А чим баклажанна ікра відрізняється від лютениці?

32 сообщения в этой теме

Опубликовано:

А чим баклажанна ікра відрізняється від лютениці? Настігло мене це питання о 12.30 ночі, даа...Я в ікру теж печу перець, додаю різану цибулю і свіжий тертий помідор. Недавно прочитала рецепт лютениці і зрозуміла, що різниця лише в крупності нарізання - так? Чи є ще яка премудрість?Якщо лютеницю консервувати - то як? (ікру я просто стерилізую і по ложці оцту на банку. Без олії).
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

вчора бачила лютеницю в Біллі, якась така красива, а на самій банці написано - лютениця, ікра з перцю. Я ікру не печу, а на пательн роблю - тому так, але мені здається, тут треба в національний рецепт полізти (шоб правильний) там пошукати ту різницю:)[+sign]Мама и маленькая банда:)))[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

це не просто дві різних страви, це дві різні культури :) у баклажанну ікру ви кладете баклажани, й додаєте томати, лук, та іноді перець.для лютениці ви берете багаааато перців, і до них додаєте зовсім мало синіх і помідорів, і зовсім не кладете цибулю.різні за кольором, абсолютно різні за консистенцією (ніжна, кремоподібна) і кольором (лютениця - яскраво червоного кольору).я коли лютеницю вперше спробувала, мій світ перевернувся, і все літо я майже виключно нею і харчувалася. а ікра вона більше звичайна.[+sign]Почта: nirig ukr.net[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ясно,дякую)) а на закрутку яка пропорція?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Я роблю за цим рецептом. http://silvermountain.mikeramm.com/2008/09/14/domashna-lyutenitsa/гугл перекладач Вам допоможе.але я ще й півдесятка гострих перців додаю, й іноді яку-небудь суху травичку типу чабреця.[+sign]Почта: nirig ukr.net[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Что с Гуглом что без. После перевода текст тоже очень запутанный получается. (((
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

рецепт крайне прост: Перец и баклы запечь и ободрать и измельчить, помидоры измельчить и уварить. Все вместе смешать и уварить. Пропорции- больше всего помидор, потом перец, и немного синеньких. Все остальное по той ссылке - описание традиции.[+sign]Почта: nirig ukr.net[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ооо, якщо хтось скаже вам, що лютеніца - то баклажанна ікра, сміливо плюйте йому в очі) мені здавалось, що вразити мене консервацією вже неможливо - стільки всього коштувала, особливо з овочей. Але лютеніца то страва з іншої планети)) Вона не просто смачна, вона офігєнна, як каже мій синуля)))А якщо порівнювати найсмачнішу баклажанну ікру і лютеніцу, то як порівнювати велік (навіть дуже дорогий та наворочений) і мерс )[+sign]Господи, благодарю Тебя за все, что со мною будет, ибо твердо верю, что любящим Тебя все содействует ко благу[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Аня, а ти робила? У мене в планах на нині були баклажани в аджиці, але... Або якщо ти робила, можу помінятись на мед чи ще щось. Хочу спробувати. [+sign]Ничто не помогает по хозяйству так, как отключенный интернет.oksanamyshka(собака)gmail.com[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я чогось думала, що таке називається баба-гануш [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

аня, дай рицепто:) [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

буду робити по цьому, але з морквою. На ті пропорції десь 3 кг. Її треба потушити-проварити, щось середнє зробити з неї) http://silvermountain.mikeramm.com/2008/09/14/domashna-lyutenitsa/в мене зникла тема НаталіS, яка давала дуже класний рецепт. Тож то, що вище, найкраще з того, що знайшла. Там болгарська, але здебільшого зрозуміло. До того ж гугл транслейт. Неймовірно криво, але зрозуміло )[+sign]Господи, благодарю Тебя за все, что со мною будет, ибо твердо верю, что любящим Тебя все содействует ко благу[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ось тільки приїхали з ринка, зараз буду починати. Але в мене є час лише до 3х, тож сьогодні все пропеку, а завтра вже буду варити [+sign]Господи, благодарю Тебя за все, что со мною будет, ибо твердо верю, что любящим Тебя все содействует ко благу[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Правильно перевела? (не без помощи гугла) ))) На одну порцию, а обычно они три закрывают. :)))15 кг помидор, 10 кг красного сладкого перца, 5 кг баклажан, 1 л масла, 1 кофейная чашка соли, 2 кофейные чашки сахара.Перцы и баклажаны запечь до черного, очистить и прокрутить через мясорубку.Помидоры перекрутить отдельно и уваривать минут 30-60, они уваривают обычно 40 минут. Потом добавить перец и баклажаны и варить еще час, помешивая. Когда загустеет влить масло и... варить еще час (?). Потом добавить соль и сахар, закипятить и разложить по банкам. Стерилизовать в кипящей воде 15-20 минут. Закатать. (Я бы еще перевернула и укутала). Сахаром регулируют кислоту помидор, т.е. можно положить больше или меньше. Соль тоже можно регулировать по вкусу.Так, да? Так хочется приготовить. ))) Есть 2 кило перцев, как раз хватит на пятую часть. )))[+sign]"путлер сам собою рухнет оземь и покалечится об поребрик". (с) Слава Україні!Защитную стену нужно построить как можно выше, до небес, и как можно тяжелее. И уронить н[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

заморочками та часом приготування. я інтуїтивно відмовляюся від рецептів, там де щось треба по 5-6 годин уварювати [+sign]Можливість вибору робить людину людиною. Однак саме це найбільше ускладнює людині життя.[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Выше та же ссылка. Посмотрите, пожалуйста, я правильно поняла как ее готовить? )) 15 кг помидор, 10 кг красного сладкого перца, 5 кг баклажан, 1 л масла, 1 кофейная чашка соли, 2 кофейные чашки сахара.Перцы и баклажаны запечь до черного, очистить и прокрутить через мясорубку.Помидоры перекрутить отдельно и уваривать минут 30-60, они уваривают обычно 40 минут. Потом добавить перец и баклажаны и варить еще час, помешивая. Когда загустеет влить масло и... варить еще час (?). Потом добавить соль и сахар, закипятить и разложить по банкам. Стерилизовать в кипящей воде 15-20 минут. Закатать. (Я бы еще перевернула и укутала). Сахаром регулируют кислоту помидор, т.е. можно положить больше или меньше. Соль тоже можно регулировать по вкусу.[+sign]"путлер сам собою рухнет оземь и покалечится об поребрик". (с) Слава Україні!Защитную стену нужно построить как можно выше, до небес, и как можно тяжелее. И уронить н[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ось від Наталі, здається, в ККЛ ютеницапримерный расход продуктов таков: 15 кг помидоров, 10 кг перцев, 5 кг баклажанов, 1 литр подс масла, 1/2 стакана соли, 1 стакан сахара.Нужно испечь перец и бакажаны, и очистить от кожуры. Смолоть. Помидоры смолоть отдельно, уварить их, добавить баклажаны и перец. Снова уварить ок. 1 часа. Добавить подс. масло. Уварить. Добавить соль и сахар. Уварить. Все время мешать.Разложить лютеницу в банки, закрыть крышками (винтовыми), поставить в большую кастрюлю с водой и простерилизовать в течении 15-20 минут. Вынуть, перевернуть крышками вниз.[+sign]Три вещи не прощаются женщинами, но никто не знает какие и почему (Янина Ипохорская)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

блын... маэ буть вкусно. але я п оки почистила 2кг печеного перцю - ы то заковдобилась[+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Це той самий болгарський рецепт, який вище. )) Щойно півтори години чистила 3,5 килограми печеного перцю. :) Третю частину порції роблю вже півдня. )) [+sign]Несмачних пляцеків не існує!Защитную стену нужно построить как можно выше, до небес, и как можно тяжелее. И уронить на ту сторону. (c)Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

"отож"(с) [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ага, саме так)) [+sign]Господи, благодарю Тебя за все, что со мною будет, ибо твердо верю, что любящим Тебя все содействует ко благу[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Клазі, люба, 10 *гордо розвернула зламані плечі* це піпець [+sign]Господи, благодарю Тебя за все, что со мною будет, ибо твердо верю, что любящим Тебя все содействует ко благу[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

О, дякую!!! Нарешті томат поставила варитися. ))) [+sign]Несмачних пляцеків не існує!Защитную стену нужно построить как можно выше, до небес, и как можно тяжелее. И уронить на ту сторону. (c)Слава Україні![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ти - герой! [+sign]лежит у маленького петив карманах тридцать желудейи он богаче всех на светелюдей[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

в лютениці домінує перець, баклажану - відсотків 20 але скільки людей на Балканах її роблять, стільки й рецептів))))маю кілька автентичних рецептів, але у нас нема такого перцю й близько....
0

Поделиться сообщением