Юристы и просто знающий люд, поскажите, как мне поступить: вопрос о работе, контракте и отпуске по уходу за ребенком

52 сообщения в этой теме

Опубликовано:

Разве? По трудовому договору платят ПФ, а фонды не платят Соотв.больничный и отпуск, пособие по безраьотице не платятся, а пенсионные отчисления идут.У меня именно так и было.Автору - вы узнайте что они отчисляют, от этого и пляшите.Ну и сам договор прочитайте. В моем было написано, что он подписан на год, но можетбыть разорвал одной из сторон в одностороннем порядке. И да, по трудовому договору 2 нед. отрабатывать не нужно, разорвали себе договор и все.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ну намутила..........))"ушла в отпуск, а через год предложили данную работу " - Так , что с предидущей должности уволилась ? Не обижайся на допрос , но сначала надо разобраться что к чему , чтобы ответить..)[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Погнали: Изначально я работала официально оформленной по трудовой. Ушла в декрет как положено. Потом - в отпуск по уходу за ребенком. Через год с копейками - позвонили предложили из дому работать на контрактной основе.Надеюсь, это поясняет первых три вопроса. С договором, как уже написала ниже - лохонулась. Завтра поищу его в документах, если можно будет рассчитывать на твою помощь.:)[+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

далее: С приемом и отпуском понятно, а вот как происходил переход на контракт ? Написала заявление об увольнении с предидущей должности ?[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Та че там обижаться? :) Это не я намутила - это они уроды! :))) Там, кстати, все еще больше запутано: в декрет я уходила из одной организации, а потом они реконструировались в другую - холдинг (все писали заявы на новых руководителей, а я не писала - я так и осталась в "старой конторе"... бред). Мне в бухгалтерии сказали: "Ты что, хочешь писать заявление на увольнение?!!! Иди себе в свой декрет!" (Все работники писали на увольнение со старой конторы, а потом на прием в новую. Мне, как оказалось, типа это не нужно было.)Так что с должности я не увольнялась. По логике вещей я должна после отпуска по ух. за реб. выйти на должность дневного редактора и на этом точка. Но мне в период моего отпуска предложили поработать из дому и оформили на контракт. При этом у меня даже сохранились соц. выплаты по ребенку.Короче, рассказываю, все, как на духу, ибо самой очень хочется разобраться. [+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Нет. Не прервала. Не было такого. Если бы я выходила на свою должность (см.ниже), то счиалась бы, что прервала. А так - нет. Боже, дай сил нам во всем этом разобраться! :)))))[+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Неа! Не писала! Никто про это даже не спрашивал...... Я продолжаю офигевать от родной редакции..... ((((((((((((((((([+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Думаю, ничего не будет начислятся. Это, по моему мнению, похоже на отпуск за свой счет. Я могу ошибаться () [+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Так , ладно ,уже поздно , пока читай это : я так понимаю , там еще более запутанно ..ты числишься в конторе , которой уже не существует...Пока основные моменты:- часто люди неправильно понимают что такое трудовой контракт , а это не просто письменный договор , это особая форма трудового договора и с кем попало , и как хочется ,его заключать нельзя , а только с определенным перечнем работников в определенных сферах.- даже контракт нельзя расторгать до исполнения ребенку 3 лет или пока в отпуске до 6 ( по заключению ВКК) без трудоустройствачитай внимательно :Особлива форма трудового договору — контрактЩо таке контракт?Контракт визначається ст. 21 Кодексу законів про працю (КЗпП) як особлива форма трудового договору, в якому строк його дії, права, обов’язки та відповідальність сторін (в тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера застосування контракту визначається законодавством.Нині в Україні діє декілька десятків нормативних актів, якими передбачається укладання контрактів з певними категоріями працівників.Значних зусиль щодо регулювання цього питання доклав Кабінет Міністрів України. 19 березня 1993 року було винесено Постанову за № 203 «Про застосування контрактної форми трудового договору з керівником підприємства, що є у загальнодержавній власності», якою затверджено Положення про порядок укладання контракту та інших документів. У Положенні (п. 9) говориться, що контрактом передбачаються строки його дії, вимоги до збереження державного майна, права, обов’язки та відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації плати (виконання робіт), умови розірвання контракту, соціально-побутові та інші умови, потрібні для виконання прийнятих на себе зобов’язань, з урахуванням галузевих особливостей та фінансового стану підприємства.Визначено, що контракт може бути укладений на термін від 1 до 5 років.У зв’язку зі збільшенням зайнятості населення у недержавних структурах та порушеннями чинного законодавства в разі застосування контрактної форми трудового договору уряд 19 березня 1994 року ухвалив постанову за № 170 «Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору». Нею затверджено Положення про порядок укладання контрактів при прийнятті (найманні) на роботу працівників. Міністерство праці України наказом за № 23 від 15 квітня 1994 року затвердило Типову форму контракту з працівником.Зазначені Положення і Типова форма не поширюються на керівників підприємств державної форми власності.Умови розголошенню не підлягаютьТрудові договори у формі контракту укладаються тільки з тими категоріями працівників, щодо яких існують відповідні нормативні акти (ст. 21 КЗпП), і тільки тоді, коли договір неможливо укласти на невизначений строк (п. 1 постанови № 170). Наприклад, якщо контракти укладені з працівниками, посада яких не названа у Постанові Кабінету Міністрів України «Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору з керівником підприємства, що є у загальнодержавній власності, при прийнятті на роботу», а саме, з керівниками структурних підрозділів, це є порушенням.Контракт укладається обов’язково в письмовій формі. Положення також регламентує кількість примірників контракту (два), по одному для кожної із сторін трудового договору; вони мають однакову юридичну силу.Контракт має конфіденційний характер. Якщо доступ до контракту мають службові особи роботодавця, то вони не вправі розголошувати його умови. Обов’язок щодо забезпечення конфіденційності покладається на роботодавця, а саме, на особу, яка має право приймати та звільняти працівників.Лише за згодою працівникаГоловне: умови контракту не можуть погіршувати становище працівника порівняно з умовами, передбаченими чинним законодавством, угодами (генеральною, галузевими і регіональними) і колективним договором. Якщо ж у контракт внесені такі умови, вони вважаються недійсними (ст. 9 КЗпП). У контракті мають бути визначені: строк його дії, права, обов’язки та взаємна відповідальність сторін, підстави припинення та розірвання контракту, соціально-побутові та інші умови, потрібні для виконання взятих на себе сторонами зобов’язань, з урахуванням специфіки роботи, професійних особливостей та фінансових можливостей підприємства, установи, організації чи роботодавця, режим робочого часу і часу відпочинку, умови оплати праці. Водночас у контракті можуть визначатися умови підвищення або зниження обумовленого сторонами розміру оплати праці, встановлення доплат і надбавок, премій, винагород за підсумками роботи за рік чи інший період, участі в розподілі прибутків підприємства, установи, організації (якщо інше не передбачено чинним законодавством та їхніми статутами) чи громадянина-підприємця.Контрактом може передбачатися переїзд працівника на роботу в іншу місцевість. Тому сторони мають визначити умови, гарантії та компенсації такого переїзду, забезпечення працівника і членів його сім’ї житловою площею або оплату витрат за найом (піднайом) житлового приміщення чи користування готелем (ст. 120 КЗпП).Якщо для службових поїздок працівник використовуватиме власний автомобіль, сторони передбачають умови виплати відповідної компенсації (наказ Мінфіну і Мінекономіки від 12.11.93 за № 88 і п. 16 Положення).Контракт має містити зобов’язання роботодавця щодо компенсації моральної та матеріальної шкоди, заподіяної працівникові у випадку дострокового розірвання контракту за ініціативою: працівника — в разі невиконання чи неналежного виконання роботодавцем зобов’язань, передбачених контрактом; роботодавця — в разі, коли підстави розірвання контракту не передбачені чинним законодавством чи контрактом (п. 18 Положення).При цьому бажано, щоб були визначені не тільки розміри моральної та матеріальної шкоди, а й обов’язковість їх зростання (наприклад, на коефіцієнт фактичного підвищення заробітної плати у відповідності до рішень уряду).У контракті можуть бути передбачені й інші пільги, гарантії та компенсації, не встановлені чинним законодавством, за рахунок коштів роботодавця.У контракті щодо працівника не може бути передбачено повної матеріальної відповідальності, крім випадків, передбачених ст. 134 КЗпП.Контрактом може передбачатися випробування з метою перевірки здатності працівника виконувати роботу, яка йому доручається, але за умови додержання вимог статей 26, 27 і 28 КЗпП.Змінювати умови контракту сторони можуть лише за взаємною домовленістю (п. 9 Положення). Роботодавець не має права вимагати від працівника виконання роботи, контрактом не передбаченої (ст. 31 КЗпП). Не можна також без згоди працівника переводити його на роботу, не обумовлену контрактом (ст. 32 КЗпП). Якщо згода є, то до останнього вносяться відповідні зміни і доповнення, які оформляються так само, як і контракт.Контракт набуває чинності від моменту його підписання або від дати, визначеної сторонами у ньому. Контракт є підставою для видання наказу (розпорядження) про прийняття (найняття) працівника на роботу від дня, встановленого у контракті за угодою сторін.Який порядок розірвання угоди...Розірвання контракту після закінчення строку його дії або після виконання певної роботи здійснюється за п. 2 ст. 36 КЗпП. Слід враховувати, що звільнення з цих підстав вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьої років (або понад три роки, але не більше шести років, якщо дитина за медичним висновком у цей період потребує домашнього догляду), одиноких матерів за наявності дитини до чотирнадцяти років або дитини-інваліда, провадиться з їхнім обов’язковим працевлаштуванням (ч. 3 ст. 184 КЗпП).Звільнення працівника з підстав, передбачених не законодавством, а контрактом (наприклад, невиконання умов контракту, розголошення комерційної таємниці тощо), здійснюється за п. 8 ст. 36 КЗпП.Контракт може бути розірваний також і з інших підстав, передбачених статтями 36, 39, 40, 41 КЗпП.Розірвання контракту за ініціативою роботодавця з підстав, передбачених статтями 40 і 41 КЗпП, провадиться у встановленому порядку, тобто з додержанням вимог статей 184, 198 і 252 КЗпП, якими встановлено гарантії для вагітних жінок і жінок, які мають дітей; для працівників молодше 18 років та для виборних профспілкових працівників тощо. При цьому розірвання контракту за пп. 1, 2 і 6 ст. 40 може бути здійснено, якщо неможливо перевести працівника за його згодою на іншу роботу; за п. 1 ст. 40 КЗпП — провадиться з додержанням гарантій, передбачених ст. 49-1, а також вимог ст. 42 КЗпП, якою встановлені підстави, що дають працівникові переважне право на залишення на роботі; за пп. 1 (крім випадків повної ліквідації), 2, 3, 4, 5, 7 ст. 40 та пп. 2 і 3 ст. 41 КЗпП розірвання контракту може бути здійснено згідно зі ст. 43 КЗпП лише за попередньою згодою профспілкового органу (за винятком випадків, передбачених ст. 43-1 КЗпП).Якщо контракт розривається достроково в разі невиконання або неналежного виконання сторонами взятих на себе зобов’язань, сторона-ініціатор попереджає другу сторону за два тижні.До закінчення строку чинності контракту він може бути продовжений або укладений на новий термін. Положенням (п. 24) визначений термін цієї умови: два місяці до закінчення строку чинності контракту.Якщо між сторонами виникають спори, вони розглядаються комісіями по трудових спорах, місцевими судами у встановленому порядку і змінюватися контрактом не можуть (п. 20 Положення)....і з ким її можна укладатиКонтракт з працівниками укладається лише тоді, коли дозвіл на таку процедуру прямо передбачений законодавством. Підкреслюю, що саме законодавством, тобто законами, а також підзаконними актами (за умови, що органам виконавчої влади, які видали такий акт, делеговано право регулювання трудових відносин з відповідних питань). Самовільне присвоєння органами виконавчої влади права визначення сфери застосування контрактів, визначення ними змісту контрактів і порядку їх укладання є незаконним.[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Да. До сих пор получаю. Спрашивала в бухгалтерии как отразится на выплатах, нужно ли какие-либо доки нести в собез - ответ: "Нет, не нужно". Все.[+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Оце зараз перечитаю все ВНИМАТЕЛЬНО, а ты, будь другом, я завтра в часов 10-11 вернусь сюда - может найду договор и смогу дать доп. инфу, вернись в тему ко мне, плиз! :)))))Спокойной тебе ночки! Спасибо![+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Типично для СМИ )) БОНДУ: Праздничек-декретчица и Праздничек-договорщик - это для ее конторы как бы два разных человека ))Поэтому в качестве штатного сотрудника можно оставаться в декрете весь желаемый период (все равно уволить не могут).С договором (а вот тут нужно читать - он мог быть со сроком окончания договора, со словами "на період дії програми (проекту), на месяц с автоматической пролонгацией и т.д. - варианты зависят от фантазии руководства) решать сложнее. Если Праздничек не хочет больше ночного сотрудничества, то договор не продлевает - не подписывает, и тогда уже пускай ее контора сама решает, кого и как будет оформлять. Если же договорное сотрудничество еще актуально, то внимательно читать, что подписывается.И, кстати, оплата по договору производится с подписыванием акта о выполненой работе. Сколько таких актов было подписано за 1,5 года?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Алл, я может вы в курсе, как можно физ. лицу делать отчисления в ПФ? Или ну его на пару лет? [+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Га-га-га!!!! ))))))))))) НИ ОДНОГО!!!! И что теперь делать?Блин, не поеду завтра к ним. Буду завтра опять с вами общаться. Нехай ждуть. Они мне жизнь подпортили, и я имею право ответить им тем же :)[+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

завтра я в бегах , работы много .. только ближе к вечеру... [+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Значит, хай, заразы, ждут меня не ранее послезавтра! :)))) [+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ох... не пускаете спать... а мне рано вставать ... Акты о выполненных работах подписываются если это был гражданско-правовой договор ..))) А нам неведомо , был ли это трудовой контракт , авторский договор , трудовой договор в письменном виде или гражданско-правовой договор НАДО ВИДЕТЬ ДОГОВОР ![+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Усе, иди спать Завтра, надеюсь найду договор. )))) Может он прольет свет... [+sign]Повезлоооо!.... Мама хороший, папа хороший - повезлоооо!!!!Владик, 2.5 года.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением