Опубликовано: 21 май 2014 Лемківський діалект) Мені дуже подобається останній рік слухати Рокаш, дуже цікаво читати тексти але ж вони українці більше ніж ми, та нічого ж не зрозуміти)) До речі, вийшов новий альбом Рокашу з незвичним солістом - автором Віктором Янцо, а не Іштваном Халусом , але слухати приємно) Ця подобаєть сильно) (і зрозуміло)))) Як почуєш вночі (гурт Рокаш) ЯК ПОЧУЄШ ВНОЧІЯк почуєш вночі край свойого вікна,Що щось плаче і хлипає важко,Не тривожся зовсім, не збавляй собі сна,Не дивися в той бік, моя пташко.Не тривожся, не дивися в той бік, моя пташкоЯк побачиш, що щось плаче і хлипає важкоТо не та сирота, що без мами блука,Не голодний жебрак, моя зірко.Се розпука моя, невтишима тоска,Се любов моя плаче так гірко.Не тривожся, не дивися в той бік, моя пташкоЯк побачиш, що щось плаче і хлипає важкоЦя дуже прикольна)Rock-H (Рокаш) - Я люблю гнуйГНУЙЛюблю я, коли вун пахне, коли го чути на селоЛюблю я, коли на ньому співать ситий воробокЛюблю, коли вун гріє, коли вун мнякне у рукахКоли над ним літавуть сови, коли лежить вун на поляхЯ люблю гнуй, гнуй, коли вун пахне, коли го чути на цілий селоЯ люблю гнуй, гнуй, коли на ньому, на ньому співать ситий воробокЛюблю я, коли вун гріє, коли вун мнякне в газдуських рукахЯ люблю гнуй, гнуй, гнуй, ей, коли лежить вун на поляхЯ люблю сісти на його громаді, далеко видіти з горбаІ вупити собі з кертами канчув іервеного винаЛюблю я, коли гноять ним зимлю, я зимлю люблю, погноєну нимКоли в руках, руках го тримлю — я знам, же я є тої зимлі синНа ньому співать ситий воробокЛюблю я, коли вун гріє, коли вун мнякне в газдуських рукахЯ люблю гнуй, гнуй, гнуй, ей, коли лежить вун на поляхЯ люблю сісти на його громаді, далеко видіти з горбаІ вупити собі з кертами канчув іервеного винаЛюблю я, коли гноять ним зимлю, я зимлю люблю, погноєну нимКоли в руках, руках го тримлю — я знам, же я є тої зимлі синНу а од цієї москалі будуть у захваті, довго ж вони будуть гадати, про що пісня) Віктор Янцо (гурт Рокаш) - Гості ГОСТІЗабляяли кози-вівці, оби ішли гості відцідьБаранки їм відповіли, вби ще мало посиділиЗабляяли кози-вівці, оби ішли гості відцідьБаранки їм забляяли, вби ще мало посідалиПриспів:Гості, гості, мої гості, не сидіть як в пості постіГості, співайте весело, вби вас чуло селоЦи ви, гості, мої гості, не їли, не пили пилиШто ви в моюй краснуй хижці голос не пустилиЗабляяли кози-вівці двома голосамиЄден пушов верхом верхом, другий долинамиЗабляяли забляяли, бо вже сонце всталоБо вже моїх красних гостю мало ся обстало. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 Автор першого тексту - Іван Франко, а він не лемко () .[+sign]"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither."[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 одне питання, чому вони більше українці ніж ми???з ваших слів [+sign]Уважать или не уважать человека — ваш выбор. Относиться уважительно — ваше воспитание.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 Найвідоміше - це: Под облачком явір похилений,Сідит на нім пташок прімилений.Слухай, мила, як тот пташок співат,Же з любови нич добра не биват.Же з любови, же з любовиНич добра не биват.Ци та любов єст од Бога дана?Ци лем може д’яблом підшептана?Хоц би-с не хтів, то мусиш любити,Хоц би-с не хтів, прото маш терпіти.Хоц би-с не хтів, хоц би-с не хтів,Прото маш терпіти.Моя мила, ти покусо єдна,Любив я тя не рік та не два.Далас ти мі зілля ся напити.Не мож, мила, ніяк без тя жити.Не мож, мила, не мож, мила,Ніяк без тя жити.Ми ворожка давно ворожила,Же мя здурит дівка чорнобрива.Же не буду видів за ньом світа,Аж проминут мої млади літа.Аж проминут, аж проминутМої млади літа.Под облачком явір зеленіє.Посмотр, мила, як тот вітер віє.Може, вирве єго з коренями.Мила моя, што то буде з нами?Мила моя, мила моя,Што то буде з нами?[+sign]...парило облако в снегу, почти невидное для глаза.Я всё могу, я всё смогу, мне путь отныне не заказанНи в горний ветреный приют, ни в дольний шёпот полумрака…И только крылья знать дают, что мир повсюду одинаков.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 Тоді Вам має сподобатись: + http://www.youtube.com/watch?v=077CmfdM9ec[+sign]Читайте междy строк - там никогда не бывает опечаток.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 я правильно розумію, що гнуй - це гній? текст чудовий 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 так, круто)) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 так, мені більше всьго подобається у виконанні Вакарчука 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 так, її виконання мені подобається біле за інші 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 а мені Аничка, напевно [+sign]...