облепиха

16 сообщений в этой теме

Опубликовано:

облепиха перекрутила её на мясорубке, сахара добавила и не знаю что дальше делать?Какая-то жидковатая, кислая, консистенция с косточками и шкурками.Заморозить или сварить или так в холодильник?Что вы делаете с облепихой?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

или так употреблять или делают типа желе Чтобы не было шкуры и косточек, их надо отделить:)Не вижу смысла в варке, смысл "сырого" варенья в сохранении максимума пользы в этом случае.[+sign]___________________________________– Да у вас, батенька, геморрой, – сообщил доктор.– В каком именно месте? – уточнил Павел[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

можно от косточек протереть, но мне с ними вкуснее. Перетираю с сахаром,+ засыпаю в банку и сверху сахаром присыпаю, пару столовых ложек - такая себе крышечка получается)Стоит в холодильнике и расслаивается: косточки получаются отдельно от жидкости. Малые сироп любят, а яя наоборот косточку)[+sign]Если тебя ударили по левой щеке - подставь правую... руку и с разворота бей ногой в челюсть.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

на соковыжималке отделяю сок добавляю сахар 2л - на 1л сока . Потом как сироп - с обычной или минеральной водой
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а еще можно сделать облепиховое масло по рецепту http://www.gastronom.ru/text/oblepihovoe-maslo-kak-prigotovit-1002832
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

:)) Сьогодні робила шоколадний тарт із заварним обліпиховим кремом. )) Від Тетяни Литвинової з ютубу. ))) Робила ввечері, ще не куштували. Але окремо все чудове: тісто шоколадне розсипчасте, ганаш завжди смачний, а от обліпиховий крем мене вразив. Незвичайний кислувато-солодкий, свіжий такий смак і чудовий запах. ))) Завтра спробую і напишу, як воно все разом. )))[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Хожу, смотрю на нее - а для чего она вообще? Полезная, небось. [+sign]Мир — это зеркало, и он возвращает каждому его собственное отражение. Уильям Теккерей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

еще как, кладезь микроэлементов и какой-то омеги, которой больше нигде, кроме облепихи, нет Полезная штука:)[+sign]___________________________________– Да у вас, батенька, геморрой, – сообщил доктор.– В каком именно месте? – уточнил Павел[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я протираю комбайном от шкурок-косточек, потом добавляю сахар, чуток подогреваю для растворения сахара и в холодильник. Не увариваю. Из шкурок-косточек - масло, но не пользуемся, пока так стоит.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а косточки в ней самые полезные! [+sign]Никто не хранит тайны лучше того, кто ее не знает.Зачем нам бумеранг? у нас грабли есть![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

:) Відгук по тарту, якщо когось цікавить. В цілому прикольний смак. Повторюся, що тісто з ганашем смачні, і окремо сам собою дуууже смачний крем із обліпихи. Але мені здається, що обліпиха не дуже дружить з шоколадом, замість неї в цьому тарті краще взяти малину. )) А крем зробити в креманочках, або в поєднанні з якимось іншим тістом.[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

шоб Ви були здорові з Вашим кремом, хіба ж так можна? ))) Сама не зроблю, ніхто мені на зробить, нещасна )) [+sign]Мир — это зеркало, и он возвращает каждому его собственное отражение. Уильям Теккерей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

дайте рецепт хоча би крему:) [+sign]Фрейд мав рацію щодо фаллічних символів, гляньте тіко скільки кругом всілякої хуйні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

маман віджимала здається на шнековій соковитискачці і робила змачне желє (ну, типу джем у банках)[+sign]Фрейд мав рацію щодо фаллічних символів, гляньте тіко скільки кругом всілякої хуйні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

:) Спробуйте, виявилося, що це не дуже важко. )) [+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Пишу рецепт. :) Все буде добре - Шоколадний торт з обліпихоюТісто:200 г масла або маргарину50 грамів цукрової пудри100 грамів чорного шоколаду250 грамів борошнаГанаш:100 мл вершків130 грамів чорного шоколадуОбліпиховий крем:Сік із 500 грамів ягід обліпихи 200 г цукру5 цілих! яєць50 г масла10 г желатину (я взяла 6 желатинових пластин)У мене було 300 г ягід, з них вийшло десь 250 мл соку і я додала води. На мій погляд, так навіть краще - менше соку, менше кислоти, менше цукру.Як робитиРозтерти масло з цукровою пудрою, додати розтоплений шоколад, потім борошно. Замісити м"яке тісто, зліпити колобок і покласти на годину в холод.Нагріти вершки, додати шоколад, розмішати до густого крему.Заварний обліпиховий крем.Робити його на паровій бані, весь час помішувати, щоб не утворилися комки. Желатин залити невеликою кількістю води.Вилити сік у миску, всипати цукор, влити яйця і поставити на баню. Помішувати на початку через хвилинку-другу, а коли вода закипить, постійно. Крем досить швидко загусає. Коли по краях з"являться бульбашки, крем стане гарячим і ось-ось закипить, додайте масло і розмішайте. Після цього я зняла крем з бані і помішувала ще хвилин із десять, поки він трошки остиг. Додала желатин і розмішувала, поки він розтанув. Накрила плівкою і залишила до остигання до кімнатної температури.В цей час в холоді дійшло тісто.Його потрібно розподілити по формі з бортиками, накрити папером до випікання, насипати якийсь горох і випекти корж в гарячій духовці 20-25 хвилин при 180 градусах С. Як корж випікся, я дала йому трохи вичахнути і вилила ганаш. Знову оставила поки ганаш застиг, і якраз і крем вичах. Вилила на ганаш обліпиховий крем і поставила в холодильник на ніч. Запаху і смаку яєць немає взагалі!Фото я зробила, але поки що не маю можливості тут викласти. Вийшло на вигляд так само, як і в Тетяни. :) Здається, все.На відео багато ляпів, я робила, як кажуть, а не як показують. :))[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением