венчание

49 сообщений в этой теме

Опубликовано:

вот читаю... Вот читаю я девочки и диву даюсь.. А кто-то из вас хоть раз задумывался, что церемония эта - одно из семи великих Божественных таиств. И относится к ней нужно соответсвенно. Прежде всего надо быть человеком верующим. Какой толк от венчания, если человек в Бога не верит и не признаёт его заповедей и учение, если он не имеет страха перед лицом Господним. Вот и получается потом, что разводятся и изменяют друг другу, потому что для многих - это церемония и не больше. А для верующего человека - это клятва пред Богом в вечной любви и верности. Нельзя венчаться только отдавая дань моде. Вот скажите, знает ли кто-нибудь из венчавшихся, что перед тем как венчаться, нужно исповедться и причастится? Думаю нет.Во-вторых, я согласна со многими уже здесь высказавшимися, что идти на такой шаг можно только при условии, что вы полностью уверенны в том, что это ваш избранник на ВСЮ, повторяю на ВСЮ жизнь.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Про исповедь и пост знаю И вообще поддерживаю все, что Вы написали
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А шо вінчання А шо вінчання це не шлюб?Я не розумію тоді, ЗАГС-це шлюб, а вінчання в церкві це серьйозний крок, який поки що рідко хоче хто робити?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я венчалась невинной
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

І діточок хрестити треба тіки з тієї ж причини, тобто коли віра (православна) настіки сильна, шо хочеш свою дитинку Богу присвятить...А у нас і вінчаються і хрестять, тому шо - "А шо ж люди скажуть, якшо не повінчаюся і не похрещу!"
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Як по мені - то шлюб, це ЗАГС, а вінчання, то покликання віруючого сердця. Якшо ти чиста ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

мы венчались потому что свадьба в заксе настолько не соотвествует смыслу мероприятия, что аж проивно, особенно в городском - где на каждую пару 3 минуты - забежали, расписались, убежали... как говорится, не успел глазом могнуть как уже женился. Ав церкви красиво, чувственно, серьезно - выходишь и ощущаешь что действительно произошло что-то такое... и назад дороги нет
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вот поэтому я и не венчалась. Побоялась груза ответственности. Не считаю себя идеальной. И ни в чем в жизни полностью не уверена. Хотя склоняюсь к мысли что замуж следует выходить один раз.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А якже було А якже було колись, коли не було ЗАГСу років 100 назад, до Радянської Влади?.Адже таке поняття як ЗАГС це є тільки у нас.Бо у всьому світі, принаймі в більшості, шлюб вважають це вінчання в церкві.І тільки у нас вінчання в церкві не має юридичної сили.То виходить ми самі розумні?Чи то ми самі грішні, бо більшість живе без вінчання в церкві?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дозвольте заперечити По поводу вінчання, можливо ви праві.А от по поводу хрещення дитини я не згідна.У нас дома на Західній Україні дитину хрестять до першого місяця після її народження,ніхто до хрещення до малої дитини в гості не ходить, а тільки після хрестин.І не тому, що люди скажуть, а для того щоб дитинку ніхто не врік, щоб вона не захворіла від поганих очей і взагалі для того щоб Бог її взяв під свою опіку, якщо так можна висловитись.І у нас не хрестять толпами як у Киеві по 20 дітей зразу, а дитину хрестять одну в церкві в присутності тільки її хресних батьків,і це не обовязково має бути тільки православна церква.Я наприклад хрещена в греко-католицькій церкві, мій чоловік у православній, моя бабуся взагалі хрещена у римо-католицькому соборі.Головне щоб у серці віра була, а не назва(православна, чи ще якась).Ми всі християни.А по поводу Богу присвятить, то це уже в монахи цю дитину віддають.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А как же свобода вероисповедания? (-) Юлия, Ника (30.09.01)http://www.nika-s.kiev.ua/
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А в деякіх країнах - гоміків і лесбійок вінчають... Шо це по Вашому? 100 років назад теж такого не було!Ми живемо за Закономи нашої країни - в тому числі і вступаємо у шлюб. А у Біблії, навіть нема спогаду, про обряд вінчання...Тобто, це обряд Православної церкви, а не віруючої людини...А ше раніше, тобто 1000 років тому, не було обряду вінчання - чоловік брав собі жінку за дружину і сповіщав про це прелюдно. І вона ставала його дружиною перед людьми і перед Богом.Почитайте Біблію, якшо хочете більше взнати про минуле...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ше раз кажу - почитайте Біблію... Якшо, звісно, Ви віруюча людина.Цитувать не буду, але якшо цікаво - пиши!Ісус охрестився у 30 років...Нема жодного слова у Книзі життя про хрещення дітей...Хрестилися люди, коли розумом розуміли необхідність цього кроку...Чого я своїм дітям щиро бажаю...А я живу не по Законах Церкви, а стараюся жити за Законами Бога.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Лєночці ( Pampers) Лєна, оце завжди читаю твої висловлювання і ще, здається, жодного разу не було, щоб мої думки з твоїми розходились:)))Я просто закохана в тебе (в самому доброму смислі слова):))) Може, дасть Бог, колись зустрінемось. Приємно відчувати, що є люди такі близькі по духу!Щастя тобі і твоїй сім`ї!
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

???? Не зрозуміла, а конкретніше?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Если отменить ЗАГСы, то что тогда делать неверующим?Юлия, Ника (30.09.01)http://www.nika-s.kiev.ua/
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Сам граю, сам співаю називається. То ти кажеш шо шлюб це в ЗАГСі, тепер кажеш читай Біблію, то кажеш шо колись взагалі брав чоловік жінку за руку і казав шо це моя жінка.Визначся накінець, шо таке шлюб. А то по деяких твоїх висловлюваннях виходить така теорія, що якщо приїде подружня пара з іншої країни, де нема ЗАГСу, а вони одружуються перед якимось ідолом, то ми значить не повинні признавати дійсним їх шлюб?І взагалі,в такій справі опиратися на Біблію не можливо, по одній причині.Кожна людина прочитавши Біблію трактує її по своєму.І дуже рідко думки співпадають.Як би це було не так, то світ не поділився би на католиків, протистантів, православних і т.д.Хоча у всіх Біблія одна, і Бог один.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Так ніхто не пропонує їх відміняти Мова взагалі не про це йшла.Я взагалі вважаю що шлюбом можна вважати якщо двоє людей вирішили жити разом, Але запитайте більшості таких пар, чоловіки при цьому вважають себе одруженими, що вони мають жінку, відповідальність і т.д?А жінок? Можу точно сказати, що більшість чоловіків скажуть ні я не одружений, але всі практично жінки скажуть що вона заміжня.Я просто не розумію чому розділяють це поняття шлюбу на вінчання в церкві(це серйозний крок у житті) та розпис у ЗАГСі(не ясно серйозний цей крок чи ні, але так треба, бо у нас є такий закон в країні).
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Согодні дивилась цікаву передачу - священика спитали, чи можна обвінчатися без штампу у паспорті. То, виявляється, шо НІ. Тіки після ЗАГСУ тебе повінчають!Бо багато "віруючих" у шлюбі з однією жінкою, а повінчані з іншою. Видно теж Біблію не читають....І ше він сказав - шо вінчання, це не шлюб - це освячення шлюбу!На усі питання відповіла?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Дуже приємно! Обов"язково зустрінемось, буду старатися з останніх сил прийти на зустріч!Давно вже не чула таких приємних слів - навіть від чоловіка!І тобі усього-усього і багато-багато!
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Питань нема .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

странно..... мы венчались за 2 месяца ДО регистрации в ЗАГСе, в православной церкви св.Макария на Татарке, штамп в паспотре не спрашивали...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

это было 7 лет назад мож чего за это время в православных канонах поменялось? Во всяком случае, даже если так, то это явно по инициативе Государства (ну никак не могущего похоронить бюрократию и стремление к тотальному контролю всех, и церковной в том числе, сфер общества) а не Церкви.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Вобше-то передача була російська, може там інші православні канони...Але хто до церкви ходе, може спитать, якшо цікаво.
0

Поделиться сообщением