Статья для тех, кто столкнулся с "Путин не это имел в виду"

4 сообщения в этой теме

Опубликовано:

Статья для тех, кто столкнулся с "Путин не это имел в виду" Девы, решилась вынести отдельной темой, т.к. нас тут таких много. Часто бывает полезно понимать, против чего мы воюем. Предупрежден - вооружен.Про користь феміністських текстів для аналізу геополітикиПівтора тижні тому ludmilapsyholog (Людмила Петрановська) написала гарний текст про риторику Росії стосовно України.Зацитую:"Знаете, на что похоже?Мне приходилось работать с женщинами, оказавшимися в ситуации длительного семейного насилия, эмоционального и физического. Конечно, они еще до обращения к психологу в какие-то моменты порывались уйти от насильника. И рассказывали мне, что было. Так что этот монолог я знаю наизусть, со всеми вариациями, и именно он сейчас звучит, один в один:"Ты что о себе возомнила, сука?! Я тебя любил. Я тебя кормил. А ты, тварь неблагодарная, ссссука, шваль, ну ничего, ты еще будешь кровью харкать, мразь, ты еще на коленях приползешь, ты еще узнаешь!..Ты думаешь, я не понимаю? Думаешь, не знаю, кто тебя надоумил? У тебя своих-то нет мозгов, курица, дебилка, я знаааааю, откуда эта дурь у тебя... наслушалась...Думаешь, ты кому-то нужна?! Да кому ты нужна, дешевка, дрянь, да на что ты сама-то способна, да об тебя все ноги вытирать будут, уууууу сссука!.."Це класинче знецінення. ґвалтівник використовує його, аби примусити жертву до покори -- бо йому життєво важливо її контролювати. якщо він її не контролює -- саме його існування (в його сприйнятті) під загрозою.Якщо ви читали тексти про домашнє насильство -- таке, ґрунтовне, тривале, то в тому, що Росія як держава чинить стосовно України, ви побачите чимало знайомого -- і крім вже згаданої риторики.постійне зазіхання на особисті кордони (втручання у внутрішні справи), спроби шантажу, невмотивовані покарання (див. торговельні війни), і так далі, і тому подібне.Те, що відбувалося останніми днями, найкраще описується поняттям газлайтінг (це різновид пасивної агресії)Газлайтінг – вид психологічного насильсва; описує маніпулятивну поведінку, мета якої – посіяти в іншої людини сумніви у справжності того, що відбувається, та у власному сприйнятті дійсності, щоб людина виглядала божевільною.Агресор переконує жертву в тому, що вона помиляється у думках та почуттях про себе чи про своє життя. Що ці думки та почуття неприродні і викликані втомою, магнітними бурями, нерозумінням, недостатньою компетентністю, прихованим психічним розладом і т.п. Тобто все, що викликає незадоволення в жертви, агрессор пояснює її неадекватністю. Поступово жертва починає миритися із тим, що з нею щось не до ладу, що заважає їй тверезо сприймати дійсність. Вона визнає владу агресора, бо лише він правильно розуміє, що відбувається.Назва пішла від фильму «Gaslight» (1944). В ньому жінка стає свідком дивних повторюваних явищ, а її чоловік, чиїми діями ці явища були спричинені, переконує її, що їй це все ввижається, і майже доводить до психозу.Ключові фрази «ти все ускладнюєш»; «тобі так здається, бо в тебе депресія»; «ти занадто гостро реагуєш на звичайні зауваження». (abuse.wikia)Тобто нам послідовно брешуть, нам кажуть, що ми бачимо те, чого нема, що нам ввижається, що це ми неадекватні, що ми все сприймаємо загострено.Але ми, озброєні феміністським знанням, бачимо -- це спроби маніпуляції. і відмовляємось грати за правилами маніпулятора.http://feminism-ua.livejournal.com/964191.html
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

хорошая статья. Остаемся при своем мнении, ИМ не удается нас переубедить в обратном. Только какой выход из этой ситуации???
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

согласна. Его манипуляции отлично отработаны, таким тяжело противостоять( ..[+sign]ex-Goth[-sign]
0

Поделиться сообщением