Які вибрати танці?

26 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Які вибрати танці? Дівчата, порадьте, ви тут мами досвідчені. Маємо - 6 р. здібну дівчинку, яка вже 2 рік відвідує спортивно-бальні танці, на даний момент про спортивно-бальні мова не йде, вони просто гуртом скачуть, Їх було дуже багато і зараз викладач ділить дітей на 2 групи - сучасні танці і суто спортивно-бальні, проте, до кінця року все одно про поділ на пари мови нема, партнера у нас теж нема, малу постійно дуже хвалять, я й сама бачу, що танці- це її. Далі - маємо 10 річну старшу сестричку, яка відвідує народно-сучасні танці. Там все не так серйозно, але декілька разів на рік, керівники їх возять на конкурси, фестивалі. За 2 роки старша вже побувала у трьох країнах, зараз їде в Австрію, саме через поїздки їй там дуже подобається. Менша попробувала відвідати заняття з народних, - і їй там сподобалося, хоче ходити туди. Мені було б зручно, щоб обидві ходили на один вид - разом їздили б у поїздки, та й фінансово набагато легше. Всієї специфіки бальних не знаю, але чула, що дорого. І робота в мене така, що я не зможу її супроводжувати у поїздках постійно, і фінансово не знаю чого чекати... АЛЕ мені так подобаються дівчатка, які відвідують бальні, вони такі витончені, стрункі! хочеться свою такою ж бачити...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Порадив би запитати у дитини, що їй більше подобається. З того, що знаю я. По-перше, СБТ мають направлення на змагання, бо це спорт. Народні – на виступи на сцені. Чим частіше СБТ пара приймає участь у конкурсах – тим більше у пари досвід і тим вища вірогідність, що пара буде рости (набирати бали, класи і т.і.). Відвідування конкурсів за власний кошт.По-друге, народні – це колективні танці, тоді як СБТ – парні (рідко виступають як формейшен та соло). Я б сказав, що СБТ більш персоніфіковані ніж народні. По-третє, пара. Для дівчат досить велика проблема знайти партнера для танцювання. В СБТ тільки дуже досвідчені танцори можуть танцювати (вести і бути відомими) з будь-ким. На початку дуже важлива зтанцьованість пари, на відміну від народних. Тобто партнер залежить від партнерки і навпаки. Не рідко/часто бувають випадки, коли команда партнерки платять за послуги партнера.P.S. Ще забувся написати про теплу і дружню атмосферу між мамами в СБТ... приблизно як між татами хлопців, які грають в футбол в різних командах.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

довго писати не буду, тезисно) - якщо нема партнера і фінанасово обмежені, то краще хай приєднується до сестри. Витончена і струнка вона буде і в ансамблі, якщо є передумови)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

дитині подобається все, вона б танцювала кожен день, серед бальників друзів нема, вона одиначка+ і взагалі досить скромна і мовчазна, але активна і старанна, на шпагат сіла раніше за старшу, про атмосферу я вже зрозуміла - спілкуємося ми й зараз небагато, в бальники пішли батьки дуже забезпечені, судячи з лексусів і добре проінформовані, на відміну від мене)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

100%
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

дякую) я тут задалася ціллю пошукати у скільки це обходиться, пишуть від 1,5 тис. дол. на рік і далі, то так?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Поддержу. Более того, народники - более универсальны. Там девочка получит основу. А в бальные танцы сможет вернуться и в более старшем возрасте.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

насчет сопровождения в поездках - так родители и не ездят обычно с детьми. отдала бы обеих девочек в один ансамбль, выбрала бы что-то интересное. Бальные - отказать, из-за сложностей с партнером и вообще, очень недешевое удовольствие.Вы напишите, в каком вы районе, девочки посоветуют вам хорошие коллективы.Хорошие коллективы ездят постоянно, сейчас это не сложно, были бы деньги у родителей на поездки...[+sign]"Мои крылья не оставили следа в небе, но я не печалюсь - я-то знаю, что летал".Рабиндранат Тагор[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Не згоден про універсальність. Основа - це класика і стрейчінг. IMHO.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ой, со слов мужа все продажно, стоит бешенных денег, понты, нездоровая конкуренция.. А эти вечные поиски партнера!... А потом его до своего уровня дотянуть...А оне там цены себе не сложат.. Родители партнерши часто платят за 2-х (кому мол больше надо). Если дитя заинтересовалось народными, я хватала ноги в руки и тикала оттуда.. [+sign]"Хорошие девочки отправляются на небеса, а плохие - куда захотят." Утэ ЭрхардБог создал труд и обезьяну,Чтоб получился человек.А вот пингвина он не трогал,Тот сразу вышел хорошо.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

