Опубликовано: 1 апр 2014 Це вже проголосований і підписаний закон. Останній стан: Закон підписано 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 Це застаріла редакція Зараз це буде відсутнє в ПКУ. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 А що Ліга каже? Можливо справа в тому, що поки що на сайті ВР цей закон не перенесено до Законів. Хоча і є напис "Закон підписано". 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 воно буде змінене (швидше розширене) згідно прийнятого документа, який ми обговорюємо: 6. У статті 167:пункт 167.1 викласти в такій редакції:«167.1. Ставки податку становлять: 167.1.1. Якщо база оподаткування звітного податкового місяця не перевищує десять прожиткових мінімумів, то застосовується ставка 15 відсотків.167.1.2. Якщо база оподаткування звітного податкового місяця перевищує десять прожиткових мінімумів, але не перевищує 17 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення застосовується ставка 17 відсотків.167.1.3. Якщо база оподаткування звітного податкового місяця перевищує 17 прожиткових мінімумів, але не перевищує 33 прожиткових мінімуми, до суми такого перевищення застосовується ставка 20 відсотків.167.1.4. Якщо база оподаткування звітного податкового місяця перевищує 33 прожиткових мінімумів, але не перевищує 66 прожиткових мінімуми, до суми такого перевищення застосовується ставка 25 відсотків.167.1.5. Якщо база оподаткування звітного податкового місяця перевищує 66 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення застосовується ставка 30 відсотків.167.1.6. Встановлені в підпунктах 167.1.1.-167.1.5 цього пункту ставки податків не застосовуються до доходів, визначених у пунктах 167.2 - 167.5 цієї статті. 167.1.7. Для цілей цього пункту термін «прожитковий мінімум» розуміється як розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.-----------------------------------тобто окрім 15% і 17% які залишаються, додались пункти про 20% та вищі ставки 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 да, все может быть, возможно висит неотредактированная редакция, хотя странно, ну дождемся текста финального закона. [+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 если у человека 15 000 дол депозит под 7,5 годовых, то его доход НЕ подпадает под налогообложение, налогооблагается годовой доход > 20 000 грн [+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 Як я зрозумів, База оподаткування це: ЗП + дивіденди + пенсії + аренди різного роду + відсотки по депозитам (якщо % за рік < 17 прожиткових мінімумів) + і т.і. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 вказано на сайты Ради, що "Проект Закону 27.03.2014" і прийняли його 27.03 тому логічно, що висить кінцева версія проекту 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 я тоже уже поняла, что надо публикацию на бумаге читать :)) [+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 я свідомо взяла у лапки слово "великі", тому що це досить умовне визначення. Для когось 100 тис - це велика сума, для когось - не така вже й велика. В будь-якому разі, я дотримуюся вищеозначеної думки.[+sign]Жизнь прекрасна.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 c 27/03 не успевают, а банки, производители лекарств и т.д. должны уже сегодня внедрить все изменения [+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 может быть, они подсчитали только количество таких депозитов, а не количество людей, разместивших депозиты суммарно на такую сумму. Грубо говоря, в банке А у меня 50 тыс., в банке Б - 40 тыс, в банке В - 10 тыс, в банке Г - 100 тыс. Возможно, они подсчитали только один мой депозит, а на деле надо считать как бы 2 суммы по 100 тыс.[+sign]Жизнь прекрасна.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 а как доходы по валютным депозитам будут считать? [+sign]Жизнь прекрасна.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 будут еще подзаконные акты для реализации+ 4. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом: прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього Закону; привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом; забезпечити перегляд та приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади власних нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.[+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 думаю банки будут налоговым агентом, но скорее всего надо будет подавать годовую декларацию. [+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 не не получится, я нашла на сайте Голоса этот номер в pdf, ловите+ http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=325526[+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 пожалуй, продолжу работать за пределами Украины, в той же России я сейчас плачу 13% подоходного с любой суммы дохода и "сплю спокойно". А с введением в Украине новой прогрессивной ставки подоходного с лозунгом "чтобы не было богатых" только загонят зарплаты в серые, т.к. стимула официально зарабатывать больше никакого. С какой радости 20-25% заработка отдавать - непонятно.Налог на доход с депозита я согласна платить, это честно. А вот налогооблагаться по новым ставкам - нет.[+sign]Если реагировать на всё, что обо мне говорят – то так всю жизнь и буду метаться между пьедесталом и виселицей.Лера, Алексей (30/03/94), маленькая принцесса Софья (25/08/03) и Ленька (12/07/10)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 нет налогооблажения по новым ставкам на з/п, по новым ставкам пересчитываться будет годовой доход, полученный в виде процентов, дивидендов, роялти и инвест. прибыли+ Во всяком случая, я так поняла, подождем официальных комментариев спецов.На з/п осталось 15-17, как и было до этого.[+sign]Вика и Тимка[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 зарплаты из серых в Украине и не выходили за последние 15 лет, увы - 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 1 апр 2014 скорее всего по курсу НБУ на день начисления доходов. Хотя могут и что-то новое придумать. Подождем.() 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 2 апр 2014 Автору. Ви цікавились чи не стосується це заробітної плати Прогресивне оподаткування застосовуватиметься лише до пасивних доходів, - Мінфін2 квітня, 2014 - 14:00Прогресивна шкала оподаткування зі ставками 15%, 20% і 25%, затверджена Законом «Про запобігання фінансовій катастрофі і створення передумов для економічного зростання в Україні», застосовуватиметься лише до пасивних доходів, тоді як заробітна плата, як і раніше, оподатковуватиметься за існуючими ставками 15% і 17%, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак.«Зарплата не оподатковуватиметься за прогресивною шкалою», — підтвердив цю позицію спікер Верховної Ради Олександр Турчинов. Очільник Мінфіну уточнив, що до пасивних доходів належать дивіденди, відсотки, роялті, інвестиційний прибуток. При цьому платник податків за підсумками року повинен буде здійснити перерахунок нарахованого (утриманого) податку.Раніше О.Шлапак повідомив, що пасивний дохід у розмірі до 20 тис. грн. на рік оподатковуватися не буде. Для доходу розміром від 20 тис. грн. до 236 тис. грн. ставка становитиме 15%, від 236 тис. грн до 500 тис. грн — 20%, а понад 500 тис. грн — 25%, проте щороку ці порогові величини індексуватимуться, оскільки вони прив’язані до розміру прожиткового мінімуму.http://www.day.kiev.ua/uk/news/020414-progresivne-opodatkuvannya-zastosovuvatimetsya-lishe-do-pasivnih-dohodiv-minfin 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение