поговорити про наші сподівання щодо дітей і реалії

117 сообщений в этой теме

Опубликовано:

поговорити про наші сподівання щодо дітей і реалії ну ось що робити, діти вже досягли майже передпідліткового вікув школі відмінниці і т.д.при чому їм досить легко вчитись, ми майже не контролюємо процес, ще є художкаале відношення малих до життя ,у нас все завжди погано, ми нудимо, що запізнимось (за 4 роки один раз всі проспали)сонце світить - поганодощ іде, ще гіршекофту не знайшла - ридаєзошит не там - сльозив музей пішли - не тебули в цирку - сподобалось? нуууубули в гостях, обов*язково буде щось не такніколи не подзвонять без нагадування бабусям (при тому що обох дуже люблять, часто бувають і т.д.)нам більше зараз претензійпитала чи хочуть ходити на якийсь гурток - кажуть, що важкощось починають питати, щоб навчила показала - не вийшло з першого разу ,все сльози і все кинули на півдороги ,при цьому якщо щось западає, роблять чудово і швидкояк з таким боротись, де шукати позитив , у мене іноді руки опускаються, як донести що іноді треба думати не лише про себе, що слухати батькам вічне мудіння це вже верх егоїзму, як ви боретесь з таким, якщо у когось схожа ситуаціяа ще одна проблема ,у нас двійня і у нас вічна боротьба кого більше люблять і як зробити так, щоб усе робила сестра а не сама і винних ніколи немаєлюбимо сильно, майже все в подвійному варианті ,проводимо час і окремо з кожноюв школі таких проблем немає, там вони команда, а дома - у мене таке відчуття, що у мене дома філіал базару, у нас весь час хтось виясняє стосункивибачте, що довго просто реально не знаю, якими ще методами можна з таким боротись, поки я на грані того, що просто забити на спілкування і все повернути лише до того, що просто робити мінімум, що потребується від батьків
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Все таки делаем поправку на возраст))) Моя чуть что не так - противный мерзкий визг с рыданиями)) Я не реагирую, терпеливо объясняю [+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

о, дам почитати своєму чоловіку:) він дуже переживає , що у старшої теж все не так, і про сонце і про дощ:))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

у меня ребенок хоть и помладше, но тоже иногда норовить поныть и подепрессировать. Борюсь так (+) нытье просто игнорирую. Не спрашиваю, хочет ли его высочество кататься на санках, а просто ставлю в известность: в 11 едем в кафе пить горячий шоколад, потом прогуляемся, потом кататься на санках. Как правило, сначала он ничего не хочет, только дома посидеть, потом втягивается и в итоге остается доволен.И самое важное - личный пример) Стараюсь смотреть на жизнь позитивно, замечать всякие мелочи, красоту в деталях. Вспоминаем, что хорошего было за день. Ныть и капризничать - к себе в комнату за закрытой дверью. Надо учить детей радоваться жизни точно так же, как читать, писать и т.д.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я розумію, що противний вік, але по моєму у нас такий вік з народження:) я до чого , може хтось знає ще якісь методи впливу
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ви мене розумієте:) це якийсь капец і руки опускаються, бо це речі на які я вплинути не можу я ж не можу своє світосприйняття перекласти в голову ,але і вже втомилась від байдужості
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я також намагаюсь ігнорити і ставити перед фактом (інакше ми б весь час на щось дулись і ридали) але я сама досить легка людина, у мене купа друзів і родичів ,я з усіма спілкуюсьпросто видно важко зрозуміти, що усі твої бажання щось робити разом з дітьми розбивається через їхнє - не хочу, не треба , не можу
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я думаю все таки такой возраст, переходной. у нас тоже самое.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

моя не плакса, но позитив тоже вливать приходится дополнительно. но у нас еще бабушка рядом - сущее воплощение позиции страдалицы, и ноет похлеще дитятка.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Зошит не там - сльози..) бывает же!)) У меня наоборот - жизнерадостна, куча планов (уроков в списке нет, как правило), учится на 8-11, но все одной левой..[+sign]Если вы нашли женщину своей мечты, с остальными мечтами можете распрощаться!)Учительница проверяла сочинения и плакала: теперь она знала, как провести лето, но годы уже не те..................)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вы сами ответили. Вы не можете переложить свои мозги в чужую голову. Вы должны понять и принять то, что Ваш ребенок другой, не такой, как Вы, Вы смотрите на мир разными глазами.Это абсолютно нормально, Ваш ребенок не Ваш клон.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+1, ППКС [+sign]Социологи установили, что подняв с ковра нитку, которую не смог всосать пылесос, 85% мужчин бросают её обратно, чтоб дать пылесосу еще один шанс:)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я також думала що не буває, вони як раз в школі вчаться також однією лівою і по моєму там навіть не мудять особливо вони нам з чоловіком мізки виносятьплани у них покритті мраком і величезною тайноюхоч наприклад уроки зроблені самими і наперед
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

у нас навпаки бабушка, що електромітла але дуже впЄчатлітельна і навпаки мені в погане виховання ставить оці сльози і неуважність т.б. це моя провина ,що я мать єхідна і мої діти не знають до сих пір як себе поводити
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а как у них с друзьями дела обстоят? есть подруги?[+sign]Если вы нашли женщину своей мечты, с остальными мечтами можете распрощаться!)Учительница проверяла сочинения и плакала: теперь она знала, как провести лето, но годы уже не те..................)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

да я добре розумію, що бувають різні психотипи, але ж блін навіть самий мудотний психотип повинен себе мінімально обслуговувати в такому віці а тут все через ж..у ,поки не гаркнеш пальто ніхто на місце не повісить, форму з рюкзака не дістанеі навіть бісить не те, що це робота лишня мені ,а те що коли я кажу ходи як є, її це не парить, т.б. вона тупо переступить через кинутий не там папірець чи свою річ і піде даліа ще може сплакнути і сказати що я її не люблю
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

купа друзів, до нас їздять ми їздимо, в школі з усіма гарні стосунки ,це більше відносини в сім*ї і відношення до нас і їх роль в нашій сім*ї і ще напевно їх небажання якось нас сприймати як тих, хто може чомусь навчити
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я Вас не понимаю, Вы зациклились на себе и не думаете о детях. Это прекрасно, что Вы легкий человек и имеете кучу друзей, но почему Вы решили, что Вашему ребенку тоже нужна эта куча?Вы говорите только о своем желании, то есть Ваши дети должны делать только то, что Вы хотите? Вы не понимаете, что дети растут? В 5 лет ребенок будет делать все, что Вы хотите, в 7 лет будет, но не в 13-16. У ребенка появляются свои интересы, свои мысли, неужели это так сложно понять?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

может дело в вас? для меня всегда было главным, чтобы дочка меня считала другом + Был период взросления, когда она отдалилась, но я по-быстрому включилась в процесс и теперь этому рада..Каких-то конкретных советов не дам, все на уровне интуиции, что ли...[+sign]Если вы нашли женщину своей мечты, с остальными мечтами можете распрощаться!)Учительница проверяла сочинения и плакала: теперь она знала, как провести лето, но годы уже не те..................)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

У меня точно так, моему сыну 14, поверьте, у многих так. Подростков действительно не парит то, что брюки или книга на полу, переступят и пойдут. Я перестала подбирать, стирать и гладить. Утром просыпается, а на штанах, которые на полу, собачка наша пристроилась, устроила себе гнездышко, лапками все подгребла под себя, выспалась, шерсть оставила. Сын пытался почистить и погладить, больше штаны на пол не бросал. Их действительно не парит, парит только Вас.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

як раз я на них вже давно відциклилась ,і друзів у них купа ,у нас з ними теологічні питання щодо внутрісімейних відносин я прост оне знаю як донести, що у дітей бувають не лише права а й трохи обовязків, і не лише їх бажання повинні виконуватись, але і враховуватись мої побажанняпро те, що люди хочуть різного я знаю і зовсім не давлю, у них є друзі, вони приходять до нас і ми їздимо до нихвони читають і грають у що хочутьз уроками взагалі у нас повна демократія, вони їх роблять саміале страждання і прирікання між собою - рррррррррр
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну я майже на такому вже зупинилась:) правда моїм менше але ж блін вони дівчатка
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я це розумію, але вони по моєму сіли на голову, бо мама лише бесіди розводить, а бесіди в одну сторону - це утопія подруга це добре, але їм по моєму це не дуже требаможе мої ще маленькі, вони щось розповідають , щось ні
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А что Вы можете сделать? Заставить радоваться? Я Вас очень понимаю - у меня старший такой, я в таких случаях читаю ему про ослика Иа - опять меня никто не поздравил с днем рожденья, а ведь сегодня пятница, день моего рождения:)И говорю-говорю-говорю. Рассказываю про наше детство, насколько нам было сложнее. Обсуждаем будущее - работа, семья, дети - с таким характером будет очень сложно, надо работать над собой. Рассказываю, как ему повезло, в деталях:)Когда совсем надоедает (как вчера) угрожаю, что сдам на продленку, сразу оценит, как ему было хорошо. И еще в таких случаях я думаю, Как мне повезло, что у меня такой характер, у меня всегда все хорошо, а ведь это врожденное:) Могла бы родиться и нытиком.Да, насчет порядка в доме у меня разговор короткий - что валяется, может оказаться в мусорке. Выкину футболку - будешь потом ходить в грязной, потому что одна осталась, игрушки в мусор, грязную посуду, не поставленную в ПММ, моют руками. Выкидывать ничего не выкидывала, но поверили, сами раздеваются, вещи складывают, кладут на место.[+sign]У меня нет времени сердиться. Девятнадцать детей, всех их умыть, уложить, раздеть, одеть, высморкать, утешить и морра знает что! Нет, мне некогда огорчаться! (Туве Янссон)Расскажи - и я забуду, покажи - и я запомню, сделай со мной - и я научусь.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я была такой девочкой. Верите, меня мама заставляла купаться и мыть голову и говорила,что такая засранка, как я, никогда замуж не выйдет :-) На своей школьной форме я могла спать, брошу на кровать и забуду, утром просыпаюсь, мама дорогая, спала на форме.Во взрослой же жизни у меня даже с маленькими детьми был порядок, ко мне маникюрша приходила и удивлялась, как я умудряюсь поддерживать порядок в доме.
0

Поделиться сообщением