Допоможіть виділити другорядні члени речення.

10 сообщений в этой теме

Опубликовано:

А в учебнике это написано? Потому что я - как Вы, у меня это додаток () [+sign]В женщине главное - это глаза!!!!Если Вы против, то я , лично, ЗА !!!![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А якщо "у таборі ми познайомилися з гуртом веселих музикантів", тоді як? Я вважаю це додатком. Що це за підручник у вас?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ИМХО дополнения это + только в случае субстантивации ИМХО могут быть сомнения - дополнение или определение. И примеры типа - ветка берёзы и берёзовая ветка - ни разу не равнозначны. Чему-то не тому учат в 5 классе.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Да, написано! + Учебник сейчас у дочки в школе, процитировать не могу, но перечитала много источников и выходит, что таки определение.Из википедии:Неузгоджені означення виражаються:іменниками у родовому відмінку без прийменника: уста дівчини усміхаються; (дівчини це означення!!!)іменниками у родовому відмінку з прийменником: баня біля озера; (для мене тут "біля озера" - обставина, ДЕ?)іменниками у знахідному відмінку з прийменником: у великій друкарні на три поверхи;іменниками в орудному відмінку з прийменником, що характеризує ознаку предмета за наявністю в ньому чогось: будиночок під глиняним дахом;
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

і взагалі, тут написано, що навпаки, "додаток може бути виражений будь-якою частиною мови, вжитою в значенні іменника, якщо вона відповідає в реченні на питання непрямих відмінків, наприклад: прикметником (Доручаємо цю справу черговому); числівником (Школяр досить швидко поділив дванадцять на чотири); дієприкметником (Прибулих вітали хлібом-сіллю учасники фестивалю); прислівником (Ми не віримо вашому «потім»); неозначеною формою дієслова (Як же я люблю блукати осіннім лісом); вигуком (Капітану довелося докласти чимало зусиль, щоб зупинити це гучне «ура»); а також словосполученням (Галя із захопленням переказувала друзям «Казку про яян» Е. Андієвської)"
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я выше написала примеры из википедии, они меня вообще убили+ баня біля озера. біля озера - означення, хоча ми вчили як обставина місця.уста дівчини усміхаються (дівчини - означення.) Типу уста не кого?, а які?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

саме так і я розумію додаток, але не підручник. автора не знаю, підручник зараз в школі
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Википедию тоже люди пишут. (-) ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Согласна! Ниже пример с сайта по подготовке к ЗНО: Означення може виражатися:а) прикметкником ......б) дієприкметником: .......в) дієприкметниковим зворотом: ......г) іменником у непрямих відмінках: Промінь сонця золотом розмальовує світанок (І. Коваль); Сонця тут означення. Промінь який? а не промінь чого? ерунда какя-то)))
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+100, сколько я встречала ошибочных статей в википедии()
0

Поделиться сообщением