Досрочное погашение валютных кредитов по аукциону

42 сообщения в этой теме

Опубликовано:

Досрочное погашение валютных кредитов по аукциону Сегодня утром всплыла инфа, что завтра будет первый аукцион от НБУ на котором можно купить валюту для ДОСРОЧНОГО погашения кредита. Я стала звонить в банк (Укрсоц) с намерением купить на этом аукционе доллары. Там - как в танке. Ничего не знаем, не слышали, не имеете права и т.д. 2 часа вызванивала заввотделением, за это время, видимо, менеджер получила новые распоряжения, и когда я в очередной раз к ней дозвонилась, сказала - приезжайте оформлять, но только обязательно до 2-х часов (а было уже 12.30). Оформить-то заявление я успела, деньги внесла, главное, чтобы получилось. Это выгодно тем, у кого еще есть свободные гривни или депозит заканчивается. Поинтересуйтесь в своем банке.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

скажите, у вас ипотека или машина? вы внесли всю оставшуюся сумму? [+sign]"Я себе мозги уже включил, сейчас и маме включу!", -Тимоша 3,6 года[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ипотека внесла сколько смогла. Если бы была вся сумма, взяли бы. У меня так и спросили - хотите полностью погасить? Но пока не получается.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Блин, а я уже все в киоске купила(((
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

потму, что банки вообще никакой работы с клиентами не проводят возможно им просто напрягаться лишний раз лень - они все равно никакой выгоды себе от этих аукционов не получают. или я не права?
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

кроме возврата средств, в том числе и просроченой задолженности, и переоценки доходов- никакой)
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Мне пару человек говорили что им из банка звонили о возможности приобрести валюту по аукционному курсу. Но только объёме необходимом для погашения задолженности по выплатам до текущего момента. Никто не говорил о возможности льготного выкупа валюты для ДОСРОЧНОГО погашения..
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

завтра первый аукцион с возможностью досрочного погашения я сегодня случайно узнала и просто вытрясла из своего менеджера свое право на участие. Мне ни разу никто не звонил с начала этих аукционов.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я имела в виду то, что банки не информируют о новых возможностях, хотя и мой менеджер и завотделением меня и мою ситуацию прекрасно знают. Я с ними никогда не ссорилась, всегда старалась сохранить человеческие отношения, потому как еще не один год придется общаться с этими людьми. Но понимаю теперь, что им на меня и на таких как я (просто клиентов банка) совершенно наплевать.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

ОТП отправил всем смс, я позвонила и они сразу спросили, хочу я текущий платеж гасить по льготному или досрочное погашение делать..[+sign]Жизнь - это супермаркет... бери, что хочешь, но в конце за все надо заплатить.Лера, Алексей (30/03/94) и маленькая принцесса Софья (25/08/03)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Молодцы. А Уксоцу еще расти и расти. .
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

+100000 это верно
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

мне вчера из банка звонили (укрсиббанк) процедура такая: приходишь с договором, паспортом и кодом. открываешь счет. до вечера среды надо перечислить сумму в грн на этот счет. юанк в Пт покупает доллары. с вчерашнего дня можно покупать для досрочного погашения, до 50 000 вроде. Банку идет 2%.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

Правильно я понимаю что если у меня переплата по кредиту, то теперь я могу купить доллары, чтобы досрочно погашать. Тогда не разрешали. банк Укрсоц
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

со вчера поступило в банки разрешение сказали до 50 000 теперь можно купить для досрочного погашения
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

правильно. у меня такая же ситуация. вчера внесла деньги, посмотрим что получится.
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

А вы не в курсе, где можно найти информацию на эту тему..? мой Альфа-банк ветошью прикидывается, говорит ничего такого не было.. по льготному курсу - только очередной платеж.. :(А у меня переплата и так - поэтому по льготному курсу идут только проценты..хнык :([+sign]Все, что ни делается - все к лучшему :)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

я узнала на финанс юа Вчера утром было пару сообщений на эту тему на их форуме. Ссылки на источники не давали, но выложили письмо, которое было разослано всем банкам еще в понедельник вечером. Для меня там главным было досрочное погашение. В укрсоце тоже поначалу морозились, а я говорю - но я ведь знаю, что письмо было.ЕЛЕКТРОННА ПОШТАНаціональний банк УкраїниДепартамент валютного регулювання 23.03.2009 №13-421/1802-4209 Керівникам комерційних банківТериторіальним управлінням НБУ Департаменту інформатизації Департаменту платіжних систем Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринкуОпераційному управлінню та Центральній розрахунковій палаті Національного банку УкраїниПовідомленняНаціональний банк України оголошує проведення аукціону з продажу іноземних валют за гривні.Дата проведення аукціону: 25 березня 2009 року.Іноземна валюта, за якою укладатимуться угоди на аукціоні: долари США.Тип операції: продаж.Мета продажу іноземної валюти: задоволення потреб клієнтів банків – фізичних осіб – резидентів, а також фізичних осіб – резидентів - суб’єктів підприємницької діяльності (малий бізнес) (далі - підприємці), які обумовлені необхідністю погашення ними заборгованості за кредитами, отриманими в іноземній валюті. Банки здійснюють купівлю іноземної валюти для забезпечення виконання фізичними особами та підприємцями платежів за кредитними угодами (включаючи прострочену заборгованість). Дозволяється купівля уповноваженими банками іноземної валюти для дострокового погашення клієнтами заборгованості за кредитними угодами. Загальна сума купівлі іноземної валюти, включаючи суму для довгострокового погашення за однією угодою, не може перевищувати 50 тис. дол. США.Банки формують Реєстри кредитних угод (далі Реєстри) за платежами (відсотки та сума основного боргу) окремо по фізичних особах і по підприємцях, які є підставою для формування узагальненої довідки і купівлі іноземної валюти на валютному аукціоні.Узагальнену довідку стосовно суми купівлі іноземної валюти на аукціоні банки подають електронною поштою територіальному управлінню Національного банку України у встановлений ним термін. Зазначена довідка в паперовій формі підписується керівником банку та головним бухгалтером і залишається на зберіганні в банку.Територіальні управління надають Національному банку України до 10 години 25.03.2009 (за адресою: Департамент з управління валютним резервом та здійснення операцій на валютному ринку Національного банку України, ******U0H0) інформацію про загальну суму купівлі валюти в розрізі кожного банку.Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням.Мінімальна сума заявки: 50 тис. дол. США.Заявки мають бути подані в електронній формі за допомогою програмного комплексу “Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України” до 10-00 за київським часом у день проведення аукціону. Заявки подаються за формою, визначеною пунктом 2.5 Правил функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України та перерахування (зарахування) коштів за окремими операціями з іноземною валютою і банківськими металами, затверджених постановою Правління Національного банку України від 10.08.2005 № 281, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29.08.2005 за № 951/11231 (зі змінами).У колонці цієї заявки щодо мети купівлі іноземної валюти зазначаються такі слова – “Участь в аукціоні”. Курс гривні до іноземної валюти зазначається в заявці з точністю до двох знаків після коми.Не допускаються до участі в аукціоні заявки під зобов’язання щодо купівлі іноземної валюти з метою:1) виконання зобов’язань поручителів за кредитними договорами;2) з метою погашення кредитних траншів, що надаються клієнтам відповідно до договорів про відкриття кредитних ліній3) з метою погашення заборгованості за овердрафтом.Розмір грошового забезпечення в національній валюті для оплати іноземної валюти (у відсотках): 100 %.Грошове забезпечення в національній валюті для оплати іноземної валюти перераховується на рахунок Національного банку України 47444992702 з призначенням платежу “Участь у валютному аукціоні” до 18 години 24 березня 2009 року.Рекомендуємо банкам залучати від клієнтів грошове забезпечення в національній валюті до проведення валютного аукціону.Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом п’яти робочих днів з дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку. Невикористану за призначенням іноземну валюту в сумі, що перевищує 1000 дол. США, банк зобов’язаний продати Національному банку України. Залишок іноземної валюти у сумі до 1000 дол. США може бути використаний банком на інші цілі.Заявки на продаж невикористаної за призначенням іноземної валюти мають бути подані в електронній формі за допомогою програмного комплексу “Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України” до 10-00 за київським часом у день проведення інтервенції.Вимагаємо від керівників уповноважених банків організувати проведення постійної роз’яснювальної роботи з клієнтами банків щодо порядку та умов проведення Національним банком України цільових валютних аукціонів та механізму погашення кредитів в іноземній валюті фізичними особами. Усі роз’яснення із зазначених питань надаються клієнтам банків безпосередньо фахівцями банків.Перший заступник Голови А.В.Шаповалов
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

смотрите http://www.bank.gov.ua/Inf_mat/Pres_service/2009/ogolosh_aukcion_2503_250309.pdf
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

на сайте Альфа-банка есть об этом инфа в отделении все подвердилитолько заказывать надо было 24.03 до 14-00.Сказали подавайте заявку на следующий аукцион
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

если машина, тоже можно? ...
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

2% не банку, а в пенсионный фонд -[+sign]Аня и Алиса (12.12.2002)[-sign]
0

Поделиться сообщением

Опубликовано:

да, сказали можно только заявку надо заранее и есть ограничения по сумме