Друзі, чепляє мене... Запрощую в тему всіх, виключаючи неадеквкатів(+)

120 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Офф, як бачиш, перенеслося на наступний тиждень. Ну і в телефонному режимі ще узгодимо-обговоримо деякі питання. :)[+sign]Моя ёлочка желанийВ каждой хорошенькой девушке, В каждой застенчивой лапушке Могут быть где-то упрятаны ...лядские гены прабабушки!!![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дійсно, мови дуже схожі - наскільки я знаю, росіяни, які не знають української, дуже погано розуміють польську Теж чекала коментарів :)... Але ж Лікар непердбачуваний - хто зна в яке русло тема піде :) (доречі, тому і попросила людей, які не здатні стримувати свої негативні емоції не підключатися до обговорення).Музичка - супер! У мене ще так само мурахи по шкірі від козацького гімну - теж суперова музика. [+sign]Моя ёлочка желанийВ каждой хорошенькой девушке, В каждой застенчивой лапушке Могут быть где-то упрятаны ...лядские гены прабабушки!!![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

но не в аксиомах))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ок
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

для мене поляки і українці - це нації, намертво поєднані діалектикою історичного розвитку+ маючи тісні дінастичні князівські породичання, що сягають в глибину 11 сторіччя - Ярославичі, наприклад) роль надважливої нації для нас поляки беруть на себе з початком 15 сторіччя - саме тоді українська еліта починає для досягнення власних цілей ополячуватися, цей процес зростає після Люблінської унії 1569 року.Поляки принесли нам якісну освіту з допомогою ордену єзуїтів, де-факто прорубавши вікно в латинський європейський науковий світ.Але з того ж 15-16 сторіччя склалась ситуація: поляки - пани, українці - підлеглі, що не могло не позначитися на міжнаціональних взаєминах( - вершиною чого стала війна Богдана Хмельницького.Це не біла в першу чергу війна націй, це була війна соціальних прошарків, суперечностями між якими вдало скористався амбіційний гетьман Богдан, що прагнув стати європейським королем.Скільки разів Україна кидалася назд до поляків у 17-18 сторічччі, коли розрахунок Хмельницького на ситуативне використання допомоги Москви обернувся провалом, скільки разів поляки діяли всупереч інтересам українців в ті часи - не злічити - за що розплатилися смертю Речі Посполитої наприкінці 18 століття. І пролунало у 1830-х та 1920-х роках гасло: за Вашу і Нашу свободу. Так. не все ссклалось я к бажалось, але ..І правду казав Президент Квасневський - без вільної України нема вільної Польщі - Польща вивчила це, не дивлячись на свій гонор.2 грудня 1991 року Польща стала країною, яка першою визнала незалежність України. крапка.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я тебе обожнюю!!!!! Дуже дякую за таку цікаву мінілекцію!!! [+sign]Моя ёлочка желанийВ каждой хорошенькой девушке, В каждой застенчивой лапушке Могут быть где-то упрятаны ...лядские гены прабабушки!!![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я після півлітра і не так ще можу))) школа Андрія Івановича та Степана Петровича))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

это россиянка писала) Но жжот еще так... Вся такая красивая и талантливая.С открытой душой, а они не понимаютНикогда не понимала людей, которые приехали в чужую страну, в чуждый менталитет и обсырает их за отличия))Да вернись к себе в родную Москву в свое болото к душевным людям.Так нет, надо за границу))Мне понравился в той теме ответ ей русского в польше или поляка о том, что русские даже и не подозревают, что кому-то их душа на распашку может залезать в личное пространство)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а можете объяснить каким образом в Винницкой области уже 20го века(1900-1920) сохранились вплоть до второй мировой польские села(возле маетку Грохольського), с польскими школами, языком. Они принадлежали Польше??? Или это были остатки какой-то диаспоры со школами для нац. меньшинств?спасибо
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

еее, поєднані звичайно, тільки в цьому поєднанні були моменти, які ви, колего, пропустили:- польські повстання, з гаслами "за нашу і вашу свободу", українські селяни як правило не підтримували, а часом - брали участьу придушенні. 1846 р, особливо характерний. (Ну і в порядку занудства - гасло народилося не в 1830х, а під час повстання Костюшка). - війна за Львів- пацифікація і тероризм -Волинь і взаємні етнічні чисткиі багато іншого, що виходить за межі пафосної картинки.[+sign]Everything is what it is and not another thing[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

конечно, принаджлежали, моя бабушка из тех краев, из Крушельницких
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

не знала, что умение хранить тайны как-то связано с нац. принадлежностью) /[+sign]Если вы нашли женщину своей мечты, с остальными мечтами можете распрощаться!)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Наталю, я всі моменти не вписувала, бо ліньки))+ щодо селян та Костюшка - погоджуюся, тут знову ж окрема підтема - українці як практично селянська нація і поляки як панська).щодо інших вказаних вами моментів - суто моє ІМХО, в свої основі вони мають не національну нетерпимість, а певні політико-економічні цілі, для досягнення яких було зручно розігрувати карту міжнаціональної ворожнечі.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

да нет ... мне так сказали, что у них есть в крови, и и они очень уважают евреев.[+sign]Кто очень сильно любит, тот долго не замечает, что он-то уже не любим. Когда женщина влюбляется впервые, она любит своего любовника; в дальнейшем она любит уже только любовь.Франсуа де Ларошфуко[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

так а каким образом??? Винница даже не на границе с польшей.разве в 20м веке это еще польша была??
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Не погоджуюсь. Така теорія - виправдання манкурства. Батьківщину не обирають. Обирають місце проживання, і у кожного своі на це мотиви. Вірю, що можна любити обрану країну, навіть більше, ніж батьківщину та Батьківщину. Але не вірю в глибину цієї любові.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А Ви історію вчили? Польські маєтки були і на території Київщини до 1917 року.Після поділу Речі Посполитої Правобережна Україна (кордон по р. Стугна) входила до складу Австро-Угорської імперії.Однак права на маєтки у польського панства лишилися
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я-то учила, но такие мелоч о том, что права на некоторые маетки сохранялись - это уже узкие познания тех, кто занимался историей профессионально.То есть с революцией они уже принадлежали советам?почему же тода вплоть до 30-40х годов села имели польские названия, там работали польские школы и костелы?И изначально - эти села откуда брались? Там жили подданные этих польских магнатов - владельцев маетков??Они их(людей) что из Польши перевозили?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А я люблю поляков, люблю за все, учитывая еще тот факт, что имею польские корни в лице деда, прадеда и прабабки [+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а вы сделали карту поляка?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Про всых не скажу, багато таких сіл і досі мають назви польського походження, наприклад Офірна, Фастівського району Київської області. І ніхто назву не змінював на "непольську". Якщо такі випадки і були, то вони стосувалися радянської ідеології.Щодо шкіл і церков - то діяли вони в місцях компактного проживання населення. Будувалися і відкривалися за часів Речі Посполитої (це частина політики). "Подданство" у Вашому розумінні скасули в 1841 році, воно ж кріпацтво. Формально селяни були вільними, але працювали на землях панів-власників.Чому діяли церкви і школи в 30-40 роках - звідки у Вас такі дані? На кінець 20-початок 30 рр. 20 століття якраз прийшлася боротьба з національними елементами (українськими і усіма іншими).Загалом, події 1917-1940 рр. старанно приховувалися радянською владою. Я з цим сама зіткнулася, коли зацікавилася історією рідного краю... На жаль. історію постійно переписують, і вона дуже неточна наука
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Нет и не собираюсь, я украинка с польскими корнями [+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Перепрошую))) Велика Офірна [+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

є і Мала:))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

е и мала))) так))) [+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]