1 сообщение в этой теме

Опубликовано:

Показання препарату Зидо-Н:

  • Лікування ВІЛ-інфекції у комбінації з іншими антиретровірусними препаратами.
  • Для профілактики передачі ВІЛ від матері плоду.

Особливості застосування

Зидо-Н 300 також показаний для профілактики передачі ВІЛ від матері плоду як частина режиму, що включає початок перорального прийому зидовудину між 14-м і 34-м тижнем вагітності, внутрішньовенне введення зидовудину під час пологів і введення сиропу зидовудину немовлятам після народження.

Зидовудин проникає крізь плаценту. Застосування препарату ВІЛ-інфікованими вагітними достовірно знижує ризик інфікування дитини.

ВІЛ-інфікованим жінкам не рекомендується годування груддю з метою уникнення передачі вірусу дитині через грудне молоко. Препарат проникає у грудне молоко і досягає концентрації, близької до сироваткового рівня, тому при лікуванні Зидо-Н 300 матері також не повинні годувати дітей грудним молоком.

З особливою обережністю препарат призначають хворим на анемію і мієлосупресію, при печінковій і нирковій недостатності, а також пацієнтам літнього віку. У таких випадках необхідна корекція режиму дозування залежно від динаміки концентрації препарату в крові. Лікування Зидо-Н 300 треба негайно припинити у разі швидкого підвищення рівня амінотрансфераз, прогресування гепатомегалії або метаболічного чи лактатного ацидозу невідомої етіології. Пацієнтів, які приймають Зидо-Н 300, треба попереджати про можливість виникнення реакцій, що можуть негативно вплинути на здатність керувати автотранспортом і механізмами.

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах