Опубликовано: 23 сен 2003 Срочно нужны стишки на укр. языке про осень, для ребенка 5 лет. подскажите, гду можно в инете покопаться в поисках стишков на укр. яз.? Или если у кого-то есть готовые подборки, буду очень благодарна, если пришлете мне на мейл. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 большая просьба :) Если ты их соберешь, брось мне на мыл :))))))потому как я их еще не собрала для сайта... У нас там уже есть стихи, но не все :))), а про осень очень не помешают :).а наши стихи здесь:http://www.likar.info/ua-ua/?action=main&id=15С уважением, администратор форума! 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 Эль, я в первую очередь посмотрела у вас на сайте :-) но. к сожалению, про осень не нашла ничего :-( если найду - сброшу и тебе, пусть висит - мало ли кому еще пригодится :-) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 Вряд-ли это для 5 лет, но что есть :) ОСЕНІ ТИХА ГОДИНАДень осінній на павутиніПонад ріллям проліта.Небеса, ніби айстри сині,А тополенька - золота.А тополя, неначеб свчка,У промінні стойть тремка.Лезом точеним біля річкиПередзвонює осока.Опадає горіх волоський,Пахне яблуками з долин.Відлітає в турне заморськеЖуравлів традиційний клин. Данило КононенкоВІЙНУЛИ ЗОРІ ХОЛОДОМВійнули зорі холодом.під яворомКружало листя в/ялого,На досвітку опалого.Ой мла, імла незглиблена,Лиш ввеверіЖаріє за долиноюКривавою шипшиною.Ходім у сад покинутий,ЗвітаємоПустельно позолочений,Журбою обволочений.Десь, може, знайдем яблукоНезірване,Забуте між розкритимиРозхильчастими вітами. Володимир СвідзинськийОСІНЬ ТАКА МИЛАОсінь така мила,осіньславна.Осінь матусі їсти несе:борщик у горщику,кашка у жменьці,скабка у пазусі,грушки в хвартушку.осінь така мила,осіньславна. Павло Тичина.ВЕЛИКІ ХМАРИ ХОЛОДОМ НАГУСЛИВеликі хмари холодом нагусли,Червоне листя падає в гаю.Летять у вирій дуже дикі гусі,А я слонам привіт передаю. Ліна Костенко.Пливуть осінні ожередиЧерез тумани і дими,Бо вже біліють попередуНезрушні береги зими. Світлана Жолоб 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 Вірши http://www.demyanova.netfirms.com/childstore/ukrrhymes/ukrrhymes.htmhttp://nadine.nn.kiev.ua/vir.htmЗолота осіньЩе недавно в небі синімПролітали журавлі.А сьогодні в безгомінніХодить осінь по землі.Ніби сонцем вщерть налитіНа гілках висять плоди,У багрянім жовтім листіМріють веснами сади.І від краю і до краю,Від двора і до двораЗолотого урожаюЗнов до нас прийшла пора. О. Бродський***Сперечався з сонцем сніг,Вкривши в полі сто доріг:- Щось-то в небі в тебе сухо,Ані дощ, ані роса...Як пошлю я завірюху, їЯк покрию небеса! Сам кошлатий, бородатий, Ходить, сіє заметіль, Ані з хати, ні до хати, Ані в школу, ні в артіль.Сонце виплинуло вище,Іскри крешуть у лице.- Ах ти, снігу-хвастунище, -Я тебе провчу за це! Як метне огнені ружі, Як заблиска в три сліди, - з снігової бороди.Він у поле - сонце коле,Він у ліс - гарячий спис,Він в комірку біля школиШусть - зігнувся і поліз. Ми бігом туди з урока, Бачим: сніг, - то й ми мовчок. Почорнілий, одинокий, Як холодний їжачок. А. Малишко.****Босим Біга дощик на зорі, -ТомуДзвін та плескіт у дворі.ЧеревичкиГрад узув нові, - ЦокаютьПідківки вогневі.Йде в м`якеньких валяночках Сніг,І тому він Тихший за усіх. Л. Кудрявська***Заєць спати захотів,Сам постелю постелив,Сам зробив собі подушку,Підмостив її під вушко.Тільки дуже довге вушко - Все звисає із подушки.М. Стельмах***Мама и Катюшка 4-х лет 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 сенькс :-) счас перечитаю - мож и пойдет :-) им в саду иногда такие стихи дают. что я и сама лучше сочиню :-) я вот думаю, а может и правда сочинить ребенку стишков? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 Ще http://myworld.cv.ua/litl.htmОСІНЬ М.ХоросницькаНарядилась осінь В дороге намисто, Золоте волосся Розплела над містом. Кольорові фарби Вийняла з кишені І малює осінь Жовтім по зеленім. Здогадатись можна В парку по деревах: Є червона фарба В неї і рожева... Ще й відтінків різних Безліч осінь має, А стрункі ялини Боком обминає... Їй не шкода фарби Й часу ні хвилини - Колються нікчемні Сосни та ялини. Ти скажи нам, сонечко, Чом тепер не грієш, А на жовтім листячку Золотом яснієш? Посміхнулост сонечко: -Що на це сказати?! Попросило літечко ОСІНЬ привітати! Л.Куліш-Зіньків Я - руда, І ти руда! Я з хвостом - Ти без хвоста! Я - звірятко, ТИ - грибок, А ім`я - Одне на двох! (Лисичка) Н. Завальська Мама и Катюшка 4-х лет 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 и тебе. Юджин, тоже большое сенькс :-( (-) . 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 Мне бы ПИВОМ :) Мама и Катюшка 4-х лет 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 ОК, договорились :-) с меня уже 2 бокала :-) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 О! классный стишок нашла :) на 5 лет ТОЧНО пойдет :) ОСІНЬОблітають квіти, обриває вітерпелюстки печальні в синій тишині.В далечінь холодну без жалю за літомсиньоока осінь їде навмання.По садах пустинних їде гордовитоосінь жовтокоса на баскім коні.В`яне все навколо, де пройдуть копита,золоті копита чорного коня. За Володимиром Сосюрою.ЖОВТЕНЬТихо осінь ходить гаєм.Ліс довкола аж горить.Ясен листя осипає.Дуб нахмурений стоїть. Надія Приходько. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 супер!!!! Спасибо всем :))) С уважением, администратор форума! 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 23 сен 2003 И еще один :) Хто в хустині червоненькійстав у лісі між дубів?Може, дівчинка маленьканазбирать прийшла грибів?Ні, не дівчинка там стала,Горобина виростала!Ту хустинку гаптувалащедра осінь золота! Марія Познанська. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 25 сен 2003 Жабка Журилась під осіньМалесенька жабка:Уже пожовтіла у соняха шапка,І жовтими стали листочки у клена,А я ще і досі - зелена-зелена! 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 25 сен 2003 :-) тож прикольный виршык :-) (-) . 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение