ниче не тушу, цвет чудесный, но постный борщ не готовлю - не люблю его [+sign]- Да ты фашист и бандеровец!- Да, я знаю, у нас вся синагога такая.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

меня это, кстати, удивляет... пюре так быстро делать. на хрена то говно колотить?? [+sign]- Да ты фашист и бандеровец!- Да, я знаю, у нас вся синагога такая.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

большинство просто об этом вообще не думают:) вот и все [+sign]- Да ты фашист и бандеровец!- Да, я знаю, у нас вся синагога такая.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Меня тоже удивило, я все еще варю пюре из картофеля (-) -
0

Поделиться сообщением