Я купила здуру / білого амуру (пічальное))

37 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Я купила здуру / білого амуру (пічальное)) Я купила здуруБілого амуру.Думала: ща погуглюІ щось вкусноє зроблю.Огорчілась дуже я:Гугль не знає ні...чєго)Дівчата, поможіть совєтами. Захотілось мені вчора рибки і в Сільпі був такий свіжий і непоганий на вид білий амур, патрані тушки (щось 40 грн/кіло). Я колись їла білого амура, риба смачна але дуже жирна, тіпа сому. Але ж то був дикий, ну зовсім дикий, брутальний мешканець Далекого сходу РФ. а сільповський білий амур явно свійський, з українською пропискою. Як його луччє приготувати, щоб не морочитись і сьєдобно було? Варіанти:1. просто зажарити в муці. як простого карасика. але ж це Білий Амур (хоча вони вполнє могли мешкати з карасіком в сусідніх водоймищах))2. замаринувати і запекти в мульті 3. зтушити з цибулею та невеликою кількістю води, тіпа як скумбрію. тільки чи не буде мясо дуже жирним?4. можна заморочитись з овочами: "Очищену і випатрану тушку натираємо сіллю, спеціями, маслом, скроплюємо лимонним соком і залишаємо на годину просочитися цим маринадом. У цей час моєму, чистимо і ріжемо соломкою або кружечками (як кому подобається) овочі. Змащуємо деко олією, всередину риби кладемо зелень, а картопля і помідори викладаємо поруч. Посипаємо всю красу насінням кунжуту і злегка поливаємо майонезом. Відправляємо в духовку. Після закінчення 30-40 хвилин у нас буде готовий до вживання приголомшливо смачний білий амур."але чи треба?Підкажіть, будь-ласка, хочеться рибки - та не знаю як її приготувати(
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я его просто жарила, но не зажаривала. дуже мені смакувало. [+sign]"-Ну что, красота, мир спасем.... или прохожих напугаем? " (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

він великий чи ні? по темі: білий амур для мене пісна риба, я його фарширую, у фарш сало добавляю. Якщо невеличкий- роблю заливного.
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

606 грам з головою та фостом)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

дякую!
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

запечіть цілим з головою і хвостом, бо смажити там нема що.
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

тут где-то в темах давали рецепт рыбы в банке, в духовке попробуйте такя амура есть не смогла- over дофига костей, скормила свекруше, она по рыбе всеядная.[+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

ой, кости?? да, шо-то я тупанула(
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

та мені собі на обід, ну і сину 2-літньому щоб на один зуб попало) чоловік з дочкою у мене не по рибному дєлу(я думала підсмажити собі пару кусочків, а решту на рибний супчик для дітей пустити
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я шукаю ту тему про рибу в банці, але щось не можу знайти(
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

имхо, все что делают с карпом, годится и для амура Так если искать так, то выбор рецептов будет побогаче:)Я речную люблю запекать, чуть подмариновав предварительно (чесноку чуть, петрушки щедро, соль, перец, немного масла оливкого или обычного без запаха, сок лимона). Нарезать порционно, насечь в области спины от угловатых косточек, смазать маринадом, дать полежать полчаса.На фольгу выложить и запекать.[+sign]___________________________________обидеть таню может каждыйне каждый может убежать[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я - за перший варіант. Обваляти в борошні і пожарити натюрель. [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) АнонимБез паніки! Не всеремося![-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

белый амур - это считайте карп, чего с ним церемониться? делайте любые привычные Вам блюда, а учитывая, что он еще и маленький, то вообще нечего морочиться.[+sign]Нахожусь в самом лучшем возрасте - дурь уже прошла, маразм еще не начался... мой блог tehnoblog.org.ua[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

вот http://likar.info/forum/10_661613_9690644.html[+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

дякую! і риба буде без кісток, клас)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

тоді так і зроблю)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

дякую)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

спасибо за рецепт, в следующий раз запеку! меня смутило то, что амур, который дальневосточный, очень жирная рыба. а у карпа все-таки жира меньше, его и готовят обычно то в сметане то еще с чем-то. я думала амур больше на сома похож
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Я за варіант 1, якщо свіжий буде смачно )) (-) -
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

он застывает хорошо, можно заливное, только варить в малом колве воды() П
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

+1 белый амур очень вкусный, запеченный кусочками, особенно мне нравится уже остывший, еще лучше - из холодильника [+sign]Вика и ТимкаЕсли можешь повлиять на ситуацию - не нервничай и повлияй. Если не можешь повлиять - тогда тем более не нервничай, все равно ты ничего не изменишь[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

о, даже так можно? спасибо!
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

дякую всім за допомогу! отчьот: - 4 кусочки піджарила;- з голови і хвоста зробила рибний супітіть-калатіть, то ж не білий амур, а просто казка. під назвою "1000 і одна кісточка"((( крім мене ніхто амура не їсть (добре що в домі є що поїсти, а то б на чоловіка "напала голадівка")). а на смак нічого так, в руках умілої куховарки, мабуть, дуже смачно. рибний суп непоганий - без рибного запаху, наваристийв общєм, я вертаюсь до скумбрії, тріскових та інших старих перевірених сортів
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

*робко блеет с последней парты* а как суп рыбный варят? у меня остался отличный суповый набор от разделки форели. обычно выкидываю, но тут вдруг взыграла кризисная жадность и я спрятала в морозилку со словами "сварю рыбный суп".[+sign][-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

просто как угол дома:) Овощной бульон, я часто и без картошки варю, морковка, лук и все такое, если картошка, то почти до готовности. Я чаще делаю именно бульонистый, без обилия овощной гущи, но это на любителя.Под конец рыбу (если куски большие, крупная часть головы там или еще что, фосты - можно и сразу закинуть. Дальше доварились запчасти, кладем зелень, лимонную цедру по желанию (облагораживает малость) и выключать. Дать чуть настояться и подавать:) Запчасти можно разобрать и закинуть мякоть в суп, по тарелкам или кто как любит.[+sign]___________________________________обидеть таню может каждыйне каждый может убежать[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение