Плов от Чепиноги )

12 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Плов от Чепиноги ) Не сдержалась, не все читают Чепиногу , а плов - одно из моих любимейших блюд. Пардон за пи-пи-пи... из текста слов не выбросишь...)Vitalii Chepynoga PLOV!!! В мене вчора питали за плов. Це дуже довго писать, бо плов, це як якась Махабхарата чи “Слово о полку Ігорєвом”… Довга і епічна хрень, короче… Постараюсь коротко настільки можливо… Сразу отвічаю на всі вчора висказані подозрєнія: плов не підгорів і не іспортився, і води там хватало, то з мене фотограф такий просто. Підгорілого плову бути не може, він або є, або нема… Підгорілий плов не їсться,а подлєжить немедлєнному і безжалосному викиданію… Короче для плова потрібен казан і вогонь на дровах… Шо робить якщо нема казана і вогню?- Нічого… Як пише адепт плову постсовецького пространства Сталік Ханкішиєв, якщо цього нема, то жарте картоплю… Пловісти вони такі жосткі безкопромісні люди достаточно, як хірурги… Цей же Сталік, напрімєр, абсолютно вміняєма людина, але якщо втручаються в його пловопроізводство, то він становиться бєшений і неотвратімий… Сам лічно наблюдав, коли на безвинну репліку однієї френдеси “Сталик, я вот положила в плов черный перец и у меня получилось вкуснее», він їй відповів: «халвы туда еще положи, дура йобаная…» Да, кулінарні войни в сєті вони такі – безжалосні… Казан має бути узбецьким. Або харківським. Вони, в принципі однакові, ну не зовсім. Узбецький стоє 350 баксів, а харківський – 100. Ну мені один узбек на Володимирському ринку сказав про харківський: “Панимаєш, брат, - в ном духа плова нєту”… Я йому повірив… Харкіський казан абсолютно нормальний, але його треба “вижарить”, бо він у маслі. Треба поставить котьол на сильний вогонь і тупо його палить часа два. Потом помить і змазать оливковим маслом. Інгредієнти на 10 персон 1. Баранина (2 кілограма) – окремо ребра, окремо - чисте м’ясо (можна телятину) 2. Морква – 10 штук великих (краще стару, а не молоду) 3. Цибуля – 10 штук (також велика) 4. Зіра – пару столових ложок (продається у узбеків на ринку, треба брать чорну, а не сіру) 5. Барбарис – не канхвети, а сухий такий, пару столових ложок (тоже у узбеків) 6. Часник – пару головок (почистить верхню брудну кожу і оставить цілим) 7. Перець гострий (красний і зелений) – залишить цілим 8. Ізюм (дрібний) – чашка (необов’язково) 9. Сіль (по вкусу) 10. Вода (чиста) 11. Рис – це саме важне. Рис називається дев-зіра. Він буває білий і “червоний”… Я більше люблю білий. Ще є рис ферганський “Лазар”, ну в мене з ним не сложилось чогось Якщо морква сильно молода, то вона дуже водяниста, краще її нарізать звечора, щоб просохла. Не потерти, не змолоть, не дай боже, а саме нарізать. Такими полосками по півсантиметра завширшки і сантиметрів по 5-ть завдовжки… Це довга робота, ну вона себе оправдує. Утром рано встать і поставить казан на вогонь. Промить і замочить рис у комнатної температури воді часа на два. Порізать цибулю полукольцами. Коли казан нагріється, то кинуть туди масло. Оливкове, або краще – з виноградних кісточок, воно не горить. Вообще-то, варто було б туди кинуть курдючний жир з барана, ну це в наших краях рєдкость. Курдючний баран росте года чотири, а хто ж його буде стільки тримати… Узбеки продають на ринку хлопкове масло, ну вони його іспользують не того, що воно супер-пупер, а того шо воно дешевше. Не варто, короче… В гаряче масло кинуть цілу цибулину в шкурі і прожарить її до чорноти, вона забирає ненужні запахи. Я в цьому особого смисла не замітив, ну ритуал є ритуал… Викинуть цибулину, обжарить ребра і вийнять… Кинуть усю цибулю. Жарить так щоб не сгоріла, ну щоб в ній не залишилось води. На глаз. Кинуть м’ясо. Жарить до коричневої корки. Знять з ребер м’ясо і покласти в казан. Покласти зверху моркву, потрусить зірою, закрить кришкою. Через десять хвилин перемішать… Жарить дальше хвилин двадцять, поки все не обжариться прімєрно однаково… Посолить, добавить зіри ще… Залить кип’ятком все це діло пальців на два. Покласти часник, перець і барбарис а також ізюм і ребра без м’яса. Посолить ще раз… Це буде називаться зірвак. Зірвак треба трохи пересолювать, бо рис потом забере сіль. Тепер хай вся ця хуйня на маленькому вогні кипить часа два… а ви вже заслужили випить, то випийте трохи… Через дві години вийміть перець, часник і ребра. Ребра викиньте, а часник і перець одкладіть в сторону. Процідіть і акуратно покладіть зверху рис. Залийте все це кипятком на два пальці, або даже менше (краще через дуршлаг, щоб не розрушить рис, бо він, сука, нєжний). Добавте дров, щоб вся субстанція масляна піднялася від кипіння і обняла рис зірваком, а потім уберіть дрова майже повністю… Хай так готовиться хвилин двадцять… Зніміть з вогню і оставте під кришкою хвилин на двадцять. Візьміть блюдо і викладіть рис, а потом зверху все інше. Виложіть зверху перець і часник, якщо його до того часу не ззіла собака, або хтось не роздавив в п’яному угарі брудними ногами… До плову треба зробить салат дуже простий: цибуля, помідори, уксус, сіль, кінза. Всьо. Тепер можна празнувать і напиваться. Якщо ви готували плов особисто, то можна в цей день публічно купаться без трусів і розказувать похабні історії, вам в цей день все прощено… Потом треба попить усе що є в домі, дать собаці вилизать остатки плова з казана (вона буде дуже благодарна) і лягти спать. Потом – встать – доїсти плов, допить все шо не було допито по нєдосмотру раніше, доїсти київський торт, який завалявся в холодільнику з майських і обсудить неблагодарних гостєй… Потом знову лягти спать… А утром треба піти в спортклуб і замітить шо устойчівий і красівий прес десь дівся, падла… На питання в спортзалі: ну як плов? – треба мрачно отвічать: плов-плов, хуйов… Вроді всьо… може щось забув, то питайте в лічку, бо плов це красіво, ну сложно… І саме главне. Пловісти – страшні шовіністи і бандерівці, які абсолютно не сприймають чужих совєтов і рекомендацій. АБСОЛЮТНО НЕ СПРИЙМАЮТЬ!!!! Тому, коли хтось із знатоків захоче написать, допустім, що сіль краще брать жопою, а барбарис перед приготуванням необходімо класти в нору барсука, то це все буде забанєно безжалостно…. Плов це як рібьонок – свій самий лучший…Плов-2 1. Да, цибуля лишається у казані разом з м’ясом 2. Сіль на глаз, це з опитом прийде. Зірвак можна пересолить, бо рис потім його забере. Ну, не перестарайтесь 3. Кілограм рису на 10 людей абсолютно хватає 4. Собака - це опція (не обязатєльно) Плов це така часть культури і ритуал, тіпа як водохреща або получєніє паспорта чи прививка, чи даже перша порція самогону... Даже якщо він згорить - то й х.. з ним... Ви потом зможете сказать: зато я жив - я боровся... Азербайджанський плов - це зовсім інше. Він там, в основному, одкидний. Рис - окремо (басматі, в основному) - готується, м’ясо окремо, а потім змішується. Так готували плов для еміра бухарського... Ще є афігєнний плов бухарських євреїв, називається - бахш. Тотальний геморр з підготовкою, але сама готовка втручання не потребує. Треба взять кілограм м’яса і кілограм печінки. Печінку порізать сначала на великі куски і обварить в кип’ятку кілька секунд (бо сиру печінку важко різать дрібно). Потім порізать м’ясо і печінку на куски розміром з рисинку (це загрожує ненавистю до человєчєства і артрітом в пальцях)... Рис замочується в солоній гарячій воді і перемішується ще в сирому вигляді з цибулею. Потом м’ясо і печінка обжарюється з сіллю і перцем, доливається вода і кидається багато (дуже-дуже багато - кілограма три, мінімум) порізаної кінзи... Потім - рис і як обично... Можна зробить обичний рис з курицею, це займе не вісім годин, а 40 хвилин. Технологія та ж сама, тільки курицю треба жарить окремо (кусками), бо пересохне, а потом змішать. В плов з курицею можна добавить топлене масло і полить зверху давленими вишнями без кісток. Це вже, конєшно, ізвращенія, ну допустімо... Плов це як борщ. Мільйон попиток - мільйон рецептів... Перед приготуванням можна прочитать книгу Салмана Рушді "Прощальный вздох мавра"... Роман в стилі Маркеса і магічного реалізму про сім’ю з Керали (Індія), - торговців спеціями... Про плов там нічого немає, але коли читаєш, то фізично відчуваєш запах кардамону, кориці і кави... Просто так, для воодушевлєнія... Якщо не охота гібаться з пловом, приготовте басму. В холодний казан покласти в самий низ м’ясо кусками, посоліть поперчіть і полийте олією, потім різану цибулю. Потім - помідори, потім картоплю (це дуже важно, щоб помідори були нижче, бо якщо помідори будуть капать на картоплю, то вона задубіє і не звариться). Потім моркву. А потім шо попало - баклажани, кабачки, яблука, болгарський перець, різану капусту... І даже кота, якщо він вам, допустім, обрид... В самому кінці покладіть на самий верх дуже багато разніх трав (кінза, петрушка, зелена цибуля, базилік і тд). І саме главне - все це зверху достатньо герметично закрийте цілими листками з капусти, посоліть поперчіть ще раз, можна йобнуть зверху ще меленої кінзи (коріандру), влийте чашку води, бо згорить і на нормальний вогонь часа на півтора... Значно проще ніж плов, ну не хуже... Траву і верхню капусту потом викинуть, а рідину з басми налить в якусь піалу і хлібать окремо. Пить водку в цьому случаї так само як і при плові... Пока воно готовиться, то можна даже поїхать скупаться, главне не втопиться в цьому случаї... Бо це буде буде дуже неудобно перед гостями: там гості басми ждуть, а ви втопились... Ну це рідко бува... Іногда ще правда приходять необразовані гості, ідять басму і кажуть: дуже вкусне рагу... То ви в цьому випадку нічого не кажіть, а просто про себе думайте: ага блять, шойгу... хуйгу, блять, толпойопи... Опасность у плові і в басмі тіки одна: якшо воно у вас получиться, то до конца ваших днєй до вас будуть ходить всякі многочислєнні друзья, приносить нікому не нужні коробки канхфет і якісь страшні вина "от гулієвих", які треба немедлєнно викинуть, і сидітимуть ждатимуть плова, потом потопчуть траву в диких танцах і не будуть хотіть іти додому... Смачного!
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

В принципе, где-то как-то так. Но брать лучше шею и лопатку(лопатку можно на порции попросить разрубить) Мясо тщательно промыть от мелких костей и так же тщательно просушить от воды. Если даже слегка подветрится, не беда. Воду заливаем в мясо и тушим часа 1,5-2. Если тушить сразу с рисом, рис будет просто кашей, а так рис добавляется к уже готовому мясу(сверху втыкаем 2-3 головки чеснока с обрезанным донышком, но не чищенного) готовится минут 20, доводится под крышкой минут 10 и получается рассыпчатым - рисинка к рисинке. [+sign]Хуг![-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

не знаю кто такой этот человек, наверное, уважаемый, если Mutter его цитирует ;) но Америку он не открыл, более того .... могу попридираться к тексту, но не буду .... я - добрая сегодня (метла на техобслуживании)Еще замечу, что Сталика он читает рЭдко, поэтому, чтобы восполнить "пробелы в образовании", дам сцылку http://stalic.livejournal.com/546339.html[+sign]Нахожусь в самом лучшем возрасте - дурь уже прошла, маразм еще не начался... мой блог tehnoblog.org.ua[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

один в один рецепт, як у Сталіка, тілько смішніше написано :) [+sign]Женщина считается интеллигентным существом (с) Аноним[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

он вообще-то не кулинарный блоггер:)) Ценен не рецепт, а его изложение, никто ничего не открывал и цели такой не было:)) [+sign]___________________________________Фимка, ну что ж ты стоишь! Неси бланманже с киселём![-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

он моя таблетка от плохого настроения) [+sign]"Ich bin der groesste Psychiater der Welt!"(c)[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

А меня его рассказ вернул в юность))В Алуште если идти на пляж, раньше по пути ,готовили огромные такие казаны с пловом.Утром идешь-они как раз первый этап-чеснок ,морковь..Идешь в обед с пляжа-уже готовую порцию берешь в одноразовую тарелочку.Вкуснота ,да в парке,в соснах ,да после моря
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

просто мы в ПА, поэтому я ... по привычке именно на рецепт смотрю ;) текст, впрочем, тоже ... ну ... немного улыбнуло...[+sign]Нахожусь в самом лучшем возрасте - дурь уже прошла, маразм еще не начался... мой блог tehnoblog.org.ua[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

та да, тоже удивилась тут тексту, но зная автора, просто поржала:)) Вот если бы фудблоггер - разобрали бы по косточкамъ:)))[+sign]___________________________________Фимка, ну что ж ты стоишь! Неси бланманже с киселём![-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

вот не ожидала посмеяться в этой конфе, спасибо)))) [+sign]Любители почесать языком за моей спиной, чешите посильнее и пониже (с)[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

о да, именно в Алуште ела этот вкусный плов
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

ну так оно так и есть, и басма оттуда же ...[+sign]Мама и маленькая банда:)))[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Вы не авторизованы. Если у вас есть аккаунт, пожалуйста, войдите.