Опубликовано: 12 янв 2010 "Безкоштовна" медицина по Бершадськи Я довго вагалась чи писати вам, і порушувати ту тему з приводу процвітання хабарництва у Бершадській рай лікарні. Своє прізвище вказувати не стану, так як важко хворію, і увесь час перебуваю на стаціонарному лікуванні. Усе своє життя я пропрацювала вчителькою української мови та літератури у сільській школі. Одного разу зі мною трапився гіпертонічний криз, і мене швидка допомога о 2 годині ночі забрала до прийомного відділення Бершадської лікарні. За моє транспортування із села до лікарні , я заплатила «на бензин» 100 гривень. Коли мене попід руки занесли до приміщення, то там на носилках лежала жіночка із села Яланця з прізвищем Нізельська Катерина. На скільки я зрозуміла із нею стався інфаркт. Через деякий час зайшов дуже сердитий черговий лікар, і став запитувати, чи має ця баба гроші? І чому її таку стару привезли серед ночі? Замість того, аби поцікавитись станом хворої він почав запитувати про кошти. Свідком цієї розмови був її чоловік, який не витримавши такого ставлення лікаря почав із ним сваритись… Мене було госпіталізовано. Сусідка по палаті сказала, що під час обходу потрібно лікарю Павліченко В., дати хабар 150 гривень, і коли вона буде мене виписувати, то іще дати таку суму. Я так і поступила. Під час перебування у лікарні мені багато довелось побачити і почути. Приміром, якщо хворий хоче, аби його помістили у двох містну палату, то потрібно лікарям Павліченко В., або Гонтаруку В., заплати хабар у сумі 250 гривень. Якщо є багато грошей, то можуть надати палату 7 із комфортом типу люкс. Вона складається із двох кімнат, і обладнана телевізором, телефоном. За таке «задоволення» потрібно заплатити 400 гривень. У кафе, яке знаходиться у підвальному приміщенні поліклініки я зустріла випадково заплакану жіночку. Вона мені розповіла, що у гінекологічному відділенні знаходиться на лікуванні її донька. Вона потребувала консультації завідуючого реанімаційним відділенням лікаря Огера В., Вона йому за огляд дала хабаря 50 гривень. Так він ті гроші і кинув її в обличчя. Знаючі люди розповіли, що він за консультації бере по 200 гривень. Якщо так сталось, що хворий помер і родичі не хтять, аби робили розтин, то потрібно завідуючий відділенням дати хабар 800 гривень. Я була свідком, як померла у палаті одна жіночка. Її через 25 хвилин після смерті, одразу винесли до моргу на носилках. Через деякий час до мене підійшла її сестра, і попросила, аби я позичила 100 гривень, бо санітарка моргу не хоче одівати покійницю вимагаючи гроші. Одного разу до мене провідати прийшов чоловік. І я побачила як на каталці везли у морг щойно померлу людину. Це було моторошне видовище. Із простині виднілися руки, і там з вени капала кров. Санітарки дуже бігли, ледь не перевернули каталку із тілом. Через деякий час я стояла біля вікна і побачила як на каталці до моргу повезли покійника. Вони дуже спішили і біля шлагбаума каталка перевернулась і покійник випав. Санітарки не могли його підняти і покликали кочегарів, які висадили покійника боком на каталку і так і повезли. Я не знаю чи буде якась реакція на мого листа. Мовчати не можна. Уряд обіцяє лікарям підвищити зарплату, однак я вважаю, що нехай живуть на тих хабарах. З повагою Ольга Семенівна Ш.Бершадський район, Вінницька область 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 12 янв 2010 к сожалению это не по Бершадски везде так, в райбольницах. И не только в районных, в Киеве в областной то же самое. 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 12 янв 2010 Вам, звичайно, співчуваю. Але вважаю, що люди самі винні. Спочатку дають хабарі, а потім на медицину нарікають. Раз даєте, значить згідні з такими умовами.Якої реакції Ви очікуєте? Притягнення до кримінальної відповідальності тих лікарів. Не буде такого ніколи, навіть якщо Ви заяву в міліцію напишете. Ще в Україні жодного лікаря не посадили.Вам бажаю швидкого одужання і повернення додому! Нічого ми не змінимо [+sign]Господи, дай мне силы изменить то, что я могу изменитьДай мне смирение принять то, что я не в силах изменитьИ дай мне разум отличить одно от другого.[-sign] 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение
Опубликовано: 12 янв 2010 Мда, на переферии все намного дешевле, чтоб не сказать даром. Работать там врачем смысла нет. ... 0 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение