как готовится картошка фри?

3 сообщения в этой теме

Опубликовано:

как готовится картошка фри? Мы тут в форуме как-то спорили - из чего сделана ваша картошка фри ? :)Это переработанный продукт, или резаный картофель? Откуда картошка?
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

насколько я знаю это большая картошка, выведенная в Голландии, порезаная, и приготовленная в кипящем масле (много раз пережареное являеться канцерогеном)
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение

Опубликовано:

приготовление Картофеля фри Картоплю для українських та інших європейських МакДональдз вирощують у Польщі, де клімат, ґрунт і культура фермерства дозволяють отримати картоплю всесвітньо відомих сортів – Сантана, Інноватор та Рассет Бурбон, яка має необхідні розмір та текстуру, ідеальні для приготування Картоплі Фрі. Перед початком та під час вирощування фахівці перевіряють ґрунт на відсутність шкідливих речовин, хвороб і шкідників. Поля оснащено системою контрольованого зрошення та дренажу, ведеться комп’ютерний облік використання добрив. Після збору врожаю співробітники компанії Farm Frites дбайливо зберігають і переробляють картоплю у кількості, необхідній для виготовлення замовленої партії. Безпосередньо перед початком переробки картоплю знову перевіряють і сортують, відбираючи найкращі картоплини. Далі миють і чистять: за допомогою пари під тиском шкірку розм’якшують та зчищають щіточками. Такий процес чищення дозволяє залишити найбільш насичений вітамінами верхній шар картоплі. Потім у картоплі видаляють „вічка” й нарізають соломкою, відсортовуючи короткі палички. Нарізану картоплю бланшують: за допомогою теплої води вимивають надлишки природного крохмалю і підсушують під струменем теплого повітря, готуючи до смаження. Процес завершується тим, що картоплю на 2–3 секунди занурюють у гарячу олію, завдяки чому на картоплі утворюється тоненька захисна плівка. Це допомагає максимально зберегти харчову цінність продукту і запобігти проникненню зайвої олії у картоплю при приготуванні вже у закладах МакДональдз®. Потім картоплю заморожують до температури від -18 до -23˚С і запаковують. Після циклу переробки фахівці відділу контролю якості ще раз перевіряють кожну партію. Далі картоплю транспортують у спеціальних рефрижераторах до центрального складу, а потім до МакДональдз®. У закладах МакДональдз® картоплю зберігають у морозильнику при температурі від -18 до -23˚С. Для приготування страви працівники насипають у спеціальну корзинку заморожену картоплю, нарізану соломкою, занурюють її у ванночку з гарячою рослинною олією і смажать 3 хвилини. Автоматичний звуковий сигнал таймера повідомляє працівника про те, що страва готова. І протягом найближчих 5 хвилин Картоплю Фрі буде запропоновано відвідувачам.
0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение