Розвиток зв*язного мовлення і фантазії у дитини 14 років.

75 сообщений в этой теме

Опубликовано:

До речі, Чукотко, може це вас зацікавить - я колись ходила в центр "Спікер" - школу ораторської майстерності, досить непогана (була принаймні :)). Так от у них зараз є курси для підлітків з риторики: http://speaker.com.ua/ScoolMans/ Це як раз щодо розвитку усного мовлення (згадала про них, як почитала рекомендації Шиншилки - там у них теж були такі вправи на розширення словникового запасу тощо). Я свою хочу туди відправити, але вже на наступний рік (а може, і в цьому році, якщо буде щось на її вік підходяще у червні)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

о, я як раз про нього написала нижче ) А ви не дізнавалися, на який там вік буде група у червні?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Точный возраст не знаю, но там с 14 до 17 . У них будет открытый урок в конце мая для тех, кто набран в группу . На сайте есть телефон, можно эти моменты выяснить. Мне кажется, даже лучше, если дети будут постарше. Все таки словарный запас с возрастом тоже расширяется.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

нам мову треба мати+ слух, чутливість до слова... це тренується, часом нелегко, але! шанси є - якщо не до пишномовності, то принаймні до зв*язного висловлювання.До речі, є прості секрети написання творів. Тільки треба час, щоб їх описати :(
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Такое впечатление, что у одного ребенка - образно говоря - в месте усвоения речи труба, а у другого труба с сеточкой(( гдк выдают сеточки и как ее смонтировать не знаю [+sign]Если Вам нужны кондиционеры по приятной цене - пишите [email protected]____________________________________Фарш невозможно провернуть назад...У них не будет бога, кроме рока,А самое главное - их будет много!Я буду их рожать каждую неде[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Це хто? Назви першу букву, бо мені теж щось сумніви беруть щодо однієї [+sign]Мир — это зеркало, и он возвращает каждому его собственное отражение. Уильям Теккерей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а хз, чесно кажучи. спитаю в Марти [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося!I must not fear. Fear is the mind-killer. (с) Frank Herbert[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

там задіяні і образне мисленння, і + фонематичний слух і НЮХ на слово, і розкутість перед словом і аудиторією :)))Але ми, філологи, дуже заздримо математикам, у яких немає сіточки :) на цифри і логіку !
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Мама - филолог, это вам не фунт изюму. :) По-теме скорее сама послушаю. :)Но, имхо, против природы сильно не попрешь.Я б активнее прокачивала изначально сильные скилы.Сама легко писала сочинения на 5, а у брата были с этим серьезные трудности.[+sign]"Хорошие девочки отправляются на небеса, а плохие - куда захотят." Утэ ЭрхардБог создал труд и обезьяну,Чтоб получился человек.А вот пингвина он не трогал,Тот сразу вышел хорошо.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

От интересно, як би Шевченко склав ДПА... Ніяк... До речі, ДПА в 9-му класі - диктант, вірно? А вже ЗНО - компіляція тестів + твір, написаний ТАК, як бачить КОМІСІЯ :)))+ В общем: мамо, узбагойтесь! ;)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вот! У меня слух и нюх, дочке передалось, а сыну нет. Хотя с ним занималась, чуть ли не Пушкина внутриутробно читать начала, а в три года Вашу методику применяла)) Что он математик, я бы тоже не сказала. У меня такое впечатление, что пословица "кто ясно мыслит, тот ясно излагает" - это правда. Т.е. у него же в голове толпятся эти местоимения и несущественные признаки, когда он пытается что-то описать(( Подвижки есть, конечно, он очень старается, когда пишет сочинения. Но они выглядят довольно наивно, как для почти 14 лет.[+sign]Если Вам нужны кондиционеры по приятной цене - пишите [email protected]____________________________________Фарш невозможно провернуть назад...У них не будет бога, кроме рока,А самое главное - их будет много!Я буду их рожать каждую неде[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+100, учить, но не ждать, что запоет соловьем. Одно дело, когда ребенок пишет, но что-то тормозит его речь. Другое, когда вот такое.Но это все не беда. Что толку, что учителя плакали от умиления над моими сочинениями? кому оно надо в жизни? )) Бонусы от совсем других умений люди получают.[+sign]Если Вам нужны кондиционеры по приятной цене - пишите [email protected]____________________________________Фарш невозможно провернуть назад...У них не будет бога, кроме рока,А самое главное - их будет много!Я буду их рожать каждую неде[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я от в цьому вже теж пересвідчуюсь, що не пов*язані [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося!I must not fear. Fear is the mind-killer. (с) Frank Herbert[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

та то я швидше під шумок ДПА, але для загального розвитку. [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося!I must not fear. Fear is the mind-killer. (с) Frank Herbert[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

shinshilka, а може які книжки порекомендуєте ? Якісь вправи і т.п. На вік від 11 років .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

знаєте, їх так багато+ що важко щось рекомендувати конкретне. Я б радила придивтись до книг із розвитку мовлення видавництва Богдан або Ранок, причому у складних випадках - починала б із зошитів для розвитку зв*язного мовлення для 3 - 4 класу. А якщо випадко нескладний, то усі вище перераховані вправи, а також, наприклад, такі:підбери два-три заголовки до уривку (серйозні і смішні)знайди головні слова у абзацідоповнити текст своїми словами (прикметниками, дієсловами)допиши кінець історіївикресли зайві речення із уривку, щоб у них зберігся зміст (так зване літертаурне редагування, яке вчить виділяти у тексті головне і другорядне)щось на зразок "спочатку я розкажу про це..." Прочитати текст і знайти у ньому про що треба рзказати спочатку, а далі - проце, а потім - про це (це навчить дитину по суті складати план розповіді, твору) Вищий рівень: тема - про що я в ній хочу розказати - які факти варто згадати - які із них є найвлучнішими... Причому можна робити так ви придумуєте тему - дитина один факт, а ви - два, згодом дитина придумує тему, а ви два-три факти, а вона - один .... Варіантів багато! Найважливіше - поповнення словникового запасу і подалання "страху" перед словами і текстами. Останнє, до речі, долається у процесі сміху, я тому й рекомендую шукати не тільки "правильні, серйозні" слова, але й "смішні, несподівані" :)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дякую :) [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося!I must not fear. Fear is the mind-killer. (с) Frank Herbert[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дякую
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Раптом знадобиться+ www.dailypage.co
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

посоветую то, к чему пришла опытным путем для каждого класса есть пособия поурочных планов для учителей, там очень толковые задания на развитие связной речи, называется серия "Усі уроки" http://usi-uroki.at.ua/я не знаю по какой причине учителя ими не пользуются... это же готовое решение всех вопросов по урокам...можно брать эти пособия начиная с класса,который закончили, а потом двигаться с 5-го, выбирая интересные моментыеще мне попадалось в электронном виде пособие по написанию сочинений, лучше я ничего не видела, но оно у меня осталось на старом компе - который сдох, а найти снова я его не могу, но поясню суть - дается тема, к примеру "Осінь" и даются опорные слова-эпитеты - буквально слова для описания деревьев, погоды, природы и тд. этих слов была масса и все очень красивые, простого ничего не было... жалею, что не сохранилосьдля старших классов еще вот это можно посмотретьhttp://www.twirpx.com/file/1082438/http://bohdan-books.com/catalog/book/103242/
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ооо, це мій випадок не мучте дитину. Мене теж не навчили. Думаю, це й неможливо. Сестра не розуміє, як можна не вміти писати, а я не розумію, як можна вміти.Для ДПА вивчить якісь загальні фрази, хай напише грамотно - і буде нормально. До речі, дитина у мене пише добре, твір на ЗНО на максимальний бал написав. Але не математик.Мозок по-різному влаштований? :)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

найдите пож-та контакты у моего ребенка такие же проблемы. вернее не у ребенка - у него все "пучком", а у мамы))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

кстати, купила в ашане за 34 грн такую игру http://www.ozon.ru/context/detail/id/7973244/как вариант, можно подключить
0

Поделиться сообщением