Крикливі діти.

42 сообщения в этой теме

Опубликовано:

Крикливі діти. Не можу зрозуміти, що я роблю не так. Я відносно спокійна людна, ніколи не закочую гучних істерик і проблеми вирішую нормальними розмовами. Але діти , якщо щось не відповідає їхнім бажанням , дико оруть. От просто навмисне голосно "ааааа". Цей крик ніколи не був для мене аргументом, часто я з нього навіть ржу, але ось зараз ми в іншій країні - і я вже просто боюсь, що до мене будуть питання в поліції. Старшому 7, і він наче спокійна дитина, вчиться добре, вчителька не нахвалить, з дитинства слухняний, завжди можна було домовитись. Але от спочатку орав, коли я забирала Лего, а тепер - ось уже 2 дні як за планшет. Планшет сьогодні забрала, гру стерла - він так орав, і так трусив кулаком в мене під носом, що я думала, приб"є мене. Це перший (і наразі останній) досвід гри в такі ігри, тобто не вироблена роками звичка. А молодшому два, і йому всі ці аргументи взагалі до дупи, він оре з будь-якої причини: надворі дощ, а він хотів велосипед, надворі сонце, а він хотів вдягнути гумаки, хотів взяти з собою надвір всі машини, що є вдома, похід в супермаркет це взагалі ахтунг, при вході він бачить напр. банани, і все, йому вже треба, і т.д., і т.д., і т.д. без кінця. Я чесно трималась цілих 2 роки, сприймаючи це з гумором, але потихеньку в мене виникає небезбечне бажання вмазати по нещасному зарюмсаному личку, чи принаймі заткнути чимось. Тутешні діти всі такі спокійні, як удави, як їм це вдається? Що ще я не вичитала в численних книгах і методиках?[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Просто таких выдали. У меня тоже горлопан. [+sign]Счастье - это свойство характера. У одних в характере его все время ждать, у других непрерывно искать, у третьих - повсюду находить.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну когда кричит малючок - это еще понять можно, но чтобы 7-летка такое творил... Что-то здесь уже не так... () [+sign]Девушка должна быть готова к любому повороту судьбы, поэтому в ее сумочке всегда должны находиться загранпаспорт, купальник и фата.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну старшего можно оправдать кризисом семи лет - ребенок учится выражать эмоции, + потому сперва у него это выходит чрезмерно, утрированно, "это не жизнь - это какой-то ад!" (цитата моего старшенького в таком возрасте) и вообще театр одного актера (ох, и многих зрителей).А младшего давайте пока оправдаем кризисом трех лет - и сойдемся на том, что таки детям надо иногда поорать :)Я всегда пыталась реагировать спокойно и непоколебимо, по возможности. Ну можно по ситуации пожалеть, обнять, сказать: "Да, это так обидно, что дождь и не получится на велосипеде покататься", - и предложить альтернативу. Так можно и на людях поступать: ребенок орет, мама обнимает и спокойно говорит что-то вроде: "Ну-ну, все будет хорошо".Что ж поделать, не переживайте, если вы будете спокойны и никогда не дадите ребенку прочувствовать, что крик может принести ему выгоду, это в конце концов пройдет :)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А с какой целью вы забирали Лего и планшет? Еще и игру вытерли.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

є часові обмеження. Без них він не буде їсти, спати і т.д. В нього така натура - він легко захоплюється. З лего орав не постійно, а коли захоплювався новою моделькою. .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

о, точно, фразочки типу "ви мені робите одне зло" і т.д. Але так неадекватно верещати, ну я не знаю, може треба різкіше на це реагувати мені. мені здається, мій спокій їх дратує.[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Стереть игру это тоже форма крика. Попробуйте вместе с ним составить расписание дня в картинках, выделите там 30 мин на комп. Старайтесь представить разумные ограничения как совместный проект по охране его здоровья, действуйте как союзник, а не как враг.Дочка плохо видит, комп лимитирован, я говорю - люблю тебя очень, обожаю, будем беречь твои глазки итд. Она постепенно привыкла, а сейчас уже и сама стала понимать.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я там про двухлетку прочла, про него и писала [+sign]Счастье - это свойство характера. У одних в характере его все время ждать, у других непрерывно искать, у третьих - повсюду находить.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Таких видали, це перше. І ще, поміркуйте, як Ви реагуєте. Зрозуміло, що з гумором, не заохочуєте, але чи припинили Ви цей ор з самого початку, демонстрували, що так не можна? Не в сім чи два роки (до речі, може бути, що молодший копіює поведінку старшого). Ось, в найперший раз, яка була реакція? Я чому це пишу. В мене є знайомий хлопчик зі знайомими батьками. Інтелігентні, спокійні, чемні люди. Але син кричить постійно (11 років). Ось саме так: аааааа. Ще й дуже голосно і не дивлячись, де він в цей момент знаходиться ). Вони не реагують, можуть спокійно сказати "припини, будь ласка", це зрозуміло, в 11 вже інакше не скажеш. Але це все життя так. Коли він був зовсім малий, це йшло під гаслом "дитина мусить висловлювати свої емоцїї, не можна перешкоджати її вільному розвитку", тобто виховання гарних манер (саме гарних манер в сенсі побутової, якщо можна так висловитися, культури), як таких, не відбувалося, малося на увазі, що в такій чемній сім"ї дитина не може бути невихованою, все ж демонструється особистим прикладом. Але ось воно так.Може, у Вас і не так, бити, звичайно, не треба ). [+sign]Мир — это зеркало, и он возвращает каждому его собственное отражение. Уильям Теккерей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я думаю тутешни дети явно по садикам с 1 ого года а то раньше были розданы и там плач не плач будешь играть по их правилам.... потом у родителей на выходных истерики и т д а в саду прямо пряники
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ой, у меня тоже тру эмо) я совсем не такая, но есть муж- тоже псих эмоциональный.У меня скорее она не может сдержать эмоции - ни отрицательные, ни положительные. Потому ищу плюсы - легко подарить радость) Но был период такого противного аааа с задранной головой и открытым широко ртом) Иногда просто подходила и закрывала рот. Пыталась потом после успокоения объяснять, что это не приемлемо. Понятно, что может быть плохо или грустно, но некоторое выражение эмоций она уже в силах контролировать.Но вообще вижу, что ей это сложно. Многие родители были уверены, что случился перелом или еще шото такое страшное(так она орала), а оказывалось шото типа конфета выпала изо рта или дети сказали, что пора домой)[+sign]такое:)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну да, приходится ребенку наращивать градус, чтобы добиться реакции, если реакции совсем нет никакой + а если есть ("Да, это обидно.") - можно градус и не наращивать. Я вот почитала еще, что одна из причин - нежелание прекращать игру. Это, наверное, у многих детей, но если заранее оговорить время, до которого можно играть, поставить на это время таймер/будильник, за 10 минут предупредить, что осталось 10 минут, потом еще раз за 5 минут - что осталось 5, то процесс протекает легче. И ребенок уверен, что точно получит свои полчаса (к примеру) игры, никто не заберет, не станет его отвлекать и звать покушать или поубирать. И завтра он тоже получит свои полчаса, и послезавтра. Эта стабильность помогает справиться с желанием быстро вот прям щас всё переиграть, потому что потом заберут же и сотрут, и хз когда в следующий раз вообще дадут!Вообще стабильность, повторяемость, предсказуемость реакции родителей - мне кажется, для 7-летки это важно.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ООО, мій казав: ну чому ти мені все псуєш!!! або "я не хочу такого життя!"
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну во-о-от, я ж говорю - эти дорамы свойственны многим семилеткам :) ()
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

от якраз давала планшет, і сказала : півгодини. Результат: ААААА я хочу ТРИ! .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ой, ні, я в Словаччині. Тут з садочками все як в нас - яслі в 2, і багато хто не хоче здавати, плюс в садочки черги і не всі попадають. .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ой, говорено-переговорено, два дня підряд попереджала: будуть крики, значить ти ще неготовий до ігор. Довелось на третій день виконати попередження. .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

та йолкі. Я все розумію, кризи, ревнощі, але вони по-ідеї у всіх, а чую я тільки своїх. А ще Меддина пише, що вміння контролювати емоційні пориви - шлях до успішного оволодіння точними науками. тут мене зовсім переклинює, я ж-бо не хотіла гуманітарїїв аж ніяк :-)[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я теж не робот, і коли мені урвався терпець, старшого я вела вмиватись. А молодшому одного разу засунула в рота кофту :(((( потім було дуже соромно. І не допомогло. .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Нет, это не совсем то. Вы пытаетесь им манипулировать. Веди себя так то или не дам желаемый планшет. В итоге ссора, нервы, крики.Надо наоборот, бери, и завтра, и послезавтра, но согласно расписания, после х, на пол часа.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

То-то Эйнштейн в детстве мог в учительницу стулом швырнуть. Видимо, мама его не знала такой теории - а то быть бы ему гуманитарием!+ Джобс в принципе был преинтересным персонажем - говорил, что думал, а чё? Мог потенциальным партнёрам из Сони сказать что-то типа "шозафигня?" Папе Римскому звонил ради забавы, изобретение протестировать хотел, любознательный мальчик!
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ок, ви мене заспокоїли. :-))) .[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я тут как раз недавно приводила ссылку на книгу про видеоигры для учителей, родителей и пр. причастных взрослых + там много букв, которые к обсуждаемому случаю отношения не имеют, но есть и раздел насчет того, как общаться с детьми по поводу компьютерных игр, насчет игровых сессий и пр. :)http://www.pelikasvatus.fi/gameeducatorshandbook.pdfРаздел начинается со страницы 45 (Games and everyday life), правила сформулированы на с. 53.В общем, недостаточно просто сказать ребенку про полчаса :) Я выше написала, какими методами придаю стабильность увлечению видеоиграми - а у нас активно играют все члены семьи, каждый в своё, соответствующее возрасту :)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ні, дивіться, було одразу оговорено: коли домашка зроблена, можна сісти і півгодини пограти. Перший день - півгодини грає, пищить, коли пора закінчувати - попередження. Другий день - півгодини грає - пищить, отримує китайське попередження. Третій ден третій день, даю планшет, засікаю вголос час - дика істерика з потрясаннями кулаків в мене біля лиця. Як результат - гру стерла, бо в дитині від неї психічні розлади, я бачу.[+sign]Я за правду боротись готов, і за неї пролить свою кров,Та з собою самим у війні не простояти довго мені (І. Франко)[-sign]
0

Поделиться сообщением