Опубликовано: 7 янв 2007 подскажите вкусный рецепт сметанника что-то не умею я его делать:( 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 7 янв 2007 Сметанне має бути тісто чи крем? ...[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 7 янв 2007 я не знаю, как правильно обычный сметанник, крем сметанковый точно, а вот как тесто делать? 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Воно не має бути рідким, однозначно... Має бути пластична, але м"яка маса. Борошно я додаю на око, сметани - буквально ложку.[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Тобто до рук має не липнути? Це вже на майбутнє, бо я набухала ще борошна й печу.. вже 3-й корж[+sign]Мама Юля, Катюша (30.07.02) и Анюта(25.02.04)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 До рук в борошні - не повинно (-) .[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Дуже дякую я рідко печу -усе забувається. Хочу усе точно занотувати. Якщо не важко, скажіть, будь ласка, - скільки за часом ви печете корж та яка температура має бути?[+sign]Мама Юля, Катюша (30.07.02) и Анюта(25.02.04)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Ну, вони тонкі повинні бути, печуться майже митєво... Я час не засікаю, просто дивлюся, коли вони стають світло-золотистого кольору. Хвилин 10, не більше. Духовка не дуже гаряча (180). Це мій рецепт ще зі студентських часів, тому я все роблю на око, але ось знайшла точні пропорції:60 гр. масла, 3 яйця, 250 гр цукру (я зменшую цукор у всіх рецептах), 3 ст.л. меду. 400 гр борошна, ложка сметани.[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 не наю... я перемащую ввечері, зранку вони вже тануть у роті...Порошок до печива - так, додаю до всього. Але від крему у вигляді збитих вершків промокнути повинно шо завгодно - навіть цегла..[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Сестра мого чоловіка ось як робить 100гр масла (пів-пачки маргарину) розтопити з 0,5-1 стаканом цукру..але називає це медовиком;розмішати 2 яйця + 2ст,ложки меду з верхом + 2чайні ложки соди (гасимо уксусом), вливаємо це у масло (на водяній бані варимо 2 хвилини)В охолонувшу масу додаємо 3 стакани борошна й розмішуємо рукою;ділимо на 6 частин та розкатуємо безпосередньо на деко, печем 3 хвилинки максимумКрем: 2 ст сметани+1ст цукру (краще пудра)Я пекла 2 рази за цим рецептом - смакота і простоАле років 5 тому -все забулось та ще спробувала "спростити" (замість бані упхнула у мікрохвильову піч...[+sign]Мама Юля, Катюша (30.07.02) и Анюта(25.02.04)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 14 янв 2007 Дякую, Наталю шо ж Ви про цукор не казали спочатку? І про порошок пекарський,,,? Ну, вже шо буде, то буде. Завтра будемо дегустувати. А у крем Ви теж цукор не кладете?[+sign]Мама Юля, Катюша (30.07.02) и Анюта(25.02.04)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 янв 2007 я цукру жменьку додала про всяк випадок але все одно чоловік сказав що мало. а от про порошок для печива даремно не сказали:). є ж такі печені речі, куди не кладуть... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 янв 2007 Ой, вибачте, що збила з пантелику. Писала неуважно і не подумала, що хтось буде втілювати в життя так оперативно :)))Вершки (сметану) збиваю з цукровою пудрою. Пропорції довільні, так щоб подобався смак.[+sign]Ще ніколи так не було, щоб якось та не було... (Швейк)[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 15 янв 2007 Ого я тут начиталась!!! В нашей семье сметанником называют элементарнейший пирог:2 яйца1 ст. сахара1 ст. сметаны (заменяется перекисшим кефиром, перестоявшейся сметаной, кисляком - по ситуации)0,5 ч. л. соды, пог. уксусом1,5-2 ст. муки - до плохо льющегося теста.На каждый день- просто одним коржом.На поморочится - тесто разделить на 2 половины, в одну добавить какао, во вторую - грецкие орехи. Выпечь 2 коржа, перемазать сметаной, взбитой с сахаром. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение