Юристы и кадровики, помогите!

15 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Юристы и кадровики, помогите! Выручайте уважаемые форумчане!Я работаю в крупной компании, и в связи со сменой ТОП-менеджмента, весь наш отдел вызвали и попросили написать заявление на увольнение по собственному желанию (яко бы отдел будут ликвидировать). Сокращать никто не хочет, жмут чтоб сами ушли.Я, по законодательству, одинокая мать (развод, алиментов бывший муж не платит, в воспитании не участвует, но юридически отец). Правда сейчас состою в повторном браке, но новый муж ребенка не удочерял. То есть я "жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі й розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт отримання аліментів, і жінка, яка вийшла заміж, але її дитинановим чоловіком не усиновлена)."(МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ Л И С Т 06.07.2006 N 247/13/116-06)Согласно ст. 184 КЗОТ Украины сократить меня в статусе одинокой матери ребенка до 14 лет не могут.А и еще, нынешний муж юридически безработный, его трудовая уже год лежит дома, то есть заработок нигде не фиксируется, то есть попадаю еще и под ст. 42 КЗОТ.В отпуск не отпускают, шантажирую, что пока не будет заявы на уход по собственного, отпуск не подпишут.Как я могу действовать с работодателем? Завтра опять будет прессинг утром.Выручайте!Спасибо
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ап
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

подниму
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ап
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Могу Вам сказать, хоть не юрист и не кадровик, но нахожусь в похожей ситуации, что по закону Вам должны предложить другую работу на фирме и сократить на имеют права. Я под прессинг не поддалась и подписала отказ от менее оплачиваемой должности, чем вынудила работодателя меня сократить в течении 2-х месяцев. Сейчас нахожусь на больничном и выжидаю срок.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Стойте до последнего, ничего не пишите, пусть действуют по закону. Вас обязаны трудоустроить. Вот еще+ Законодавством України передбачені пільги та різні гарантії для одиноких матерів, однак, деякі із них, жінка втрачає, у разі коли вона вступає в шлюб.Проте, варто зазначити, що поняття "одинока мати" визначається чинним законодавством України по різному, і застосовується в залежності від того, на які правовідносини воно поширюється.Законодавство про працю складається з Кодексу законів про працю України та інших актів законодавства України, прийнятих відповідно до нього (стаття 4 КЗпП України).Так, зокрема, згідно із статтею 184 Кодексу законів про працю України забороняється відмовляти одиноким матерям (за наявністю в неї дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда) у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату.При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов’язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмова у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.Звільнення одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням. Обов’язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.Визначення поняття "одинокої матері" можна знайти у постанові Пленуму Верховного Суду України "Про практику розгляду судами трудових спорів" від 06.11.1992 р. № 9. Згідно з пунктом 9 цієї постанови одинокою матір’ю слід вважати жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину сама.За цим визначенням для визнання "іншої жінки" одинокою необхідно дві ознаки: вона і виховує дитину, і сама її утримує.Участь батька або інших осіб в утриманні дитини не позбавляє матері статусу одинокої.Таким чином до категорії одинокої матері відносяться: жінка, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдова; жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі й розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт отримання аліментів, і жінка, яка вийшла заміж, але її дитина новим чоловіком не усиновлена).http://www.minjust.gov.ua/0/17185
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Ну у вас всего лишь 2 варианта: 1) вас сократить не могут, но могут создать такие рабочие условия, что вы или сбежите, или будете долго и нудно судиться2) получить достойную компенсацию за заявление на увольнение, позволяющую вам прожить столько, чтобы найти достойную работу
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

сила на Вашей стороне... прессинг будет, если собираются реально сокращать отдел, то должны по закону предупредить об этом за 2 месяца, а также предложить те вакансии, которые сейчас в компании открыты...а если у крупной компании не получается уволить человека по закону, то крупная компания обычно предлагает большую компенсацию, а не просто так заставляет написать сотрудников заявления на увольнения...если что - суд на вашей стороне будет.я так понимаю, компания украинская?[+sign]И долго мы тут будем вилять, как маркитантская лодка?... Илюша, 5 л[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Работодатель, в данном случае, может только прессинговать. Не поддавайтесь Смотрите по обстановке, если есть смысл остаться в компании, сами продумайте и подтолкните работодателя к мысли о переходе в другой конкретный отдел. Если оставаться нет смысла, требуйте как минимум 3-4 зарплаты отступных. Это в любом случае выгоднее для работодателя чем судиться с Вами.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

все очень правильно написали, это самый лучший совет в Вашей ситуации
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А ЗП "белая"? [+sign]Я не верю в электронную почту, я придерживаюсь старых традиций - предпочитаю звонить и бросать трубку![-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Достойной компенсации нам никто не предлагает, к сожалению:(
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Компания украинская наверняка
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

угадали:)