парило облако в снегу, почти невидное для глаза.Я всё могу, я всё смогу, мне путь отныне не заказанНи в горний ветреный приют, ни в дольний шёпот полумрака…И только крылья знать дают, что мир повсюду одинаков.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 http://www.youtube.com/watch?v=ONqMvVfQ-n8 [+sign]...парило облако в снегу, почти невидное для глаза.Я всё могу, я всё смогу, мне путь отныне не заказанНи в горний ветреный приют, ни в дольний шёпот полумрака…И только крылья знать дают, что мир повсюду одинаков.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 тому що народ проніс свою мову, віру в Бога попри всі переселення, заборони і знищення, чого і нам бажаю. Мені дуже важко перейти на українську повністтю, особливо писати 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 на початку серпня фестиваль лемківської ватри -плануємо відвідати. Вперше. Вже забронювали готель. Кілька разів були у Рахові на фестивалі гуцульської бриндзі. Трішки інше. Але радимо теж. Сподобалось навіть семирічному сину.Його твір про фестиваль зачитували в класі діткам)) На жаль ніхто навіть не чув про таке. Хоча киян зустріли чимало....Дякую за тему! 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 21 май 2014 де ви вбачили в першому вірші лемківщину? ніц нема там. [+sign]www.innalive.io.ua[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 не зрозуміти тому, що вони власне русинською мовою співають і з чого то вони більші українці?)))теж їх слухаю давненько, якісна музика і дуууже крутий вокаліст Янцьо. Їхня Качечка з Олесьою Киричук - просто бомба)) Вони мають бути в Золочеві на фесті "Зустрічай літо", хочу зі старшим туда поїхати. Чоловік не розділяє нашої любові до етно-фольк-рок-музики) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 дідзю, шо то за чорний птах по нєбу лєта? - то не чорний птах лєта, а то кіт, копнений у дупи [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) Аноним[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 ой как "Гайдамаки" ее пели!!!!!! вот: http://www.youtube.com/watch?v=EdDFF80vzj0[+sign]Никто не хранит тайны лучше того, кто ее не знает.Зачем нам бумеранг? у нас грабли есть![-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 честно говоря, не ожидала от вас такой логики.....т.е. если я веру в Бога утеряла, то я ниже украинка,чем лемки и кто-то там еще? офигительно!((([+sign]Моя любовь - без дна,А доброта -как ширь морская,Чем я больше трачу,Тем становлюсьсильнее и богаче! ШекспирКак кому, а мне нравится думать!М.Жванецкий[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 ржу, валяюсь. дайте послушать [+sign]www.innalive.io.ua[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 22 май 2014 шо тут слухати, приїжджайте у карпати, і не таке почуєте :) Це з життя [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) Аноним[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 май 2014 вперше почула цю пісню, завдяки цій темі-дякую! така гарна-слухаю цілий ранок...про більше українці, я би так не говорила, бо ми всі є українці. ми ж не говоримо, більше американці, менше американці...але кожен має право на свою думку. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 май 2014 мені їх виконання найбільше подобається. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 май 2014 Я думаю имеется в виду, некоторая верность традициям, которая сохраняясь в узких группах способствует сохранности этнической самобытности народа в целом. С этой точки зрения лемки, гуцулы и т.п. группы - носители традиций украинского народа. Думаю без них и мы (горожане, киевляне, зачастую русскоязыные) не сохранили бы, не могли возрождать и по достоинству оценить украинскую культуру, язык и т.д.Вера в бога - это часть традиционной укр. культуры. Как например, итальянцы у нас ассоциируются с католической церковью. Хотя итальянцы-атеисты ничуть не менее итальянцы, просто они не являются носителями этой части итальянского менталитета. [+sign]...парило облако в снегу, почти невидное для глаза.Я всё могу, я всё смогу, мне путь отныне не заказанНи в горний ветреный приют, ни в дольний шёпот полумрака…И только крылья знать дают, что мир повсюду одинаков.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 май 2014 спасибо! Утащила себя. [+sign]Вика и ТимкаЕсли можешь повлиять на ситуацию - не нервничай и повлияй. Если не можешь повлиять - тогда тем более не нервничай, все равно ты ничего не изменишь[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах