Вот объясните мне :)

13 сообщений в этой теме

Опубликовано:

Вот объясните мне :) Прочитала уже несколько статей о том, что мясные бульоны не только детям, но и взрослым употреблять нежелательно. Вот и как быть? Муж требует суп или борщ с мясом и не на воде, а на бульончике, мол так вкуснее, а бульонные кубики еще вреднее. Как поступаете вы? :)Мама Дракоша и Лера (1.10.2001)valeria.kiev.ua/Valeria
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Ага и я такое читала Борщ варю, по правилам : бульон потом ингридиенты, и супчики тоже на бульончике. Мясо закипело, первую воду сливаю, хорошо промываю мясо и на втором бульоне уже готовлю. Подруга одна два бульона сливает, на третьем варит. А сынуле почти всегда суп варим на курином бульоне, могу овощной сварить и просто на воде, тогда в суп добавляю печенку куриную.Вобщем не заморачиваю я голову себе это проблеммой о вреде. Читала совсем не давно что в Киеве дышать вредно в сырую погоду, а какже простите тогда существовать.. ?))))
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

А куриный бульон типа не вредный ? :)) Мама Дракоша и Лера (1.10.2001)valeria.kiev.ua/Valeria
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Мясо диетическое :)))))) Нет сынуле больше нравиться, он еще и котлетки только куриные у нас любит.....
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Та шо за єрунда? Як це натуральний бульйон може бути шкідливим та некорисним?Ну звичайно, саме корисніше їсти хімічні вітаміни, ніж їсти натуральну їжу.............................
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я принесу и отсканю статью :) основной смысл сводится к тому, что мы пьем чуть ли не трупный яд, который при варке вываривается из косточек и мясаМама Дракоша и Лера (1.10.2001)valeria.kiev.ua/Valeria
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Офф. Дракош, ботиночки ваши забрали? Ира, Настася (8.5.02)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Да, сегодня приходила Вика-Ника и забрала договорились, что если следующей зимой они дорастут до 26 размера, заберут и следующиеМама Дракоша и Лера (1.10.2001)valeria.kiev.ua/Valeria
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

мне тоже такое говорили, но речь идет о бульонах, сваренных на костях. Если суп или борщ просто на мясе варится, то вредного в нем нет, скорее, наоборот:)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