на початку прийшли зі своїм партнером, того й бальні обрали+ а потім наш партнер скомизився, не захотів ходити... цього року його мама дала на бальні, але не там, де ми ходимо... каже, йому там подобається) мене трохи коробить через це, тим більше що це хресна молодшої, але вже що маємо, то маємо...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Моя на бальних тримається тільки тому, що вони в нас на базі Палацу школярів, тобто самі заняття формально безкоштовні, плюс основна робота в них ансамблева, а турніри - то вже додача, хоч і вагома. А так погоджуся з попередніми доповідачами: якщо дівчина не проти - тікайте з бальних, якщо ви не дуже багаті на гроші і не маєте певних амбіцій. Або, як маєте можливість, йдіть у ваш районний Палац школярів, там більш-менш прийнятна ситуація.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

тобто, якщо майбутнє пов"язувати з танцями, то народні не підходять?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Нема чого й думати. Ведіть до старшої на народні. Я, по-перше, не люблю бально-спортивні через дуже високу популярніть, розкрученість.постійну відсутність партнерів і ще деякі моменти.По-2, двох набагато зручніше водити в один колектив. І територіально, і матеріально.По-3, мала буде стрункою і витонченою в тих танцях, де присутня хореографія. Ви ж не на брейк її віддаєте ))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Підходять! Де я сказав, що не підходять? Я не згоден, що народні танці універсальні (як і інші танці).
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

В профессиональных коллективах классика обязательна, плюс растяжка, прыжки, вращения. Я сама очень много лет занималась в ансамбле народного танца, именно оттуда вышли профессиональные танцоры разных направлений.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А розкажіть, будь ласка, що це за народно-сучасні танці, куди старша ходить? А то ми теж зараз в пошуку "свого" танцюЗокрема цікавить, де територіально зайняття і скільки коштує
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Посмотрите с другой стороны на народных она будет 5-й в 3-м ряду, это всегда коллектив, на бальных она сможет себя показать лично, ну и еще года 2 можно без партера. Посмотрите по ней, что ей ближе. Финансово, опять же вложения на бальных начнутся, когда достигнеться высокий уровень. На народных больше костюмов, что тоже не бесплатно. Влюбом случае, Вам решать
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

народні.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Муж грит, народные тоже выматывающие физически + осанка. () [+sign]"Хорошие девочки отправляются на небеса, а плохие - куда захотят." Утэ ЭрхардБог создал труд и обезьяну,Чтоб получился человек.А вот пингвина он не трогал,Тот сразу вышел хорошо.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

то не в Києві
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

з народними якраз все простіше - групи вікові, костюми шиють старшим, і вони потім переходять молодшим групам, тобто, навіть не щороку треба здавати на костюм()
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

так, старша приходить дуже стомлена, особливо на п"ятки - тупають сильно()
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

В будь-яких серйозних колективах класика та стрейчінг присутні + або у вигляді окремих занять, або їх елементи у кожному з занять.З приводу того, що саме з народних виходять професіональні танцюристи... У мене щодо цього великі сумніви... я взяв декілька, відомих (як на мене) прізвищ з України і подивився, де вони починали:Олексій Литвинов (тренер однієї з сильніших шкіл СБТ і в минулому суддя різних танцювальних шоу) – бальні танці.Славік Крикливий (одного часу входив в десятку найкращих танцюристів СБТ світу в парі з Каріною, знімався з Лопес в “Потанцюємо?”) – бальні танці.Karina Smirnoff (входила до десятки найкращих танцюристів СБТ в парі з Славіком) - балетВладислав Яма – бальні.Григорій Чапкіс – народніВадим Єлізаров (НАУ, директор Севастопольського Академічного Театру Танцю) – класикаРаду Поклітару (Танцюють всі) – класикаТетяна Денисова (Танцюють всі) – балетЯ не можу сказати, щоб мій вибір прізвищ був показовими. Не всі показують свою більш менш повну біографію, особливо сучасні танці, танці живота і т.п.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

так отож( мене теж не влаштовує залежність від партнера - сьогодні він ходить, а завтра закомизився + навіщо зайві проблеми? Скажу більше, у мого приятеля донька займалалася бальними майже 10 років, досягла непоганого рівня, брали призові місця в конкурсах, а потім ні сіло, ні впало категорично відмовилась танцювати з цим партнером. Що там сталося так ніхто і не дізнався... чи він образив її, чи просто підліткові вибрики залишилося таємницею(( Хореограф партнера їй підшукала, пари переставила, але дівчинка навідріз відмовилася ходити. Перейшла кудись на хіп-хоп, чи щось на кшалт цього, але заміна не вдалась і вона просто покинула(( Скільки коштів і праці витрачено - не можу вам передати.
0

Поделиться сообщением