чи можливо повністю вибачити батька?

50 сообщений в этой теме

Опубликовано:

ви праві, головне що йому не вистачає - це уваги. Людина не може бути одна.. А грошей йому вистачає, він не хоче в нас брати гроші...А увагу я й так приділяю йому скільки можу: ми зізвонюємося по телефону, коли є можливість - їду додому.Але навіть коли він звонить і я бачу на екрані телефону що це він - напружуюся і на душі стає тривожно...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ремнем бив нас в дитинстві, але коли ми подорослішали і ногами і всі що попадало під руки. Про маму я вже мовчу(((((((( і ланцюгами і палицями і залізом(((((((((((Так тато наказаний, і взагалі я йому вибачила, але те, що коїться в мені - не можу побороти - страх, страшні сни, я боюся підвищеного тону, я боюся коли хтось підвищує голос, страшні спогади і постійні запитання: чому? що я могла змінити тоді(
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

він змінився дещо, може тому що став старіший, немає тієї сили, якої всі боялися але він не визнає в голос своїх провин. Характер в нього дуже і дуже складний, хоче щоб всі його боялися як колись, і щоб говорили тільки те, що йому підходить. Я стараюся не наражатися на крики, бо боюся їх.В нього до нас претензія в тому, що він один, мабуть боїться глибокої старості, коли буде немічний. Знаходитися поруч з ним дуже важко: постійне невдоволення кимось, і якщо перечу йому - може навіть сказати "Вали звідси" - не дослівно, замість Вали - матюки(((. Потім вибачається...Не дивлячись на все це мені його шкода, навіть думаю з часом, коли відремонтуємо маленький будиночок за Києвом - поселити його з нами... Але ж що робити з тим, що коїться в мені?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

у мене не так, але страх пішов тільки як батько померпробачила тому що залишив мені кватриру, не пропив її, пильнував, нікого не прописав, хотів дуже і каявся, щоб ми його пробачилиале слово звір для мене - це мій батько а вже потім фашисти :-)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+100() .[+sign]Не падай духом где попало:-)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

мами вже немає. Якщо б вона не була слабохарактерною - все було б по -іншому.... Я звичайно допомагаю йому чим можу, і звичайно знаю про свій обовязок. Поки він здоровий і єдиний недолік - це пересування з паличкою. З часом, через кілька років, коли ми будемо мати власне житло - запропонуємо йому жити з нами... Головне що мені хочеться - це вибачити йому. Адже. якщо при згадці про нього в мені наростає тривога, страх - значить я ще не зовсім вибачила... Не хочу щоб так було завжди(((Дуже хотілося б щоб він покаявся, визнав свої провини, змінив свій гордий, диктаторський характер... Можливо тоді було б простіше і нам, його дітям
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Если Вы очень хотите простить - Вы найдете способ сделать это. Поговорите с ним. Пока он жив - он может Вас услышать.[+sign]По результатам школьных сочинений на тему \\\"Как я провел лето\\\" раскрыто 7 краж, 2 разбойных нападения и 24 изнасилования.Пиво \\\"трехсосенное\\\". Поди догадайся что производители имели ввиду...[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

про наслідство - велика і вже занедбана хата і 60 сотих землі, де я навряд чи колись житиму. Батько завжди попрікає нас тим майном, тільки й мови про нього, хоча все його майно на ньому. Я рада була б, щоб знайшлася людина, яка буде йому правою рукою, яка підтримуватиме його і допомагатиме, яка б змогла ужитися з ним... Хай надалі стане власником всього.... Але... поки немає таких... Були кілька, які довго не витримали... Сестра живе поруч з ним - майже не допомагає... (я її в цьому не підтримую, але не можу судити і вчити її), - вона просто не простила йому... ЇЇ бив хвору, коли вона не могла навіть ходити після родів. Бив залізною палицею...((( і т.д.... Дуже багато чого... Зараз я знову відтворюю минуле і мене починає трусити((((В притулок його віддати... - він поки справляється сам, та й навряд чи моя совість буде чистою при цьому...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

і мій такий же... Але каяття поки не було, є тільки звинувачення. Хоч я думаю , що він відчуває свої провини, але гордість не дає висловити їх
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

дякую всім, хто відгукнувся. Виявляється - не я одна така... Буду працювати над собою... Можливо треба поговорити з священником на цю тему ще(
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Для того, чтобы простить, надо развернуть наружу всю вашу обиду, которая пока еще "скрытая". И до тех пор, пока вы этого не сделаете, тревога и страх там так и будут сидеть. Конечно, в идеале вам нужно это делать в сопровождении психолога. Если у вас "особенный" ребенок, я не знаю деталей, но, возможно, у вас есть доступ к бесплатной социальной службе, где работают бесплатные психологи. Обратитесь туда. Если такой возможности нет, сядьте и напишите папе письмо, в котором вы выскажете всю вашу обиду, без купюр и предельно откровенно. ОТнеситесь к этому как к уборке в доме, когда вы вычищаете каждый угол от грязи, проветриваете все, открываете все двери и форточки. Письмо вы не будете ему отправлять. Оно для вас. Поэтому не сдерживайте себя. Хорошая техника - представить папу перед собой и все ему высказать. Результатом хорошо проделанной работы должно быть значительное облегчение и появление светлых мыслей, и даже неожиданных. И тогда проверяйте, родится ли у вас естественным образом прощение, через новое понимание чего-то, чего вы раньше не видели. А по поводу признания им своей вины, то с этим подождите. Нормальное детское желание поменять родителей. Но у них есть свои процессы и свои причины оставаться такими, какие они есть. Не требуйте от него невозможного. Позаботьтесь сначала о себе и снимите с себя заклятье обиды и вины.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

обязательно поговорите. И еще... помните что прощение нужно Вам а не Вашему отцу. Вы не сможете заставить его раскаяться.[+sign]По результатам школьных сочинений на тему "Как я провел лето" раскрыто 7 краж, 2 разбойных нападения и 24 изнасилования.Пиво "трехсосенное". Поди догадайся что производители имели ввиду...[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

спасибі, я обовязково так і зроблю
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

((( сумно.... Може ще буде така можливість( Я як Ви - дуже шкодую що не говорила мамі що люблю її, так хочеться ще зустрітися, обняти її ... Нас не вчили виявляти почуття( Тепер я знаю наскільки це важливо для дітей-батьків
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я как раз хотела вам посоветовать,,, я исповедуюсь в выдубицком монастыре и священник даёт мне такие советы что сама я вряд ли смогла бы так решать вопросы,он объяснил мне почему я ссорюсь с мамой,не могу наладить отношения с подчиненными,проблемы с мужем и многое другое.Я очень рекомендую пообщайтесь с мудрыми людьми,у вас очень сложная ситуация вы сами себя замучаете
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

это ж НЕЛЮДЬ и у вас еще осталось к нему какие-то сострадальческие чувства????
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

дякую Вам, знаю хорошого духівника - надіюся він порадить щось)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

попробуйте найти объяснения почему ваш отец такой. представьте каким было его детство. каким были его родители и чему они его научили. + сядьте на стул, напртив поставьте другой. представьте, что напроитив сидит ваш отец. представьте это отчетливо. выскажите ему все обиды, вспомните и проговорите все, что внутри, все, что беспокоит. выговорившись, пересядьте на тот стул, где якобы сидел ваш отец. теперь вы - ваш отец, которому только что было немало высказано. говорите от имени отца, объясните свое поведение, расскажите о причинах таких отношений в семье. надеюсь, вам поможет такой прием. главное, не бойтесь - иногда такое из человека вылетает, особенно когда он говорит от имени других - все это полезно и облегчит ваше состояние. а успокоившись, надеюсь, вам будет проще и простить и принять решение о будущем
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

не надо брать к себе, вы ж не мазохист... [+sign]Мама двух красавиц[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

каким бы тяжелым не было его детство, это не дает ему право фактически убить маму автора. он - убийца [+sign]Мама двух красавиц[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

знаете....после этих Ваших слов (и это явно не все) я очень Вас понимаю:(( Честно - я бы не простила.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

жалко Вашу сестру...я б даже не здоровалась... [+sign]Мама двух красавиц[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

конечно, не дает. но автору надо ж дальше жить, как-то примиряться в реальностью. не все ж голову пеплом посыпать
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

а обязательно прощать? ИМХО, человек не заслужил прощения... тем более нет никаких признаков раскаяния, а наоборот, может послать даже...[+sign]Мама двух красавиц[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

... ...
0

Поделиться сообщением