Про історію трохи Я думаю якби це було так(про трупний яд), такої історії в супа не було.Встати, суп йде! Веселі історії з життя Найпершої страви Еда вечерняя, любимый Суп морской! Когда сияешь ты, зеленый и густой, -- Кто не вдохнет, кто не поймет тебя тогда, Еда вечерняя, блаженная Еда! Еда вечерняя, блаженная Еда! Льюіс Керол, "Пісня черепахи Квазі" (пров. Н. Демуровой) Титул "цариці полів", як відомо, належав кукурудзі – і його дотепер, здається, не відібрали. Хліб - і голова не тільки іншим продуктам, але і взагалі всьому. А от він, нетитулований, сидить собі по каструлях у холодильниках, наварений на тиждень і до обіду, пісний і жирний, густий і одна вода, і прекрасно знає, що і без гучних слів завжди був і залишиться ПЕРШОЮ стравою, а яка-небудь котлета – лише другою. Страва номер раз Його як делікатес розливали в тарілки з месенської порцеляни на званих обідах - і як останній порятунок голодного в глиняні плошки бідняків. Мати посуд, названий у його честь - супницю, - колись було ознакою статку і культури хазяїнів. А про того, хто вмів готувати їжу при мінімумі продуктів, говорили, що він вміє варити не що-небудь, а суп із сокири. Про суп складали вірші і писали пісні. Навіть портрети його малювали – незважаючи на те, що суп і форми своєї немає: показатися глядачам він може тільки в каструлі чи тарілці. Навіть субстанцію, у якій народилося життя, називають не інакше як "первинним бульйоном". Суп їдять щодня і у зв`язку з особливими випадками, у будь-якій країні й у будь-які часи. На "Титаніку", як свідчить меню від 14 квітня, у першому класі давали ячмінний, у другому – овочевий супи. Поки смерть їх не розлучила... Зі шкіри мамонта - у витончену тарілку Хто зварив перший на Землі суп? Вчені вважають, що це кулінарне відкриття зробили навіть не люди, а їхні древні сусіди неандертальці. Серед їх останків часто знаходили кістки беззубих старих, а у Франції один раз відкопали кістку "молодої людини", що була інвалідом і явно не мала змоги полювати. Це говорить про те, що неандертальці вміли готувати їжу, щоб утримувати старих і хворих одноплемінників. У ті часи ще не знали про коров`яче молоко, головним у раціоні було м`ясо, і, за припущеннями вчених, неандертальці варили м`ясний бульйон у шкіряному мішку, що періодично прохолоджували водою (експеримент із товстим папером засвідчив, що таке можливо), і потім годували супчиком своїх беззубих. Чи варили суп первісні люди невідомо. Далі він з`являється вже в Стародавній Греції. Є таке прислів`я: "Вся Греція виросла на квасолевому супі". І сьогодні у греків він у меню по п`ятницях. Але ніхто з жителів Пелопоннесу не їсть тепер спартанський суп з назвою "Чорний бульйон". Моторошне вариво зі свинини, крові й оцту міг проковтнути тільки справжній чоловік. Як іронізував з цього приводу один класик, "не дивно, що спартанці воліли вмирати". Цивілізації вимирали разом зі своїми меню, і незабаром суп надовго оселився в чашці бідняка. А визнання аристократів йому довелося домагатися дуже довго. Адже в Середньовіччя добродії повинні були їсти фрукти і "ніжні" овочі, а варити юшку з картоплі, цибулі і капусти було прерогативою лише їхніх підданих. Один придворний лікар, Джакомо Альбіні, навіть придумав теорію: вишуканий та організований аристократ може занедужати від плебейської цибулі з капустою і навпаки. З приїздом у Європу американських квасолі, перцю, гарбуза, кабачків і помідорів суп "розбагатів". Але тільки наприкінці XVIII століття він, нарешті, з`явився в кращих європейських будинках. І з тих пір уже не залишає свого почесного місця на столі. Цікаво, що саме із супу почалися ресторани: французький кулінар Буланже відкрив свій заклад у 1765-м, обіцяючи годувати "здоровим" бульйоном замість гострого рагу. Над входом красувалася вивіска, написана латиною: "Приходьте всі, у кого зіпсований шлунок. Я його відреставрую". Так з`явилося слово "ресторан". Щоб підсушити язик В обіцянці Буланже була частка істини. Чого тільки не реставрує суп! Ще в XII столітті один єгипетський рабин рекомендував суп з жирної курки у якості відмінного засобу від застуди. Майже через 900 років його поради підтверджують вчені: супчик з курки, цибулі, картоплі, моркви, пастернаку, петрушки, ріпи і селери зменшує запалення в легенях, носі і горлі, тому що стимулює імунні клітини. Цілющий ефект може бути досягнутим лише за умови об`єднання всіх компонентів разом, в одній каструлі. Але в Європі й Америці супом пропонують лікувати банальні нежить та кашель. В екзотичному Китаї юшка - кращий засіб для збереження балансу інь-янь, жіночого і чоловічого початку. І ні в якому разі цей бульйон, зварений на кістках з додаванням овочів і солінь, не є лише їжею: суп завжди ще й щось символізує. (Мистецтво готування супу розглядалося у ранньому китайському суспільстві так серйозно, що вислів "приправити суп" означав також "бути на чолі провінції"). Плошки із супом подають в Азії разом з іншими частуваннями чи наприкінці трапези. А якщо ви китаєць і прийшли в гості до своєї бабусі, вона насамперед загляне до вас в очі і попросить висунути язик: щоб визначити, які трави потрібно додати сьогодні до вашого супу. Якщо язик, як у Шарика, буде мокрим та холодним, бабуся зварить янь-суп, наприклад, з хризантем і цукру, щоб вас зігріти. А якщо їй здається, що ваш язик перегрівся - то інь-суп з дині, груші, меду й лимона очистить і остудить його. Також будь-яка стара китаянка знає, що арахісовий суп продовжує роки, суп із солодкої картоплі і лотоса очищає організм, солодкий суп з червоної квасолі зігріває, а бульйончик з волоським горіхом корисний для мозку. В Еквадорі не знають про інь та янь, однак варять справжній янь-суп: місцеві жителі вірять, що він діє майже як віагра. Головне - не забути коров`ячі копита покласти... Ситний виходить бульйончик. Так суп узагалі дуже ситна їжа. Та, як не дивно, допомагає худнути! В експерименті американських дієтологів Барбари Роллз та Елізабет Бел два десятка жінок годували тричі блюдами з однаковим вмістом калорій. Першого разу вони їли варене курча з рисом. Іншого разу - те ж саме плюс склянка води. Третього разу - курча з рисом, залите водою і подане у вигляді супу. Після кожного прийому їжі учасницям експерименту дозволяли їсти досхочу. І з`ясувалося, що в першому і другому випадку жінки "прийняли" по 300 калорій, а в третьому обмежилися двомастами. Висновок: коли вода сприймається їжею, насичення відбувається швидше. Яке весілля без лотоса? Всіх супових традицій, що існують у світі, і не перелічиш. Є різдвяні супи: бульйон з каплуна разом з потрухами та черепашками в Каталонії, рибний суп у Чехії, що обов`язково роздають жебракам на вулицях, винний суп в Угорщині, юшка з яловичини з віскі в Ірландії, грибний з макаронами в Польщі і грибний в Україні. Є супи новорічні і великодні: у великодньому грецькому сочевичному супі сочевиця символізує сльози діви Марії. Під час швейцарського карнавалу всі їдять мехлсуп - юшку з крупи, а в переддень дня Святого Мартіна, 10 листопада, у Данії на столах - свартсоппа, чорний суп, який роблять з гусячої крові спеціально зарізаного гусака. Цей звичай пішов з того дня, коли чернець, що згодом став святим Мартіном, намагався сховатися в гусячій зграї. Коли пташині лементи видали проповідника, він помстився гусакам, зваривши суп з одного з них. А американцям особливих днів мало: вони їдять юшки весь січень, який у них вважається національним місяцем супу. На весілля багато народів теж подають особливі супи. В Китаї весільний суп варять з лотоса, в Угорщині і Кореї готують курячу локшину, у Японії популярний суп з молюсків, тому що подвійні стулки раковин символізують щасливий союз. У Тюрінгії (Німеччина) у весільний суп кидають неочищений мигдаль: той, кому дістанеться горішок, одружиться наступним. Після першої шлюбної ночі в Тоскані (Італія) молоді їдять джинестрату - середньовічний суп із спеціями, олією і яйцем. Після народження дитини в Китаї щаслива родина їсть курячий з імбиром. А у Франції не знайти дитини, яка не пробувала б хлібний суп панаде. Готувати його простіше простого: пристойний шматок хліба з коркою потрібно кип`ятити у великому об`ємі води на невеликому вогні протягом цілої години, не перемішуючи. Потім витягти хліб і дати стекти в друшляку. Після розмішати з водою до консистенції супу пюре, посолити, додати трохи цукру й олії і знову нагріти, злегка помішуючи. Якщо розмішати з молоком, а не водою, тоді і вийде головна їжа французьких малят. Не упевнена, що це смачно. Але можна спробувати. Так само, як і три екзотичних супи, рецепти яких ви знайдете на сторінці. Бажаю вам побільше смачних юшок, якщо ви їх полюбляєте, і зустріти, нарешті, суп свого життя, якщо ви завжди обмежувалися "другим". А вашому холодильнику - ні дня без заповітної каструльки! Суп-вбивця і суп-рятівник Але навіть такий корисний, ситний і мирний продукт у руках злої і жадібної людини не раз ставав знаряддям вбивства. ...У 1925 році болгарський король Борис III ледве не вмер, коли йому подали суп з тифозними мікробами. Хвороба короля викликала чергові хвилювання на Балканах - і все це через одну тарілку! ...Пізнім березневим вечором 1902 року неподалік від залізничної станції Йошу в Токіо знайшли тіло 11-літнього хлопчика. Дитина була задушена, а його ліва сідниця зрізана гострим ножем. У число підозрюваних потрапив Ногучи Осабуро, студент, виключений з університету. Його вчитель і майбутній вітчим, поет Ногучи Нейсай, страждав від лепри, а Осабуро знав стародавній корейський рецепт від цієї хвороби: суп із сідниці хлопчика... Пізніше пійманий Осабуро був страчений за здійснення кількох вбивств. Найвідоміший гангстер Америки Аль Капоне один раз теж ледве не впав жертвою супу. У 1923 році його конкурент Айелос запропонував шеф-кухарю ресторану, у якому харчувався гангстер, 35 тисяч доларів за те, щоб той приправив суп синильною кислотою. Кухар погодився допомогти, а потім розповів про все Капоне. Через кілька років щасливий Капоне заснував у Чикаго першу пересувну кухню і щодня викладав зі своєї кишені по 350 доларів, щоб нагодувати 3 тисячі безробітних. Чим? Ну, звичайно, супом! Суп завжди рятував від голоду бідняків і мандрівників. У 1772-ому, прагнучи запастися їжею для 3-річного кругосвітнього вояжу, капітан Джеймс Кук винайшов "переносний суп". "Цеглини" супу-концентрату були отримані після довгого кип`ятіння і розпарювання м`яса й у розчиненому вигляді нагадували клей. Матросів, що відмовлялися їсти "цю гидоту", нещадно пороли. Один із зразків твердого супу знаходиться в Національному музеї мореплавання Гринвіча. Говорять, що сер Джек Драммонд, відомий англійський вчений-біохімік, у 30-і роки минулого століття попробував шматочок концентрату і запевнив, що суп є "цілком придатним для їжі". А одного разу суп став порятунком для цілого міста! При цьому минаючи шлунки. На початку XVII століття Женева боролася за свою незалежність від графів Савойських. Коли солдати Шарля Еммануеля I Савойського вночі 11 грудня 1602 року спробували захопити місто, відважна господарка маленького готелю "Імені королеви-матері" вилила на голову одного з них горщик квасолевого супу. Після чого, вочевидь, натхненні супом городяни тріумфально перемогли загарбників. Ця кулінарна подія відбита на картинах, виставлених у вікнах дотепер збереженого готелю, і щороку відзначається тим, що в ній подають шоколадний суп з марципановими фасолинами. Їхній улюблений суп · Катерина Велика, Олександр II - борщ. Звичайно, їли його з тарілок саксонської порцеляни. · Джейн Остін - швейцарський міагр: пюре із зелені з яєчними жовтками і каррі: густий суп зі спеціями, телятиною і рисом. · Джон Белуші - сочевичний суп. Він став останнім блюдом, що актор покуштував перед передозуванням. · Сара Бернар - юшка. · Тоні Блер - морквяний суп і суп із солодкої картоплі. · Метью Бродерік - черепаховий · Ісак Бабель, Эрік Клептон, Деніел Браш - гороховий суп. Американський художник їв його на обід щодня протягом 20 років. · Джордж Буш - суп з молюсків. · Аль Капоне - м`ясний суп з овочами. · Принц Чарльз - суп із трав, які ростуть у його власному саду. · Білл Клінтон - суп з яловичини з овочами. · Джоан Коллінз - суп з фазана, заправлений сочевицею. · Далай-лама - момос, легкий овочевий суп, який подають з паровими овочевими галушками. · Шарль де Голль - наполягав, щоб щодня йому подавали різні супи. · Денні Де Віто - квасолевий. · Принцеса Діана - суп з водяника креса. · Олександр Дюма - суп з капустою. · Елвіс Преслі - овочевий суп, суп зі свинини і картопляний суп з сиром і смаженими кільцями цибулі. · Микола Гоголь - український борщ. · Тур Хейердал - суп із зеленого горошку. · Гітлер - овочевий суп. Його дієтолог, 24-літня Марлен фон Екснер, готувала на замовлення диктатора "вегетаріанські супи". Але через багато років зізналася, що супи були так смачні тому, що вона завжди додавала в бульйон мозкову кісточку. · Іван Грозний, Ленін, Сталін, Жириновський, Мао Дзе Дун - щі. Останній навіть спеціально відправляв своїх кухарів у Кремль, щоб навчилися варити. · Моніка Левінські - суп з гарбуза. · Софі Лорен - м`ясний суп з овочами. · Марія Антуанетта – суп-консоме, який вона з`їла востаннє перед стратою. · Голда Меїр - курячий суп. · Вольфганг Амадей Моцарт - рибний суп з галушками. · Мадам де Помпадур - суп із селери. · Джулія Робертс - суп з додаванням запеченої картоплі. · Джордж Сорос - угорський гуляш. · Спіноза - молочний суп.
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я на бульонах не готовлю :-) они действительно пища здоровых или бедных людей (без наезду :-)) если есть хоть малейшие проблемы с жкт или поджелудочной супы на бульонах ежедневно есть явно не стоит. варю на воде, потом добавляю вареное мясо (много :-)) минут за 10 до окончания готовки. я еще и зажарки почти никогда не делаю :-)))кстати, мои супы все трескают с удовольствием, даже отъявленные супоеды и мой муж, который есть только очень вкусные супы :-)Aniramsla и Дашенька (07.02.2002)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

я использую приправку perfekta ,очень вкусный заменитель бульона
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

вышли мне на мыло рецепт вкусного супчика, плз :)) Мама Дракоша и Лера (1.10.2001)valeria.kiev.ua/Valeria
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение