Опубликовано: 23 апр 2016 Культура дискусії від Фаїни Каплан А от тут Фаїночка написала на пекучу для нашого форуму тему. Копіюю:Шо pобить з вчителями, шо принижують дітей? Це не проблема держави і реформи. Це проблема культури дискусії. Перш за все задай собі питання, ти хочеш перевиховать вчителя чи просто покарать його? 90% ти б з задоволенням його покарав і вишвирнув зі школи. Насправді, перевиховать людину набагато простіше, чим це тобі здається. В нас нема культури розмови і дискусії. В нас прокльони, погрози і лайка.Прекрасні курси як домовлятись і курси з соціальної психології є на Курсері.Один з сотні скриптів для розмови з вчителем. Найпростіший.Зроби здивоване, але добре ліцо. Дуже стисло і нейтрально окресли факт.- Вася вчора сказав, шо ви назвали його дурачком. (Сформуй дуже просте і нейтральне речення, не нада деталі. Pечення должно буть таким простим, шоб до деталі не можна було доїбатись і перевести розмову на то шо це неправда і перебільшення.) Все, ні слова більше не вздумай казать, тільки окресли факт. Закрой коробочку і слухай з нейтральним і уважним виразом обличча. Ти не наїжаєш, наїжати стратегічно неправильно. Ти даєш вчителю шанс виправдаться. Він сам зараз буде для себе і для тебе виправдовувать свою поведінку і сам побаче, шо вигляда як дебіл. Возможно він буде казать погані речі про Васю, не спорь, тіки слухай і кивай з нейтральним виразом обличча, не проізнось не слова. Як тільки він зробе паузу, ти кажеш:- Гм...Все, закрой варежку і слухай. Зроби допитливий вираз обличча, пропонуючи вчителю ще дать тобі інфи. Кивай і допитливо дивись у очі.Вчитель буде ще більш ніяково виправдовувать себе і почуватиметься ше більшим дебілом.Коли він буде весь красний і збуджений стоять перед тобою потний і без сил, ти даси йому роздруківки з матеріалами і істочніками про то як погано вплива на дитину, коли їі принижують. "Ольга Іванівна, ми з іншими батьками підібрали вам матеріали написані всесвітньо відомими педагогами про те як не варто вести себе з дітьми, можливо вони стануть вам в нагоді. Обіцяйте, що ви нам скажете свою думку наступного тижня, коли ознайомитеся з ними. Дякую, що знайшли час зустрітися з нами. Ще питання, в вас є якісь потреби, може крейди принести чи серветок? Ось у торбі яблука з мого саду, пригощайтесь. Дуже добрі. Я розумію, як часто з дітьми бува важко і вони можуть довести до сказу. Дякую вам за те що ви у більшості випадків проявляєте стриманість."Якшо вчитель небезнадьожний, він стане шолковим. Якшо же він соціопат, то це інша справа._______UPD:Цей скрипт можна використовувать у багатьох ситуаціях: "Я бачу, ви припаркували машину на дитячому майданчику". Все. Закривай рот і мовчи, уважно слухаючи як людина тобі буде розповідать, чому вона уєбан. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 апр 2016 да, к тому, что надо держать язык за зубами, обычно приходишь, к какому-то времени ). А то, как правило, людям надо высказаться, а не решить проблему. [+sign]Мир — это зеркало, и он возвращает каждому его собственное отражение. Уильям Теккерей[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 апр 2016 фантазеры))) [+sign]Красота требует жертв, но соглашается обычно и на скромные пожертвования. ©Прежде чем диагностировать у себя депрессию и заниженную самооценку, убедитесь, что вы не окружены идиотами.©— Хочешь анекдот про психологов? — Да! — А почему?[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 апр 2016 Ерунда это все. Даже если она перестанет называть дурачком, то продолжит называть ябедой или лентяем. И говорить, что если васю бьют, то потому, что он недостаточно позитивно смотрит на мир. Где ничего не положено, там и взять нечего. [+sign]Фарш невозможно провернуть назад...__________________________________У них не будет бога, кроме рока,А самое главное - их будет много!Я буду их рожать каждую неделюМир станет таким, как мы с тобой хотели[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 апр 2016 а человек припарковавший машину, просто пошлет вопрошающего найух и будет таков. [+sign]Фарш невозможно провернуть назад...__________________________________У них не будет бога, кроме рока,А самое главное - их будет много!Я буду их рожать каждую неделюМир станет таким, как мы с тобой хотели[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Опубликовано: 23 апр 2016 +100 хотела примерно то же самое написать, да было лень)) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах