А я, а я зварила бОграч! (хвалюся)

11 сообщений в этой теме

Опубликовано:

А я, а я зварила бОграч! (хвалюся) Недавно приїхала з Закарпаття, понаїдалася там місцевих страв, тепер маю серйозно підкоригувати своє домашнє меню:)Кажуть, що бограч не можна варити вдома, а тільки на вогні на природі, але в ресторанах же його теж не на вогнищі варять - і все одно смачно.(рецепт гуляшу в ККЛ дивилася - не такий)отже, кому цікаво:спочатку треба взяти свиняче сало і добре витопити з нього смалець у казані. Коли шкварки висушаться, виловити їх і відкласти, вони нам ще згодятьсяпотім в киплячий смалець вкинула дві накришені цибулини. коли підсмажилися до золотого - кинула туди доюру ложку-півтори меленої паприки (шкодую, що не купила там місцевої, пішла стара магазинна)тоді одразу ж треба кидати мнясо. пишуть про яловичину, але я зробила з тою ж свинею, чиє було сало на шкварки:) кубики закинула в червону од паприки смажену цибулю.гуляшу є багато варіацій, я керувалася якимсь рецептом від "Попа" в мережі, але я його змінила. туди ж, до мняса, яке смажилось-тушилось у власних соках без додавання води, вкинула своєї домашньої аджички (форумський рецепт), адже там був теж червоний перець і солодкий, і гіркий. Потім нарізала туди мілкими кубиками ще одну свіжу перчинку. Потім - помідорку. І так воно з тим мнясом умлівало. (в тирнеті писало, що всі овочі вже в кінці, але душа просила аромату)А, перед перцем і помідорами вкинула потовчений часник (молодий, тому десь чверть головки) і тмин (на Закарпатті його теж кидають в бограч, сама їла)А щоб аромат був "з димком" - пішла на таку хитрість: купила в м"ясній лавці буквально 100 грамів копченого по-угорськи м"яса, воно теж пізніше дасть нам аромат.моркву нарізала кубиками десь по 6-7 мм. Картоплинку одну теж дрібними кубиками, і спочатку моркву, а потім і картоплинку - в те жарево-варево, де м"ясо кипить у паприці-аджиці-помідорі. Тим часом нарізала ще дві картоплини більшими кубиками - майже як на борщ. ці будуть вже варитися.Влила в казан трохи киплячої води, і, оскільки бОграчу мені хотілося багато, а казанний етап був завершений, то перелила варево в каструлю і долила ще водою (але небагато, щоб було густо). Коли закипіло - вкинула туди картоплю і різане копчене м"ясо по-угорськи.Ще треба півпучка петрушки, не різаної, а цілої, хай вариться. Вийшло ну дууууже смачно, я навіть не думала, що так з першого разу вийде! Насичений, густий, різнобарвний смак. Усьо:)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

а, забула про шкварки: їх треба посипати перцем-міллю і їсти - дуже смачно. Я згризла всі запаси сухого хліба в дому з тими шкварками
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

молодець:) дуже смачно написано! :))[+sign]Люблю, любима. Дышу тобой. Спасибо тебе, Судьба.[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

на черзі - уха по-угорськи і боб-левеш. а ще хочу освоїти гамбовці:))
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

оце да:)) [+sign]"Я понимаю, что дома должно быть убрано и было что покушать. Я только не понимаю, причём тут я???"©[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Вы - герой, это реально подвиг:) я раз наблюдала, как наши друзья его варили во дворе на костре - мамадарагая!!! подобные заморочки я видела разве что с пловом:)кста, у мну есть приличный пакет автентычной паприки с Мадьярщины - могу поделиться, нам тоже друзья надавали для бограчей и проч. излишеств....но наш ЖКТ после прошлогодней Венгрии с ними не справляется(( увы:(я не знаю, видели ли Вы эту ссылку - тут богатейший бограч (архитекторский) http://www.beskyd.lviv.ua/viewtopic.php?t=2622&sid=976a52299926982a5717e0f6fb38559f[+sign]Социологи установили, что подняв с ковра нитку, которую не смог всосать пылесос, 85% мужчин бросают её обратно, чтоб дать пылесосу еще один шанс:)[-sign]
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

та лааадно *червоніє і "делает ножкой"* я за півтори години зварила бограч, паралельно зварила плов (починала його в тому ж казані) і запекла курячі грудки:))
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

рецепт подивилася, дуже знатний, але то на природі...
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

О да!!!! Это очень вкусно, пробовали в Ужгороде. У родственников, очень сытное блюдо, рецепт мне рассказали, но как-то всё не сподоблюсь приготовить, а тут вы напомнили:))))
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

да вы герой, но для меня очень жирное блюдо. меня в закарпатье угощали домашней едой они едят жирное, но у них работа физическая. все сгорает)))) а нам такое не идет
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

а я ж його адаптувала під себе:) можна ж сало без фанатизму класти...
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Вы не авторизованы. Если у вас есть аккаунт, пожалуйста, войдите.