Опубликовано: 19 мар 2010 Потрібна допомога, незаконне звільнення (про роботу) Терміново Доброго дня. Ситуація склалась на державному підприємстві, тому хочу все зробити правильно і по закону. Влітку в мене закінчуєтся декретна відпустка. Коли прийшла взяти довідку мені повідомили, що мій відділ скорочено, а коли я хочу виходити на роботу, то вони мене скоротять або пропонують виходити на роботу прибиральниці. Враховуючи те, що в мене двоє дітей та працюю я там з 2006 року не прибиральницею, а інженером потрібні поради, що робити в цій ситуації. ПС Інспектора з відділу кадрів зараз немає- її роботу виконує секретарка.Буду вдячна всім 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 про скорочення повинні повідомити письмово за 2 місяця (з дня виходу на роботу) 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Вы когда за справкой пришли, подписывались под приказом о сокращении? Что вы ознакомлены? Как они вас уведомили, просто на словах? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Дякую.Питання в тому -чи можуть вони звільнити мене поки я перебуваю у декреті? Якщо я напишу заяву про вихід на роботу на неповний робочий день 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Пока вы в декрете - нет. Если выходите на работу - могут сократить. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Не розписувалась, взяла довідку, що працюю , а сьогодні зателефонували і сказали. Я хотіла перейти в інший відділ, мені відмовили, мотивуючи відсутністю досвіду 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Дякую Бонд- саме ця стаття викликала в мене питання.Тобто я можу припинити відпустку, по догляду за дитиною, а ці 4 місяці мене звільнити не можуть?Так? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 да... но потом - запросто .. ..ст.42 не поможет ([+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Вибачте, я ще з питаннячком.Я маю право написати заяву про вихід на роботу+неповний робочий день.Мені можуть відмовити? І де я буду працювати-якщо робочого місця в мене не буде? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Відмовити не можуть, звільнити не можуть ...перевести без вашої згоди не можуть ...хай думають ...ваша справа виходити , розписуватись в журналі виходу на роботу, а чим зайняти вас - їх головний біль ... чимось же думали , коли ліквідовували відділ ..)[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 :) про всяк випадок запитаю, якщо будуть вимагати згоди на переведення в прибиральниці, як мотивувати відмову.Письмовою заявою? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 згода надається у вигляді заяви : Прошу перевести мене на посаду .... Нема заяви - нема згоди . Нічого не писати . ..[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 у меня так маму увольняли инженера, в записке было предложено уборщицей, это наверное схема такая, какой все пользуются.. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 А як вони доведуть , що пропонували мені роботу?Я хотіла піти на посаду в архіві-відмовили усно, хоча я знаю, що вакансія вільна. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 При сокращении штата администрация обязана предложить ВСЕ имеющиеся вакансии ... вот и предлагают , как правило , уборщиц ... якобы единственная свободная вакансия... главное предложить , но кто ж на нее пойдет...)) а процедура выполнена ..)[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 питання перевелення виникає при скороченні і іншу роботу повинні пропонувати у письмовій формі під ваш розпис . Однак , на період вашої відпустки повинна зберігатись ваша посада , вона не повинна скорочуватись і тільки якщо ви самі хочете перейти на іншу роботу , то можете написати заяву про переведення.[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Значить просто вихожу і чекаю роботу ? Я знаю при переведенні не можуть пропонувати роботу з меншою зарплатнею та не нижчим по кваліфікації Вийти на роботу хочу, бо можна з профспілки отримати 10 відсоткову путівку на оздоровлення дитини, а змінювати запис в трудовій не хочу. Ще таке питання- чи можливо після отримання листа про реорганізацію та переведення знову поновити відпустку по догляду? Пояснюють, тим, що як тільки я виходжу ми скорочуємо Вашу посаду, а Вас звільняємо.Ось така процедура 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 ну ви ж читали статтю...яку я дав ... не можна звільняти до виповнення дитиною 3 -х років ...незалежно від того , чи ви у відпустці , чи ні ... а от до 6 років - тільки якщо у відпустці без збереження зпл . Відпустку можете поновити коли захочете , у будь-який момент.[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 А робоче місце? Його ж реально немає і журнали в кожному відділі свої. Вибачте, я туди йшла тількі з ідейних міркувань, а зараз там зовсім ніяк 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 ну не проста у вас задача ... щодня війна буде ... доки або не виживуть , або дотягнуть до літа , коли дитині виповниться 3 роки і звільнять , або (що неймовірно , як показує практика) знайдуть вам відповідне робоче місце (((([+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 Я розумію, але хочу тільки 8 годин на тиждень працювати.А далі знайти щось ліпше. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 19 мар 2010 тоді по плану : 1. Пишете заяву про те , що з "__"____2010 приступаєте до роботи і просите визначити ваше робоче місце за займаною посадою, яка за вами зберігалась на період відпустки2. Пишете заяву про роботу з неповним робочим днем , яку адміністрація зобов*язана надати відповідно до законодавства 3.Як тільки цього не надають , пишете заяви на профком + міська профспілка + прокурор про порушення ваших прав Далі за обставинами ....[+sign] Я помогаю людям с проблемами...Устраняю[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 21 мар 2010 Автор,Вам надо сразу обратиться в свой вышестоящий профсоюз. Не дожидаясь выхода, т.е. быть вооруженной уже до того. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение