Опубликовано: 22 ноя 2014 Сколько времени уходит на изготовление наполеона? посмотрела в ККЛ 2 рецепта, в одном тесто как положено слоеному вылеживается в холодильнике, месится и т.д. в Тропкином - печется почти сразу.Сколько у вас занимает времени вообще производстсво сего торта? никогда не пекла его, всегда боялось :) а это захотелось уже... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Здається, мого там ще немає, але ж скажу, що, якщо не відволікатися від процесу, то годину-півтори максимум. (+) Спочатку замішуємо тісто, кладемо його відпочити в холодильник, і скоренько варимо заварний крем. Тоді ставимо його вичахати, а самі печемо коржі. Вони печуться по кілька хвилин, тому це також швидко. Тоді коржі вичахають, а ми додаємо в крем вершкове масло та збиваємо. Змащуємо коржі і... далі можна їсти одразу хрумкий або ж залишити його просякнути кремом.[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 ошиблась, от Тани -Трошка :)) рецепт быстрый ... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 ))) Печіть, не бійтеся, це чи не найпростіший з усіх тортів. [+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 У моей мамы это целый процесс. Правда, Наполеон такой больше нигде я не ела... Это ее коронное! Есть множество рецептов на быструю руку, но то не Наполеон!Обычно выпекает 10 коржей. Да, коржи выпекаются очень быстро. Много времени занимает подготовка теста (2 или 3 раза раскатывается и отдыхает в холодильнике). 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Найсправжнісінький Наполеон це той, яким смакував у дитинстві. І в кожного він свій. :) Мені траплялися в інеті рецепти "єдиносправжніх" Наполеонів зі сгущенкою замість заварного крему, або ж з коржів з пісочного тіста. І їх автори вважали лише такі Наполеони єдиними справжніми. :)У будь-якому разі, навіть розкачати, покласти до холодильника та піти на деякий час по своїх справах, це не важко і не складно, це просто довше. ))[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 ткните пальцем в ККл , плиз, в конкретный рецепт, думаю сподвигнуться завтра на сие дело... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 делаю с домашним слоеным тестом, думаю, часа 4 уходит. Потому как тесто несколько раз складывается и по полчаса вылеживается в холодильнике. Но зато получается именно такой Наполеон, как я люблю. Но ведь это не значит, что вы все 4 часа у плиты. Можно еще что-то делать параллелно или отдыхать, пока тесто отсиживается. К примеру, ко мне как-то приезжал папа в гости поездом в 12:20. До его приезда я с утра успела и осетинские пироги приготовить, и наполеон. Замесила оба теста, на осетинские оно быстрей доходит до кондиции, начинаю пироги печь. Испекла - уже и коржи для наполеона можно выпекать. А пока подходило тесто на осетинские пироги, я крем заварной сварила и начинку для пирогов приготовила. Сама удивилась, что все успела сделать. Правда, я редко себе могу позволить столько у духовки простоять (хоть и люблю печь), поэтому у меня теперь в основном торты другие в ходу. Типа Черный лес, медовик со сметанным кремом и т.д. Чтобы замесил-вылил-порезал-намазал сметаной или сливками - и готово.Мама моя делала и на пиве, и на сметане, и просто на маргарине - мне все эти варианты не нравятся. Но они, правда, в изготовлении быстрей. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 там их несколько, я еще ни один не пробовала. я только из готового теста пекла :) ... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Поділіться своїм рецептом будьласка 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Із задоволенням! :) Навіть в асортименті. ))) У мене взагалі-то три постійних рецепта - два з дитинства, а один з просторів інету. Тісто на всі Hаполеони я роблю однаково, тому спочатку рецепти, а тоді процес.1. Наполеон моєї мами 250 г маргарину (або 125 г вершкового масла та 125 г маргарину; або 250 г вершкового масла) Раніше вершкове масло було дефіцитом, тому майже всі пекли на маргарині. 1 яйцe - не обов"язково, 125 мл дуже холодної, льодяної води + 1 ч.л. оцту 9% 2-3 скл. борошна (350-500 г) - до м"якого ніжного тістаКрем також колись варили з пакетів або брикетів, і я робила так само, поки не навчилася робити його сама. Про це трошки нижче.2.Другий рецепт - це рецепт маминої подруги. Він майже не відрізняється. Все так само, лише тільки холодну воду потрібно замінити на світле пиво.3. Третій рецепт з інету, але дуже смачний. Та й у нього заварний крем без яєць. Крем так мені сподобався, що я майже завжди використовую саме його.250 г маргарину, 250 г сметани, 2 скл. борошна, 1 ст.л. горілки або оцту. Ванільний заварний крем. 2 склянки молока - з них у 0,5 скл. розмішати 2 ст.л. крохмалю. 1,5 скл. молока закип"ятити, додати до нього 1 скл. цукру (можна за смаком) та трохи ванілі або ваніліну. Коли молоко закипить, влити суміш з крохмалем та заварити кисіль. Накрити кисіль харчовою плівкою та залишити вичахати; а поки вичахає, дістати вершкове масло та залишити, аби воно набуло кімнатної температури. Вершкового масла знадобиться 200-300 г за смаком, його потрібно збити з половиною склянки цукру, а потім почати поступово, по ложці додавати заварений холодний кисіль. Збити крем.Як я роблю тісто. Пересіваю борошно до великої миски, посередині викладаю холодний маргарин та починаю його різати ножем. Ріжу аж до тих пір, поки побачу маленькі крихточки. (Цей процес можна трохи прискорити - натерти маргарин на тертушці, а потім швидко перетерти руками.) Потім в ці крихти потрібно почати додавати воду з оцтом, або пиво, або сметану... те, що входить за рецептом. Так само продовжую різати ножем, перемішую поки утворяться великі часточки. Тоді ці часточки потрібно швиденько зліпити у м"яку кулю, розділити на 10-12 маленьких кульок, прикрити полотенцем або плівкою та поставити в холодильник на годину, або в морозилку на 20-30 хвилин. Діставати по одній кульці, розкочувати на папері для випікання до прозорості, часто наколювати виделкою аби тісто не сдувалося пухирями, та випікати в гарячій духовці до ледь рум"яного кольору.Класичний заварний крем на жовтках. 5 жовтків, 125 г цукру, 25 г борошна, 25 г крохмалю Розтерти жовтки з цукром, борошном та крохмалем. Довести до кипіння 500 мл молока, трохи влити до цукрово-жовткової суміші, розмішати та, постійно помішуючи, влити всі жовтки до молока. Повернути молоко з жовтками на вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння, та варити одну хвилину. Накрити плівкою та поставити вичахати. Збити 200-300 мл жирних вершків та по одній ложці вмішати до них холодний заварний крем. Перемастити коржі кремом та й все. Здається нічого не впустила.[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Є ще один класний Наполеон. )) Від Ксю Путан. Наполеон Ксю ПутанРецепт із чудовими фотографіями. ))"Тесто:2 пачки сливочного масла по 175-180 грамм3,5 стакана мукипол чайной ложки соли1 крупный лимонДля заварного крема:3 яйца1 литр молока3 столовых ложки муки1 стакан сахара"[+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 у мене 2,5 години (6 коржів, заварний крем, рецепт на "два тіста") Нереальна смакота, але як вище вже казали, у кожного свій справжній Наполеон :-) Печу за маминим рецептом, де два тіста - густе і рідке. На перший погляд багато мороки, але насправді усе швидко і на виході - справжнісіньке листкове тісто. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Наполеон на два тіста я ще не бачила. Можна попросити Ваш рецепт? :) [+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 22 ноя 2014 Ого; який асортимент- буду випікати 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 24 ноя 2014 Коржи пеку за пол часа ( штук 15)+ у меня на 2 противня по 2 коржа помещаются. по 5 минут на порцию 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 24 ноя 2014 рецепт не сохранила, пекла один раз - не понравился сильно жирно - рассыпчастый не похож на обычный наполеонтам всего 4 или 5 коржей 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 24 ноя 2014 Дякую. [+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 25 ноя 2014 можно рецептик ,по которому печет ваша мама? [+sign]Если женщина не сдается, она побеждает. Если сдается, диктует условия победителю.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 25 ноя 2014 можно рецептик ,по которому печет ваша мама? [+sign]Если женщина не сдается, она побеждает. Если сдается, диктует условия победителю.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 26 ноя 2014 Я за городом, мама в Киеве. Диктовать не будет... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 26 ноя 2014 ні, імовірно у Ronda інший рецепт, мій не розсипчастий, на 6 коржів і неймовірно смачний якщо ще цікавить, напишу вам рецепт 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 26 ноя 2014 Так, цікавить, я не відмовляюся! :) [+sign]Виправляйте, коли щось не так. :)Несмачних пляцеків не існує! Слава Україні![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение