Дитяче горе( про матеріальне)

376 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Дитяче горе( про матеріальне) Побувало дитя на дні народження за містом в приватному будинку.Забрали зі сльозами: "Чому я народилась в однокімнатный квартирі"? І горе в неї таке вселенське... Я її розумію: відчуття наче після тривалої поїздки закордон зійти з літака в Борисполі....Підкажіть мудрими думками. Сама засмутилась сильно, дивлячись на малу.Зараз живемо у "двушці"(починали спільне життя в "общазі"), мої батьки та чоловікова мати мають приватні будинки. Плануюємо міняти житло однозначно, але зараз час непевний...Як говорити на такі теми з дитиною 9 років?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я б говорила в тому ключі, що сьогодні на такий будинок можна заробити, якщо гарно вчитися і працювати+ я теж жила у такій бідності, що жалко і згадувать себе.Пам"ятаю, як я поміряла на базарі дублянку, яка коштувала 200 доларів, і ридала вдома, що ніколи в мене не буде такої дублянки. А мені тоді вже було не 9, а 21.головне - показати орієнтири.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

про гарно вчитись - не працює. я сама золота медалістка. і дипломів два, один з них червоний. заробити не вмію - не ту професію обрала. заміж вийшла за коханого за принципом про рай в шалаші...тому про навчання не мені їй розповідати.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Говорити, що все в її руках. Хай прагне, здобуває освіту, купує дім.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ви просто не використали своїх знань правильно, от і все.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вона хоче вже:((( вчиться непогано...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Откровенно. У нас есть 2 комнатная квартира, мы её не арендуем, иначе нам (как многим другим людям) пришлось бы каждый месяц платить деньги и мы бы тогда не смогли (ну там ходить на какие то развлечения). Ты понимаешь?А некоторые люди берут деньги в кредит, покупают квартиру и долгое время тяжело работают что бы вернуть деньги банку.А нам не надо этого делать.Всегда будут люди у которых будет то чего нет у тебя, так устроена жизнь. И всегда будут люди у которых нет того что есть у тебя. Это тоже жизнь.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

все це проговорила. в неї є подружки, батьки яких знімають житло. я сама байдужа до матеріального, а дитина переживає. ще й батьків наших нам ставить у приклад(там не хатки в селі, а котеджі два. в моїх- усучаснений будинок 90-х, у свекрухи- сучасний за Києвом).
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ну...хоче вже... скажіть, що й ви хочете вже, щоб донька-професор-математик-балерина була. Але все досягається поступово.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я бы предложила пожить у бабушек, у любой, той которая согласится принять. Можете считать меня змеёй, но я бы и вещи ей собрала. Ребёнок в 9 лет уже должен понимать что у слов бывают последствия).
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

как хорошо что вы ее понимаете. я такие разговоры жестко пресекаю и предлагаю выборку ближайшего круга - сколько из твоих одноклассников живут в полных семьях с любящими мамой и папой, в свой (не съемной) квартире, проводят все лето на море у обожающей бабушки и могут себе позволить любые спортивные секции на выбор.и одевают и обувают не "на что денег хватило", а в хорошие удобные фирменные вещи.извините, зажралась ваша девочка. пусть бы мои попробовали мне кого-то в пример поставить -я бы собрала вещи и отправила туда где лучше.еще чего - яйца курицу учить удумали.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

и в школу из пригорода поездить? :) Это если продолжать "змеиную линию".
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Так с родительской двушкой идёт эта школа, а с бабушкиным коттеджем другая.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

100% ,,
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вот же совпадение. Мы сейчас спорим с мужем - продать двушку и купить дом или ремонтировать двушку. Двое разнополых детей обязывают ( Я жила всю жизнь без своей комнаты. Это двигало вперед. Обратной дороги не было.Зато есть пример семьи в нашем доме, где великорослые дети живут в трешке с родителями.и их все устраивает.Не делают карьеру, не создают семьи.Так что даже не знаю как будет лучше.Летом дом - это бесконечный плюс, а вот зимой ...в главную писала (
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вона влітку живе у моїх місяць. вивезти нереально важко. сльози, ностальгія. там велики, компанія, сад, кошенята, пікнікі, сніданки надворі. вона за цим пропадає. мої батьки живуть у Львові і більш-менш радо беруть її на канікули. водять усюди. коротше вкладають у неї свій час і кошти. про бабусю під Києвом писати не буду. діти там тільки в присутності батьків і на 2 години. тому не варіант.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

"прігород" не запрошує. на тій же вулиці, що бабуся живе, проживає і однокласниця. нормально люди на авто добираються.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

у нас в класі майже всі більш менш забезпечені. і вона не лише за матеріальним ностальгує, а й за "приміським" стилем життя.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Почему? Пусть с ними договаривается. Раз для неё дом значимей родителей, то есть поедет. Если они захотят. Потому что между "поиграться" и "растить" пропасть.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

маму свою я теж люблю:). вона так довго не витримає:))).там всі працюють...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вот именно. Вместе с их домами и загородным стилем жизни, и деньгами, она там временный гость, и никто не горит желанием её там содержать, и воспитывать, и решать её проблемы.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я би запропонувала екскурсію в дитячий будинок, щоб г горе зменшити. можливо, непедагогічно, але діти мають цінувати те, що мають. моя, т-т-т , таких конів не викидала, якось одразу зрозуміла, що є багато паралельних світів, наша родина займає своє окреме місце, хтось живе краще, хтось - гірше. хоча бувала змалечку багато де.У Вашому випадку дитину не жаліли би, але ми далеко не еталон правильних батьків, напевно би, влаштували лекцію на годину, що варто цінувати те, що маєш.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

На следующий ДР сводите в общежитие :) И, кстати, в следующий раз, когда ребёнок будет в гостях+ у бабушки в частном доме, предложите включиться в уборку, прополку, поливку, ну и тэдэ. Туз в рукаве: зимой рано утром в мороз привлечь дитя к срочному откапыванию выезда для автомобиля! А то чужими руками жар загребать - эт каждый может! :)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

добрі бачу всі:))). мені треба "доходчіво" донести про своє окреме місце... а слова закінчились...часто кажу: от виростеш, вивчишся, заробиш і буде в тебе.... але тут мене підкосило. бо тема житла для мене дуже болюча... якби я була мудріша(читай менш принципова і більш хитрожопа) , ми б давно мали більш кращі умови проживання...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вона була в общазі десь років у 6- перукарня була в тому приміщенні. мала захотіла в туалет і нам довелось його шукати по поверхах.мабуть, треба повторити.у моїх батьків ми працюємо в садку і прибираємо дім(я прибираю, мала працює нянькою братові. бабуся готує. всі при ділі).
0

Поделиться сообщением