Пляцки!

41 сообщение в этой теме

Опубликовано:

Пляцки! Я втратила спокій:-))) Дівчата з Галичини, дайте рецептів, бо помру:-)))Були нещодавно на весіллі, батьки нареченого привезли з собою гору львівсько-тернопільсько-франківських смаколиків: сирники, перекладенці, медівники, ще щось таке смачне з вишнями, маком, кокосом - я йому й назви не знаю:-))) Знаю тільки, що то все разом називається пляцки і ще знаю, що не кожна господиня дасть рецепт:-)) але вірю, що лікарчанки своїх у горі не покинуть:-))))Га?[+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ща пойду за своей большой тетрадью)) + значит, так.1. пляцок з вишнями.3 яйця збити з 1 ст.цукру.додати 1 ст. кефіру, 1 ч.л. соди.100 гр маргарини топленої.муки - до консистенції густої сметани.вилити на бляшку і густо потикати вишні.пекти.2. пляцок-перекладанець.3 яйця, 1 ст. цукру, трохи менше 1 десертна ложка соди, погашеної оцтом.60 гр масла або маргарини.неповні 4 ст. муки.замісити тісто, поділити на 6 коржів і пекти, бляшку посипати мукою, не мастити.гарячий корж вирізати до тарілки.крем: 1 літр сметани200 гр масла збити з 1 ст. пудри і додати сметану. на корж накладаємо массу - зверху тикаємо вишні консервовані, знову маса і корж, а потім чередуємо вишні з горіхами. зверху можна помадку, або потерти корж.накласти гніт, і на ніч - в холодне місце.краще робити півтора порції і пекти на блясі.3. птиче молоко (дешево)1 ст. цукру збити з 1 яйцем.12 ст кефіру, 1 ст. муки, 2 ст. л. какао.спекти два пляцки. перемастити кремом з густої манки+пудра+масло.в холодильник.4. ласунка3-4 яйця і 1 ст. цукру збити.додати 4 ст.л. меду і 1 ст. мелених горіхів.1 ч.л соди згасити оцтом, 1 ч.л. амонію3 ст. муки.пекти 8 тоненьких коржів (це на 2 пляцки)маса перекласти: 700 гр сметани відцідити, 1 ст. пудри, 1 ст. мелених горіхів.5. оксана.200 гр маргарини1 ст. цукру5 жовтків1 ціле яйце1 ст. л. какао1,5 ст. муки1 ч. л. соди згасити оцтомспекти два коржі - верхній і нижній.середній корж: 5 білків збити з 1,5 ст цукру, додати 1,5 ст різаних горіхі, 1 ст.л. крохмалю. спекти.крем: варене згущене молоко втерти з маслом.6. персики.2 яйця, 1 ст. цукру, 2 ст.л. сметани, 100 гр маргарини, сода на кінчику ножа, 1 ст. муки.файно вимішати. формувати кульки і пекти - це половинки персика. тісто має бути як на вареники.маса аби склеїти: варене згущене молоко, додати кришок з персиків. один бік мачати в морквяний сік, другий - в буряковий, обкачати в цукрі.все, устала)))) осталось еще штук 15 рецептов))) напишу потом.пысы. это рецепты со станиславова, если шо. пыпысы. станиславив - это ивано-франковск.[+sign]++++++++++++++++слабые и добрые люди часто оказываются способными на предательство. а если они к тому же еще и в обиде на жизнь, это делает их черствыми и жестокими.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Переведите шо воно Вареник? пирожок? Как выглядет. если так вкусно то я тоже хочу.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

есть чудесная тема на форуме кукинга ее ведет девочка с Зап.Украины.Я сама оттуда, могу подвердить что ее рецепты настоящие)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

осьо ссылка http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=39077&postdays=0&postorder=asc&highlight=%D0%CC%D1%C3%CB%C9&start=0
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ого! Ну ты не поленилась! Записано :) () ===[+sign]Если убирать реже, эффект более очевиден.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

спасибо за ссылку - просто отвал башки!!! с 7 утра сижу, не могу оторваться)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ООООО! (прям олимпийские кольца:-)))))) спасибище! персики давно искала!![+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

спасибо, там была уже:-)))) там не все есть, те что я пробовалаа тут, знаю, есть мастерицы ого-го - не хуже кукинговских!:-)))))[+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

спасибо большущее! .[+sign]“Жизнь дается человеку только один раз, и прожить ее нужно так, чтобы не ошибиться в рецептах” В. Ерофеев[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

спасиба за ссылку-обалденные рецепты)красота неимоверная, оч хочется вкус попробовать )
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

есть свекрухин сырник, но рецепт дома. Я его не делаю - больно дорого получается. Но трескаю с громадным удовольствием. Постараюсь за выходные доступиться до инета и написать.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

и шо - ты все это печешь? У меня свекруха спец, есть рецептики, но я их не пеку.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

маць, скажем так: я все это пекла))) + они проверенные.а сейчас я вконец обленилась, из прошлонедельных моих достижений - яблочный пирог по-цветаевски.классная вещь, кстати.[+sign]++++++++++++++++слабые и добрые люди часто оказываются способными на предательство. а если они к тому же еще и в обиде на жизнь, это делает их черствыми и жестокими.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ой, а у нас, на жаль, загубився такий бабусин зошит з рецептами вони завжди на Паску, Різдво пекла по них такі шедеври, ще й у печІ. Оце реально одна матеріальна річ, про втрату якої я шкодою дуже. Після смерті бабусі в тій нерозберисі пішов той зошит десь з кінцями. ((( [+sign]Мама Уляна і двоє синочків Остап (04.06.2002) та Орест (12.01.2004)ICQ 426331109[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Зараз, джуніор засне, спробую щось написати... Але конкретизуйте завдання, пліз, які смаки найбільше цікавлять?[+sign]"Сучасні діти - тирани" (Сократ)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

співчуваю:-(( то така втрата, така втрата:-((((() [+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Наталю, я потай дуже сподівалася, що ви відгукнетеся:-))) цікавить все з сиром, маком, вишнями і кокосоммедівники щезагалом все цікавить, наскільки у вас терпіння вистачить друкувати:-)))))))[+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

чИкаю:-)))))() [+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

о! сырник ждем :-)[+sign]Аленка и Анастасия Алексеевна (04.09.03)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Взагалі я їх частіше їм, ніж печу, тому манускрипти зберігаються у мами і свекрухи.Кокос не вживаю, вибачайте:) [+sign]"Сучасні діти - тирани" (Сократ)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Медово-горіховий: Тісто: 500 г. меду, 1 кг. борошна, 200 гр. масла, 200 гр. цукру,0,5 скл молока, 2 яйця, цинамон і гвоздика, 1 ч.л. погашеної соди або порошку до печива. Мед зварити зі спеціями, влити до борошна зі содою. Додати масло, і молоко, замісити. Залишити на добу на холоді, поділити на 4 частини і спекти коржі. Начинка горіхова: 250 горіхів (підсмажити і змолоти), 250 г. цукру, 2 білки, ваніль, Начинка шоколадна: 150 гр. шоколаду, 4 ст.л. молока, 150 гр. цукру, 250 гр. масла, 4 жовтки, ваніль.Коржі скропити ромом і кавою, викласти на кожен горіхову і шоколадну начинку, притиснути вантажем і залишити на ніч. Прикрасити шоколадною помадкою і горіхами.[+sign]"Сучасні діти - тирани" (Сократ)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Горіхово-шоколадний: Тісто: 250 гр масла, 250 гр борошна, 250 гр цукру, 250 гр мелених горіхів, 6 варених жовтків, 2 ложки сметани. Масло порубати з борошном, додати протерті жовтки, мелені горіхи, цукор, сметану. На холод на кілька годин або на ніч. Поділити на 4 частини, спекти коржі. Начинка 1: 150 гр цукру, 0,5 скл. вершків, 250 гр. шоколаду, 50 гр масла, 2 жовтки, ваніль. Зварити шоколад з цукром і вершками, зняти з вогню і додати масла. Розтираючи, додавати жовтки і ваніль.Начинка 2 : 200 гр абрикосового джему, 200 гр цукру, лимон, 1 білок. Збити цукор з білком, додати джем, сік і цедру з лимона.Скласти перкладинець: корж, начинка 1, начинка 2 і т.д. Рештками шоколадноїї начинки прикрасити верх.[+sign]"Сучасні діти - тирани" (Сократ)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вишневий: Тісто 1: 3 яйця, 1 скл. цукру, 150 гр. масла, 2,5 скл. борошна, 1 ч.л. амонію.Тісто 2: 3 яйця, 150 гр. масла, 1 скл. борошна, 1 скл. Цукру, 2 ст. л. какао, 1 ч.л. гашеної соди.Спекти 3 двошарові коржі (чорне тісто зверху). Крем: 300 гр. масла, банка вареного згущеного молока, 2 ч.л. натуральної кави, 2.ч.л. коньяку, рому або лікеру. Вишні з наливки, (або намочити в алкоголі на ніч).Складати пляцок: тісто, крем, вишні і т.д. Верх залити розтопленим шоколадом.[+sign]"Сучасні діти - тирани" (Сократ)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Нехай вам Боженька сили поверне:-))) Дякую дуже!!За вишні окреме дякую!![+sign]Во многой мудрости многая печали; и кто умножает познания, умножает скорбь... (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением